Sorin Cîmpeanu: Școala online impusă a fost o catastrofă educațională în toate statele din lume

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online impusă de pandemia de covid-19 a fost „o catastrofă educațională” în toate statele din lume, în condițiile în care nici cele mai avansate sisteme de educație nu erau pregătite pentru acest gen de predare, relatează Agerpres.

„Școala online impusă a fost o catastrofă educațională, nu numai în România, a fost o catastrofă educațională în orice stat din această lume. Sistemul a fost impus, în condițiile în care niciun stat, nici cele mai avansate ca sisteme de educație, nu au fost pregătite pentru predarea online.

S-au format peste 50.000 de profesori pentru predarea online, dar numărul total de cadre didactice este de peste 200.000 în învățământul preuniversitar. Avem prevăzută în PNRR formarea a o sută de mii de cadre didactice pentru pedagogie digitală, dar asta va fi, n-a fost în perioada în care s-a predat online.

Al cincilea element, pe care foarte multă lume îl neglijează, deși o spun, o repet, e nevoie de platforme de evaluare dedicate și specializate. Altfel, relevanța notelor se pierde pentru că niciun profesor nu poate avea garanția că cel care răspunde din spatele unui ecran negru este elevul care ar fi necesar să răspundă și nu este un părinte, un frate mai mare, un alt profesor”, a declarat ministrul Educației.

Ministerul Educației a lansat recent o dezbatere publică legată de strategia națională de Educație Parentală, în condițiile în care peste 2,2 milioane de părinți ar fi chemați să se „reeduce”.

Citiți și:
Studiu german. Școala online are același efect asupra elevilor ca vacanța de vară: ei nu progresează
Școala online și ‘măturătorii fericiți’

 

yogaesoteric
5 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More