Ce spune Florian Colceag, ‘antrenorul de genii’, despre efectele cursurilor online: ‘Vor avea loc depresii, psihoze’

 

Este esențial ca, mai ales în această perioadă, părinții, copiii și profesorii să facă echipă, astfel încât cei de pe băncile școlii să nu rămână cu goluri de nerecuperat.

Invitat la Știrile Pro TV, profesorul Florian Colceag, cel cunoscut ca fiind „antrenorul de genii”, a vorbit despre școala în pandemie și soluțiile cele mai bune pentru această perioadă.

„Este extrem de complicată situația, pentru că, în primul rând, ei nu mai au repere fundamentale, căldura sufletească pe care este important să o transmită profesorul, care purtând și mască și fiind și online este o fantomă. Problema mare, uriașă este că noi ieșim din mediul real și intrăm automat în mediul virtual. Vedem și noi foarte bine ce se petrece. Când am intrat pe frecvențele 4G, care acum se extind la 5G, au început să apară devieri comportamentale, copiii stau cu ochii în telefon și își trimit SMS-uri, nu mai comunică unul cu altul”, a spus Colceag.

Tot el a mai adăugat că lipsa de comunicare se va amplifica și că vor avea loc fenomene profunde și extrem de puternice în timp, precum psihoze masive, depresii, sinucideri și pierderea direcției în viață a copiilor.

„Educația online nu se poate face pe manual, ea se poate face, însă, pe informații și multe exemple care vin de pe internet. Acestea este necesar să fie culese de către părinți. Ele au impact emoțional și cognitiv asupra copiilor, dacă sunt foarte bine alese, ceea ce nu va face niciodată niciun minister, niciun inspectorat sau școală. Dacă nu se implică părinții în filtrarea informațiilor, care este important să ajungă în atenția copiilor, atunci nu o face nimeni și ei vor ajunge chiar absolut fără niciun fel de direcție în viață. Este nevoie de apropierea sufletească cu copilul, nu de delegare a creșterii copilului și a evoluției copilului unei instituții care nu mai există”, a mai spus profesorul.

Citiți și:

Rămânem în case, dar suntem dependenți de ecrane

Captivi în internet – interviu cu Jean-Claude Larchet

Școala online și ‘măturătorii fericiți’

 

yogaesoteric
16 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More