Jeff Bezos caută nemurirea. Miliardarul investește într-un start-up care studiază tehnica anti-îmbătrânire bazată pe reprogramare biologică

Altos Labs este în mod clar compania momentului în Silicon Valley. Potrivit revistei Futurism, compania descrisă de unii ca fiind puțin „ciudată”, dar specializată în cercetarea anti-îmbătrânire, primește sprijinul multor investitori. Printre ei, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, dar și miliardarul rus Yuri Milner.

Jeff Bezos

Compania își bazează cercetările pe reprogramarea biologică, o metodă care acționează asupra întineririi celulelor, tehnică ce ar putea fi una dintre cheile nemuririi. Ideea este foarte populară și multe start-up-uri s-au angajat în dezvoltarea ei. Dar, până acum, puțini au reușit să obțină astfel de sponsori.

Oameni de știință de top

Pentru realizarea proiectelor sale, Altos Labs încearcă să atragă cele mai mari nume din domeniul științific. Recent, savantul Juan Carlos Izpisúa Belmonte a fost recrutat. Este unul dintre oamenii de știință care au efectuat cercetări privind crearea unei himere între oameni și porci. Este, de asemenea, unul dintre câștigătorii Premiului Nobel pentru cercetările sale privind inversarea îmbătrânirii celulare. Potrivit revistei americane MIT Technology Review, pentru moment nu a fost stabilit niciun obiectiv concret și niciun termen de execuție.

Altos Labs are deja câțiva concurenți comerciali, precum Calico Labs, un proiect inițiat de Google și Larry Page, Life Biosciences, Turn Biotechnologies, AgeX Therapeutics sau Shift Bioscience.

În cele din urmă, obiectivul acestui domeniu de cercetare și al acestor oameni de știință, care beneficiază de o finanțare foarte mare pentru un start-up, este la fel de nebun pe cât este de simplu. Vor să descopere metoda care permite organelor (piele, ficat, inimă…) să se regenereze, vor să repare trupurile prin genetică și, în cele din urmă, să ofere nemurirea ființelor umane. Sau cel puțin celor care își permit.

Pentru omul de știință Manuel Serrano, de la Institutul Spaniol de Cercetare în Biomedicină (IRB), „obiectivul este să înțelegem întinerirea”. El a primit un contract de cinci până la zece ori mai mare decât câștiga până acum. Dar compania rămâne tăcută pentru moment. Primește finanțare pentru că oamenii nu vor să moară. Începând cu miliardarii, evident.

Citiți și:
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni Amazon în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a finanţa proiectul Blue Origin
Reversul îmbătrânirii – Revoluția telomerazei, vindecarea Alzheimer

 

yogaesoteric
20 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More