Ce caută Sărbătoarea Demonilor în ţara noastră?

România şi importul non-valorilor

 de Maria Nicola

Oameni deghizaţi în schelete, vrăjitoare, fantome, mumii, vampiri, vârcolaci, monştrii, criminali sângeroşi care împânzesc străzile şi se sperie unii pe alţii cu tot felul de farse şi glume nesărate. În vitrinele magazinelor, în parcuri, în companii, în localuri, în şcoli şi universităţi, pe uşile caselor, peste tot apar vrăjitoare călare pe mătură, dovleci-felinar, măşti hidoase, coarne şi alte simboluri demoniace. Cam aşa arată Halloweenul, o sărbătoare pe care sataniştii declaraţi o consideră printre cele mai importante. La fel o consideră însă şi alte milioane de oameni care se declară împotriva satanismului şi nu văd nimic rău în aceste “distracţii nevinovate”. Realitatea este însă cu totul alta. Halloween este o celebrare a maleficului.

“Eurosărbătorile, la modă astăzi şi în România, par un indicator al vocaţiei cosmopolite a oamenilor noştri. Ştergerea diferenţelor pare să fie aşteptată cu sufletul la gură pe meleagurile mioritice, unde tinerii răzvrătiţi împotriva valorilor tradiţionale îmbracă toga clientelară a curţii europene. La începutul lunii mai a fost serbată, cu voie bună, Ziua Europei. La fel, este de bon ton să ne deghizăm de Halloween şi să mâncăm curcanul de Revelion ceva mai devreme, de Ziua Recunoştinţei. (…) Nimic mai nepotrivit decât asemenea maimuţăreli, exploatate silitor de mass-media.”  (Corina Bistriceanu, sociolog)

Românii au preluat de câţiva ani, fără nici un discernământ, Halloween-ul, bizara sărbătoare occidentală care sub masca unor jocuri prosteşti este o veritabilă adorare a demonilor. La grădiniţele de bon-ton din capitală se face serbare de Halloween,  în şcoli elevii sunt învăţaţi chiar de profesori cum să îşi confecţioneze costumele şi decorurile adecvate. Discotecile din campusurile studenţeşti şi localurile se întrec în a organiza seri de Halloween care sunt luate cu asalt de tinerii  dornici de distracţie. În 2002 în parcul Moghioroş din cartierul Drumul Taberei, primăria sectorului 6 a organizat  Carnavalul groazei şi a oferit premii copiilor care aveau cel mai înfricoşător costum.
 
Nu mai departe de anul acesta, Teatrul Naţional pentru Copii îşi deschide stagiunea cu spectacolul “Lampa lui Jack” – o punere în scenă pentru copii a poveştii dovleacului de Halloween, poveste în care Diavolul joacă rolul principal, în realitate o şcolarizare mascată pentru copiii români în ale satanismului… Sâmbătă 29 octombrie, protipendada Bucureştiului s-a adunat la Palatul Parlamentului pentru a participa la Balul de Halloween.

Internetul românesc este plin de felicitări virtuale cu specific de Haloween, precum şi bizare oferte festive: manichiură în ton cu momentul, gheare stilizate negru-portocalii, tichii cu coarne care se aprind alternativ, sfaturi pentru cum să îţi construieşti un coşciug pentru a părea un mort cât mai real la petrecerea de Haloween!!!

Evident ca şi în SUA, şi în  România se câştigă foarte mulţi bani de pe urma prostiei oamenilor. Industria cinematografică, televiziunile, barurile, restaurantele, discotecile, parcurile de distracţii, industria dulciurilor, producţia de costume şi de decoraţiuni, toate aduc câştiguri enorme, iar oamenii trebuie să plătească dacă vor să se distreze. În SUA se fac profturi comparabile cu cele de Crăciun, transformat de mult din celebrarea naşterii lui Iisus într-o stresantă goană după brad, globuri şi cadouri.

În România au apărut chiar oferte turistice care jignesc memoria domnitorului Vlad Ţepeş şi dau apă la moară SF-ului cu Dracula. În 2002 de exemplu, agenţia de presă Reuters transmitea următorul mesaj: „fanii Dracula se îndreaptă spre Munţii Carpaţi ca să viziteze locurile unde a trăit contele, să privească judecata medievală de vrăjitoare şi să ia parte la concursul Miss Transilvania, de sărbatoarea Halloween de anul acesta. O mare serată Halloween, cu muzică, filme şi concursuri de orori va fi organizată pentru prima oara în ultimii 700 de ani (n.n. observaţi ce remarcă insiduoasă. Ce trebuie să înţelegem? Că Hallowenul este o sărbătoare românească străveche, că ororile fac parte din tradiţia noastră naţională?!), la castelul Bran, unde a locuit Vlad Ţepes. Societatea Transilvană Dracula organizeaza în fiecare an, cu ocazia Halloween-ului, o excursie de o săptămână în care va fi organizată o judecată de vrăjitoare la Sighişoara, oraşul în care, în 1431, s-a născut Vlad Ţepeş.”

Halloween, adorarea demonilor, produce efecte dezastruoase

Răul este mult mai uşor acceptat atunci când pare un joc. Această “sărbătoare” îi familiarizează de fapt pe cei mici, prin joc, cu răul, oroarea, agresivitatea, macabrul, criminalii, monştrii, grotescul, sinistrul. Să ne mai mirăm că în timp copiii se obişnuiesc cu venerarea şi adorarea maleficului,  percepută ca fiind o joacă sau ceva amuzant?

Adulţii sunt “seduşi” de faptul că pot face orice, chiar acţiunile cele mai prosteşti, sub paravanul acestei zile bizare. În rest ei se simt mereu constrânşi să nu fie ei înşişi, şi acum compensează, se defulează, într-un mod prostesc.

Un fapt uluitor care dovedeşte cât de multe influenţe negative poate avea Halloween-ul este relatat de CNN şi a avut loc chiar anul acesta pe 28 octombrie. Oamenii din zonă au trecut nepăsători pe lângă trupul unei femei care s-a sinucis spânzurându-se de un copac, pentru că au fost cu toţii convinşi că este vorba de o decoraţiune de Halloween!!! 
  
Psihologii şi psihiatrii inventează teorii care mai de care mai sofisticate şi scrobite. Cum că Halloween-ul este de fapt o celebrare emfatică a morţii, care are chiar o importanţă socială imensă pentru că aduce în conştiinţa occidentală sentimentele refulate despre subiectul morţii, generând experienţe benefice care-i vor face pe copii şi adulţi să-şi învingă teama de moarte (teamă care nu există, de altfel, în civilizaţiile orientale care cred în reîncarnare).

Realitatea este însă alta. Dincolo de teoriile academice despre efectele benefice ale acestei nopţi a ororilor, toate statisticile indică, mai ales în SUA, ţara unde această sărbătoare pervertită a atins apogeul maleficului, creşterea violenţelor în timpul Halloweenului. De la distanţă acest moment al anului se remarcă prin numărul cel mai mare de acţiuni violente, fapte penale, glume proaste care duc la accidente grave, distrugeri, numărul cel mai mare de beţivi, consum crescut de droguri la persoane din ce în ce mai tinere, inclusiv la copii. Studiile Gallup certifică de asemenea efectele cumulative dezastruoase ale acestei sărbători, care marchează profund psihicul copiilor prin această acceptare necondiţionată a maleficului, urâtului, odiosului, magiei negre.

Îngerii de lumină ai lui Dumnezeu ne protejează de impactul devastator al maleficului Halloween



Şcoala de Yoga MISA urmăreşte de câţiva ani să compenseze impactul malefic al Halloween-ului şi salută organizarea în aceeaşi perioadă a Săptămânii Îngerilor, manifestare spirituală care se derulează simultan în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate. Prin această iniţiativă unică la nivel planetar, zeci de mii de oameni apelează la unison graţia şi susţinerea lumii îngerilor. Astfel că fiecare dintre noi avem de ales: teroarea demonilor sau binecuvântarea paradisului. Ambele ne sunt la îndemână, alegerea e a noastră!


Vă recomandăm să citiţi şi:


Halloween-ul şi pervertirea unor străvechi mistere

Flacăra libertăţii şi adorarea «purtătorului de lumină»


2 noiembrie 2005
yogaesoteric.net

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More