Curtea de Apel București a obligat statul la plata unor daune morale de 15.000 lei pentru cele două săptămâni de carantină abuzivă la care a fost supus șeful Șantierului Naval Tulcea, Laurențiu Rușinoiu

Am stat încuiat în camera de hotel deşi testul covid era negativ…. M-am simţit ca un deţinut, dar fără faptă penală şi condamnare…. Am fost nevoit să ridic mâncarea lăsată pe mocheta din faţa camerei…. După sesizarea mea scrisă, doar mie mi-au pus mâncarea pe un suport.

Continuă să apară mărturii cutremurătoare despre tratamentele inumane la care au fost supuşi românii în numele combaterii pandemiei de coronavirus.

Un astfel de caz este cel al inginerului Laurențiu-Daniel Rușinoiu, directorul şantierului Naval Vard Tulcea, ţinut abuziv în carantină timp de două săptămâni în martie-aprilie 2020, când a fost nevoit să se întoarcă din Italia în România, din motive de serviciu. El a fost carantinat chiar dacă era complet asimptomatic, iar testul anti-covid i-a ieşit negativ (după cum avea să afle mult mai târziu, abia în instanţă).

Vorbim chiar despre o premieră în justiţie: cel dintâi dosar în care statul român este obligat la plata de daune morale pentru tratamentul degradant la care şi-a supus un cetăţean în carantină instituită în starea de urgenţă sub pretextul combaterii covid-19.

Marţi, 13 decembrie 2022, judecătoarele Elena Avrigeanu, Mădălina-Gabriela Rădulescu şi Liliana Ion-Chiriță de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus ca statul român şi Direcţia de Sănătate Publică Brăila, în solidar, să-i plătească lui Rușinoiu despăgubiri morale de 15.000 de lei pentru cele 14 zile în care inginerul a fost ţinut în carantină în perioada 20 martie – 3 aprilie 2020, după cum urmează:

– 10.000 lei pentru restrângerea libertăţii în mod nelegal prin măsura carantinei;
– 5.000 lei pentru modalitatea de punere în executare a măsurii carantinei în intervalul de mai sus.

Altfel spus: despăgubirile sunt atât pentru carantina în sine, cât şi prin felul inuman în care şeful de şantier naval a fost tratat în acele două săptămâni, după cum el însuşi a relatat în fața judecătorilor. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la ICCJ.

Menţionăm că daunele solicitate de acesta sunt mult mai mari: 250.000 lei, defalcate astfel:

– 125.000 de lei pentru repararea prejudiciului suferit ca urmarea a instituirii unei măsuri nelegale privative de libertate – carantina instituţionalizată;
– 125.000 de lei pentru repararea prejudiciului generat de tratamentele degradante generate de punerea în executare a măsurii de carantinare.

Totodată, precizăm că Laurenţiu Rușinoiu este reprezentat de către avocata Silvia Uscov.

Cazul în detaliu, pe Lumea Justiției

Citiți și:
Victorie epocală. Familia av. Iulian Urban a obținut anularea în Justiție a deciziei abuzive de carantinare la care a fost supusă la întoarcerea din Grecia
Dezvăluiri esenţiale referitoare la adevăratele scopuri ascunse ale acestei „pandemii”artificiale… (IV)
„Acesta nu este un complot. Cum povestește mass-media covidul” – Documentar excepțional de Bernard Crutzen

 

yogaesoteric
24 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More