Ce nu îți spune nimeni despre servirea mesei împreună cu alte fiinţe umane


Cu toții mâncăm. Unii mai sănătos, alții mai puțin sănătos, dar aceasta este altă discuție.
Câți oameni își gătesc astăzi mâncarea simțind iubirea, iar mai apoi cu recunoștință o consumă singuri și în liniște? Un procent foarte mic fac asta. Nici nu ai avea cum să gătești cu iubire dacă în oală se află niște bucăți din ființe moarte. Dar și aceasta este o altă discuție.

Mai peste tot, oamenii consumă mâncare în grupuri. Și nu spunem că acest lucru ar fi unul nepotrivit, ba din contră. Să iei masa împreună cu alte fiinţe umane poate veni cu beneficii extraordinare. Tocmai aceasta ne propunem să clarificăm prin acest articol. Dorim ca după ce veți fi terminat de citit, alegerea de a lua masa împreună cu alte persoane să fie una conștientă.

Mâncarea este energie

Mâncarea este foarte ușor imprimabilă. Exact aceeași rețetă, respectată întocmai de două persoane diferite, va conduce cu siguranță la două preparate cu gusturi diferite. Asta pentru că mâncarea se va imprima diferit conform energiei celor două persoane. Cum se va petrece aceasta? În principal prin intermediul oscilațiilor electromagnetice ale inimii.

Dacă nu ştiaţi deja, fiecare om emite oscilații electromagnetice în jurul său. Ele sunt coerente și armonioase, sau incoerente în funcție de starea în care se află acea ființă. Aceste oscilații sunt măsurabile cu ajutorul tehnicii actuale, intensitatea lor maximă fiind înregistrată pe o rază de doi metri în jurul trupului. Ori atunci când vine vorba despre mâncare, aceasta este gătită și prelucrată exact în acest perimetru. Așadar, este foarte ușor ca ea să fie imprimată cu energia specifică a celui care gătește, mâncarea fiind ea însăși o formă de energie.

Modul în care influenţaţi mâncarea în timp ce o gătiţi

Indiferent de contextul social, vi se petrece probabil foarte des să serviţi masa împreună cu alte fiinţe umane. La servici, este destul de probabil să luați prânzul împreună cu colegii. Mai există masa în familie, dar și masa în cadrul întâlnirilor romantice sau de afaceri. Mulți oameni s-au obișnuit să mănânce împreună cu altcineva și le este foarte dificil să renunțe la acest obicei.


Energia grupului

Fiecare individ din grup vine cu propriul său bagaj de energii. Unul poate s-a certat cu nevasta dimineață, altul poate că face parte din grup doar datorită presiunii sociale. Un altul se gândește că îl urăște pe șef cu toată ființa lui și tot așa. Fiecare emite în jurul său pe o rază de 2-3 metri vibrațiile caracteristice câmpului său electromagnetic. De aici va rezulta o vibrație caracteristică grupului. Ori dacă grupul nu are niciun fel de intenție comună, rezultatul va fi unul incoerent. Mâncarea dumneavoastră se va imprima cu ura adresată șefului, cu energia certei pe care colegul a avut-o dimineață cu nevasta etc.

Energia grupului, prin influența câmpului electromagnetic al inimii, poate influența câmpul geomagnetic al pământului. Aceasta s-a constatat însă în cazul unui grup de câteva zeci de mii de oameni.

Indiferent însă de natura sau de numărul de membri ai unui grup de persoane care servesc masa împreună, există de fiecare dată o influență asupra mâncării. În funcție de grup, influența poate fi coerentă sau incoerentă, conștientă sau inconștientă. Indiferent de natura acestei influențe, sigur este că ea există.

Așadar, de fiecare dată când luaţi masa împreună cu alte persoane, vă hrăniţi cu fiecare lingură și cu energia grupului. A lua masa în grup nu este neapărat un lucru pe care să îl eviți. Dacă obişnuiţi să mâncaţi împreună cu persoane conștiente spiritual vă veţi hrăni de fiecare dată cu o energie armonioasă care vine dinspre grup. În acest caz ar fi chiar de dorit să continuaţi această practică. Dacă în schimb grupul cu care obişnuiţi să luaţi masa are o vibrație joasă, vă veţi hrăni în mod constant și cu această vibrație.

Voi sunteţi cei care trebuie să vă daţi seama care este natura grupurilor în cadrul cărora serviţi masa și, indiferent de situație, alegerea este a voastră. După ce veţi citi acest articol, veţi putea lua o decizie din perspectiva omului conștient. Ştiind că mâncarea pe care o consumaţi este impregnată cu energia grupului, vă puteţi gândi și lua o decizie spre armonia voastră.

De fiecare dată când un grup servește masa, oamenii discută. Cuvintele sunt vibrație și energie, la fel cum și mâncarea este vibrație și energie. Cuvintele armonioase imprimă mâncarea cu armonie, cuvintele pline de ură și vibrații joase imprimă mâncarea cu ură și vibrații joase.
Trăiţi conştient și alegeţi ceea ce este benefic  în mod  conștient!


Află acum secretul ascuns referitor la mâncare

Se spune că undeva într-un ținut îndepărtat exista o foarte bună bucătăreasă. Oameni de seamă din tot ținutul o angajau să gătească pentru petrecerile lor. Oaspeții erau de fiecare dată extrem de încântați, iar bucătăreasa era cunoscută și respectată pentru munca ei.

Spre deosebire de ceilalți bucătari și bucătărese, această femeie avea ceva special. Ea nu ținea secrete rețetele în timp ce toți ceilalți bucătari nu și-ar fi divulgat secretele pentru nimic în lume. Bucătăreasa noastră îi dădea rețeta exactă fiecărui om care i-o cerea. Cu toate acestea, nu a existat nimeni niciodată care să gătească o mâncare la fel de bună ca ea.

Fiind atât de răspândită, vestea a ajuns și la urechile împăratului. Când a auzit, acesta și-a propus să o cunoască cât mai curând pe această celebră bucătăreasă. Vestea a picat la țanc pentru că peste o săptămână era ziua fiicei lui.
„Pentru că îmi iubesc fiica și pentru că vreau să gust din bucatele gustoase și renumite, o voi angaja drept bucătăreasă pentru petrecerea fiicei mele pe Einomra”, spuse împăratul. Einomra era numele acestei bucătărese, iar slujitorii plecară degrabă în căutarea ei.

„Accept cu bucurie să gătesc pentru petrecerea preaiubitului meu rege”, spuse Einomra atunci când solul trimis de către rege i-a înmânat invitația.

Începând cu ziua următoare, bucătăreasa s-a și apucat de treabă. Regele avea un număr mare de invitați, iar bucatele trebuiau pregătite din timp. În ziua marii petreceri totul era pregătit. Bucatele îmbietoare invitau parcă singure spre a fi servite.

Odată așezați la masă, nu a existat un invitat care să nu remarce gustul extraordinar de bun al tuturor felurilor de mâncare. Vorbeau între ei și erau cu toții curioși cine era persoana care făcuse o mâncare așa de gustoasă. La finalul petrecerii regele a fost felicitat de aproape fiecare invitat pentru muzica bună, jocurile de societate, dar în special pentru gustul deosebit al mâncării.

Atunci când petrecerea s-a încheiat, regele a plătit-o pe Einomra așa cum a promis, iar aceasta s-a întors acasă, acolo unde o așteptau copii dar și soțul său la care ținea foarte mult. Înainte de a pleca însă, stăpânul regatului a rugat-o pe bucătăreasă să lase rețetele pe care le cunoștea și slujitorilor săi bucătari. Regele ar fi vrut să mănânce în fiecare zi bucate la fel de gustoase, nu numai în zi de sărbătoare.

„Cu mare drag voi lăsa toate rețetele pe care le cunosc slujitorilor dumneavoastră, preaiubite rege.” Acestea au fost cuvintele Einomrei, iar mai apoi aceasta s-a retras.

Chiar de a doua zi, regele a ordonat ca mâncarea să fie făcută după aceste rețete noi. Spre surpriza lui și a reginei însă, mâncarea de a doua zi a avut gustul cel mai oribil de până atunci. Văzând cum mâncarea era de abia comestibilă, regele s-a înfuriat. A ordonat ca a doua zi să îi fie adusă Einomra pentru a-i aplica o pedeapsă aspră.

„– De ce ți-ai bătut joc de mine și nu mi-ai dat rețetele corecte după care faci mâncarea? – a tunat regele.
– Iertată-mi fie îndrăzneala – răspunse Einomra – dar v-am lăsat chiar rețetele originale după care m-am ghidat chiar eu atunci când am făcut mâncarea pentru petrecerea fiicei dumneavoastră. Nu aș îndrăzni să vă jignesc.
– Ai crezut că dacă îmi vei da niște rețete greșite, eu te voi angaja pe tine drept bucătăreasa curții, nu-i așa? Te-ai înșelat amarnic, fetițo. Te voi arunca în temniță acolo unde vei sta trei zile. Apreciez bucatele gustoase pe care le-ai făcut pentru petrecerea fiicei mele așa că îți voi mai da o șansă. După aceste trei zile, vreau să îmi prezinți rețetele reale după care ai gătit la petrecere, altfel, capul îți va sta acolo unde îți stau picioarele.”

Astfel, Einomra a fost aruncată în temniță. Lacrimile nu îi mai conteneau pentru că ea nu greșise cu nimic. Îi dăduse regelui rețetele reale. Ce s-o fi petrecut oare de bucătarii curții nu au făcut mâncarea gustoasă urmând rețetele ei?

În a treia zi, vestea că Einomra a fost închisă și că ar putea fi omorâtă de către rege a ajuns și la urechile celui mai înțelept om din regat. Regele îl respecta foarte mult pe înțeleptul regatului pentru că acesta îl ajutase cu sfaturi de foarte multe ori.

Auzind că cea mai bună bucătăreasă din regat ar putea fi omorâtă de către rege, înțeleptul a pornit rapid înspre palat. El știa motivul pentru care bucătarii curții nu au făcut mâncarea gustoasă chiar dacă au urmat întocmai rețeta. Era singurul în măsură să o salveze așa că nu a stat prea mult pe gânduri. Timpul era pe sfârșite, mai avea totuși o șansă să ajungă înainte ca termenul dat de împărat să se fi încheiat, așa că a pornit la drum.

A ajuns cu câteva minute înainte de execuție. Străjerii i-au permis imediat trecerea. A intrat în camera unde urma să aibă loc execuția și i-a cerut voie regelui să ia cuvântul. Chiar dacă nu foarte încântat de idee, din respect regele a acceptat.
„– Preaiubite rege, am venit astăzi aici pentru a salva un suflet nevinovat de la pierzare. Eu știu motivul exact pentru care bucătarii dumneavoastră nu au reușit să facă mâncarea la fel de gustoasă, chiar dacă au urmat rețeta întocmai.
Nu este vorba de niciun ascunziş din partea Einomrei și nici de rea voință din partea bucătarilor curții. Este vorba de un adevăr mult prea puțin cunoscut astăzi, dar care sper ca de aici încolo să dăinuie pentru totdeauna:
Mâncarea este o prelungire a sufletului celui care o gătește. Rețeta este într-adevăr importantă, dar ingredientul principal pe care Einomra îl pune în mâncare fără ca măcar să își dea seama este armonia ființei sale. Armonia sa face ca bucatele să fie la rândul lor armonioase și implicit gustoase. Ea nu v-a dat niște rețete greșite. Vi le-a dat pe cele corecte. Gustul deosebit după care tânjiți nu poate fi reprodus însă de nimeni altcineva, ci numai de Einomra prin energia care o caracterizează. Bucatele se imprimă cu energia caracteristică a celui care le prepară.
Să se noteze și să nu se uite niciodată – spuse înțeleptul:
Totul este energie. Mâncarea este energie. Omul este energie. Prin vibrația sa, omul imprimă mâncarea cu un gust, o savoare, dar și un efect specific.
Eliberați-o pe Einomra pentru că ea nu este de vină și faceți în așa fel încât adevărul vorbelor mele să ajungă la cât mai mulți oameni”, spuse înțeleptul.

Uimit de înțelepciunea acestor vorbe, împăratul a iertat-o de pedeapsă pe Einomra cerându-și scuze. I-a propus totodată să devină bucătăreasa curții, iar aceasta a acceptat. Ei și familiei ei i s-a pregătit o cameră frumoasă în palat, acolo unde s-au și mutat și unde poate mai trăiesc și astăzi.


Mâncarea este o formă de energie. Ca și orice altceva.

De fiecare dată când mâncați, introduceți în voi energie pentru a o transforma într-o altă formă de energie. Foarte mulți oameni greșesc nefiind conștienți de această realitate.

5 lucruri pe care să nu le faceţi în timp ce gătiţi sau în timp ce mâncaţi

1. Nu vă certaţi

Se petrece de foarte multe ori astăzi. Datorită stresului acumulat pe parcursul zilei se prea poate ca soțul să își mustre soția în timp ce aceasta gătește. Tensiunea se poate revărsa și dinspre soție înspre soț.

Fiţi conştienţi de astăzi încolo că respectiva energie nu se transferă doar între cei doi. Mâncarea gătită sau cea pe care o mâncați se impregnează cu vibrația cerții. Atunci când veţi mânca, veţi mânca ceartă cu gust de mâncare.

2. Nu manifestați gânduri de ură

Este valabil și pentru gândurile de tristețe, supărare, obligație, vină etc. Dacă sunteţi femeie și gătiţi supărată pe soț, pe copii sau pe oricine altcineva, nu faceţi altceva decât să îi otrăviţi. Tot ceea ce gândiţi se imprimă în mâncare și îi veţi hrăni pe ei cu lipsa voastră de armonie. De aceea, atunci când gătiţi, făceţi-o într-o stare de armonie și liniște.

3. Nu discutaţi subiecte de o vibrație joasă

De exemplu, vă aflaţi la masă și începeţi să povestiţi despre atentatele de la World Trade Center, războiul din Irak sau știrile de la ora 5. Toate sunt subiecte de o vibrație joasă care vor influența energia caracteristică mâncării din farfurie. Astfel, veţi mânca război, crime și teamă.
Alegeţi în schimb subiecte armonioase. Fiţi recunoscători mâncării din farfurie pentru că vă hrănește și vă menține sănătos.

4. Nu vă uitaţi la televizor

În special în timp ce mâncaţi sau gătiţi. Foarte mulți oameni evadează în zgomot. Nu contează dacă este radio, televizor, mp3 player, smartphone sau orice altceva. Noțiunea de masă servită în liniște este destul de marginalizată. Cum adică să mănânci fără să ai nici măcar un aparat pornit? Iar dacă printr-o minune radioul sau televizorul sunt închise, măcar o muzică de fundal să fie. „Nu pot mânca fără să aud nimic.” Aceasta este o propoziţie pe care o auzim tot mai des.

Liniștea este limbajul prin care vorbește Dumnezeu și orice altceva este o traducere proastă. În liniște te găsești pe tine și tot în liniște mâncarea îți poate fi medicament.

5. Nu citiţi ziarul

Dacă vă uitaţi la filmele americane, cu siguranță aţi văzut promovat acest comportament. Dimineața, copilul care aduce ziarul vine pe bicicletă și lasă corespondența în prag. Capul familiei, care tocmai și-a terminat de pregătit bolul cu cereale, iese în prag și ridică bucuros ziarul. După aceasta se așează la masă, ia o lingură sănătoasă de cereale cu lapte și începe să citească. Partea pozitivă este că de cele mai multe ori se mănâncă cereale. Ceea ce nu ar trebui urmat din această conduită matinală este cititul ziarului în timp ce mâncaţi.

Nu cred că există ziar care să nu conțină știri de o vibrație joasă. Iar dacă citiţi asemenea fragmente lipsite de armonie în timp ce mâncaţi, este ca și cum v-aţi picura câte puțină otravă zi de zi în farfurie.


Două  lucruri pe care să le faceţi în timp ce mâncaţi sau gătiţi

1. Fiţi recunoscători alimentelor

Alimentele vă dau energia de care aveţi nevoie pentru a trăi experiența unei noi zile. Exprimaţi-vă măcar mental această recunoștință. Mulţumiţi-i roșiei în timp ce o taiaţi și o puneţi în farfurie. Mulțumiți-i cartofului în timp ce îl fierbeţi și tot așa. Astfel, transformaţi mâncarea într-un medicament care vă vindecă.

2. Fiți recunoscător organelor voastre interne

Mulţumiţi-i stomacului, ficatului și întregului sistem digestiv. Transmiteţi-le gândurile voastre de iubire și recunoștință. Astfel veţi observa rapid o întărire a sistemului imunitar, dar și o stare de bine provocată de alimentele pe care le mâncaţi.

În final, vă propunem să faceţi o analiză rapidă a punctelor enumerate mai sus. Găsiţi mai întâi care sunt lucrurile pe care ar trebui să nu le mai faceţi atunci când gătiţi sau mâncaţi. Eliminaţi-le treptat din viața voastră. Iar după aceasta adăugaţi-le pe cele de recunoștință la adresa mâncării și la adresa sistemului vostru digestiv.

Vă doresc o viață sănătoasă trăită în armonie!

Sursa: fiimplinit.ro

Citiţi şi:
Yoga şi alimentaţia
Un secret spiritual: Hainele se impregnează cu energia ta subtilă specifică
Legea rezonanţei

 

yogaesoteric
7 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More