Cei care merg iute au un risc de 4 ori mai mic să ia covid

Viteza de mers afectează în mod direct starea de sănătate. Cu cât mergi mai iute, cu atât ești mai sănătos.

Un studiu derulat de cercetătorii de la Universitatea din Leicester arată că persoanele care merg într-un ritm lent, în special dacă sunt supraponderale, prezintă un risc semnificativ mai mare de a contracta și de a muri din cauza coronavirusului.

Cei care merg mai încet prezintă un risc de patru ori mai mare să ia covid, spun cercetătorii. Persoanele slabe care merg încet prezintă o vulnerabilitate mai mare la virus chiar decât cele obeze, dar care merg repede.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate și a fost efectuat pe pacienți britanici. De asemenea, cercetătorii au examinat doar rezultatele pacienților în timpul primului val al pandemiei.

Simțind nevoia de viteză (de mers)

Echipa britanică și-a bazat constatările pe 412.596 de participanți de vârstă mijlocie din UK Biobank.

Analiza a arătat că ratele de deces au crescut de 3,75 ori în rândul persoanelor cu greutate normală care de obicei merg în ritm lent – mai puțin de cinci kilometri pe oră. Pentru comparație, cei care merg mai repede merg cu peste 6 km pe oră.

Mai mult, cercetătorii au constatat că riscul de a dezvolta simptome severe de covid-19 crește de 2,5 ori în rândul celor care merg mai încet.

Știm deja că obezitatea și fragilitatea sunt factori de risc cheie pentru gravitatea covid-19”, spune autorul principal Tom Yates într-un comunicat al universității.

Acesta este primul studiu care arată că cei care merg încet au un risc mult mai mare de a face forme severe ale covid19, indiferent de greutatea lor”, continuă profesorul de activitate fizică, comportament sedentar și sănătate. „Având în vedere că pandemia continuă să pună o presiune fără precedent asupra serviciilor de sănătate și a comunităților, identificarea persoanelor cu cel mai mare risc și luarea de măsuri preventive pentru a le proteja este crucială.

Cât de repede mergeți poate dezvălui cât de sănătos sunteți

Echipa lui Yates a analizat corelațiile dintre IMC (indicele de masă trupească) și ritmul de mers pe jos autodeclarat cu riscurile de infectare severă cu covid-19 și de deces în timpul studiului. Rezultatele relevă o legătură „uniform ridicată” atât la persoanele cu greutate normală, cât și la cele obeze care merg încet.

S-a demonstrat că cei care merg repede au, în general, o sănătate cardiovasculară și cardiacă bună, ceea ce îi face mai rezistenți la factorii de stres externi, inclusiv la infecțiile virale, dar această ipoteză nu a fost încă stabilită pentru bolile infecțioase”, explică Yates.

Viteza de mers este un parametru obișnuit pe care oamenii de știință îl folosesc pentru a testa condiția fizică a adulților. De asemenea, aceasta poate prezice riscul de boli, dizabilități și deces. Mobilitatea mai redusă și un mers deficitar sunt complicații comune ale obezității. Deși CDC a enumerat obezitatea ca fiind un factor de risc pentru covid, rezultatele indică faptul că viteza de mers este un factor de risc independent.

Citiți și:
Câteva dintre beneficiile mersului pe jos
Mergi mai repede pentru… a trăi mai mult! Ce legătură există între viteza mersului și durata vieții?
5 super avantaje ale meditației în timpul mersului, față de varianta statică

 

yogaesoteric
6 ianuarie 2022

 

Also available in: Français

2 Comentarii
  1. Marcel spune

    După ce am citit articolul am avut sentimentul că nu este un articol foarte bine structurat mai mult simt ca poate sa duca in eroare si nu tine cont de tipologiile ființei umane , Se stie ca starea de agitație interioară, mentală, graba și fuga care caracterizează omul modern se reflectă si in modul cum mergem pe jos .

    1. Lallananda spune

      In articol este vorba despre altceva, mersul mai rapid realizat constient si nu în grabă dă o stare de tonus și dinamism întregului trup, ca și alergatul, astfel energia circulă mai ușor. Energiile stagnante din diverze zone ale trupului pot cauza blocaje, implicit boli în ultimă instanță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More