Cea mai puternică voce interioară – ghidul lăuntric

„Vocile” reprezintă diferitele personalităţi care se luptă pentru controlul fiinţei voastre. Cea mai puternică va influenţa pentru o vreme, efectiv şi vizibil, comportamentul vostru exterior. Ea va fi apoi înlocuită de o alta, şi atitudinea vi se va schimba, probabil, spectaculos. Ele pot crea confuzii mentale atunci când rivalizează pentru supremaţie, când nu sunt în armonie şi când sunt animate de scopuri diferite. Exact ca în povestea cu îngerul bun care se află pe un umăr şi îngerul rău care se află pe celălalt, fiecare şoptindu-ţi ce să faci. Pe care să-l asculţi? Din păcate, mulţi oameni nu ştiu să facă alegerea corectă, şi atunci, vocea care este mai puternică, datorită rezonanţei, va conduce o vreme, apoi, la un moment dat, o alta o va înlocui.

În multe tradiţii ezoterice, aceste voci sunt denumite generic „ego-ul negativ” (sau personalitatea negativă a fiinţei umane), începând cu cele mai multe gânduri care servesc doar ca suporturi pentru anxietăţile, temerile, obiceiurile, prejudecăţile şi vinovăţiile noastre – gânduri şi acţiuni fără de care ele nu ar exista. Pentru că noi avem un control atât de mic, încât vocile interioare ne domină, aceste tradiţii îi denumesc pe oameni fiinţe adormite.

Practicând Kriya Yoga, vocile interioare sunt reduse la tăcere, şi astfel, această conversaţie lăuntrică încetează. La început, practica Kriya este ceva nou pentru minte şi există chiar un proces de învăţare, susţinut prin gândirea discursivă. Odată însă ce devine reflexă precum condusul maşinii, celelalte voci se vor întoarce înapoi în minte. Am menţionat că perioada de început poate reprezenta o perioadă de refacere emoţională. Memoria se va revărsa în exterior, ceea ce va stimula puternic procesul gândirii şi trăirea emoţională. În cele din urmă şi această etapă va fi depăşită. Pe măsură ce veţi avansa în practică vor apărea momente de claritate şi pace deplină. Aceasta se poate petrece în orice moment, spontan. Nu veţi şti atunci cine sunteţi şi unde vă aflaţi. Şi nici măcar nu vă va interesa. După un minut de trăire în această stare, prima voce care apare va spune simplu: respiră. Ceva din interiorul vostru va constata că respiraţia a fost suspendată şi o dată cu ea şi gândurile voastre.

Pe măsură ce veţi continua, conţinutul cuvintelor „gândite” se va schimba, pentru că existenţa lor va fi eliminată datorită practicii kriyas-urilor. Odată trecută etapa „discursurilor” emoţionale, puteţi începe zilnic procedeele propriu-zise de practică kriya. O parte din timpul acordat practicii se va focaliza pe „spectacolul” vieţii cotidiene, fluctuaţiile şi căderile emoţionale. Kriya vă va ajuta treptat să vă echilibraţi viaţa exterioară. Veţi intra atunci într-un flux în care viaţa va deveni magică. Aceasta vă va permite să interveniţi în programarea viitorului. Din acest punct veţi începe să preluaţi controlul asupra propriei vieţi, manifestându-vă în orice direcţie aveţi nevoie: servicii, învăţătură, afaceri, bani şi altele. Liniştirea vocilor interioare este cheia tuturor acestor succese.

Deasupra tuturor acestor voci este una specială la care ne vom referi, cea pe care o numim Slujitorul Călăuzitor – Ghidul Călăuzitor. Puţin câte puţin va trebui să reîntărim această voce, aducând-o la suprafaţă nu numai atunci când practicăm kriya, ci chiar şi în viaţa de zi cu zi. Ea este ghidul nostru interior, care ne păstrează pe calea spirituală, fiind conectată cu sinele nostru superior. Ne va aminti mereu de realizarea practicii spirituale şi nu ne va lăsa să uităm originea noastră divină.

Această voce se adresează direct celei mai înalte instanţe a fiinţei noastre şi se preocupă de buna noastră evoluţie spirituală. În cele din urmă, toate celelalte voci vor fi integrate în cea a Ghidului Călăuzitor. Atunci veţi fi atins un nivel de conştiinţă superior în toate acţiunile. Consolidaţi poziţia Ghidului vostru călăuzitor de câte ori aveţi ocazia.

Nu condamnaţi celelalte personalităţi din fiinţa voastră pentru actele de „indiscreţie” comise. Nu astfel vorbeşte Ghidul interior, aceasta este tot una dintre celelalte personalităţi „specialiste” în vinovăţie, acuzaţii şi condamnări.

Ghidul interior nu judecă şi nu face morală. El spune simplu: „acum faci acest lucru” şi vă evidenţiază apoi foarte clar următorul pas pe care îl aveţi de realizat pe calea spirituală. Trebuie să aveţi încredere că orice veţi face veţi rămâne pe calea spirituală. Activităţile care nu conduc la o creştere spirituală se vor elimina de la sine. De aceea, cultivaţi activităţile spirituale!

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More