Tehnici de Kriya Yoga

Tehnicile de kriya Yoga sunt extrem de eficiente şi de aceea sunt extrem de secrete. În tradiţia yoghină se menţionează faptul că o mie de tehnici de kriya realizate în 8 ore şi jumătate îi dau yoghinului într-o singură zi echivalentul a o mie de ani de evoluţie naturală sau de 365.000 de ani în 12 luni.
Kriya Yoga permite astfel să realizezi în trei ani, prin efort inteligent angrenat, progresul pe care natura nu-l face decât în 10.000 de secole. De asemenea, nu pot apela la ajutorul acestor tehnici de Kriya decât yoghinii foarte avansaţi care, sub îndrumarea maestrului lor, şi-au pregătit corpul şi creierul pentru a le face apte să suporte puterea dezvoltată de o practică asiduă.

Începătorii în Kriya Yoga nu trebuie să practice tehnicile decât în reprize de 14-48 de execuţii de două ori pe zi. De asemenea, se afirmă că unii yoghini obţin eliberarea în 6,12,24 sau 48 de ani şi că un yoghin care moare înainte de atingerea ţelului suprem, duce cu el karma favorabilă datorită eforturilor sale în practica yoga iar în viaţa viitoare el va fi dirijat în mod armonios spre realizarea supremă.

Vorbind despre tehnicile de Kriya Yoga, Paramahansa Yogananda afirmă că Kriya yoghinul direcţionează mental energia sa vitală în sus şi în jos de-a lungul circuitului jalonat de cei şase centri de forţă de pe coloana vertebrală, ceea ce corespunde celor 12 semne zodiacale, omul cosmic simbolic. O jumătate de minut de ascensionare a energiei de-a lungul coloanei vertebrale, conform tehnicilor de Kriya Yoga, permite omului să realizeze un progres egal cu un an de evoluţie spirituală normală.

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More