Cei mai mari seducători ai lumii

 

Nu toți bărbații sunt făcuți pentru a câștiga notorietatea pe câmpul de luptă sau în politică, dar mulți au rămas în istorie cu victoriile de pe „câmpul de luptă” al amorului. Bărbații cunoscuți drept „cei mai mari amanți ai lumii” sunt și astăzi invidiați.

10. Ludovic al XIV-lea de Bourbon

Regele Franței și al Navarei a urcat pe tron la vârsta de 4 ani și a domnit 72 de ani, mai mult decât oricare alt rege european din istorie. De-a lungul timpului, Ludovic s-a înconjurat de zeci de femei, dornice să-i satisfacă orice capriciu doar ca să rămână printre favorite, lângă el.

9. Petru I al Rusiei

Pasiunea pentru femei a împăratului rus era cunoscută și dincolo de zidurile palatului său. Istoricii spun că Petru I avea un harem format exclusiv din doamne din înalta societate. Deși era un rus veritabil, împăratul nu făcea discriminări când era vorba de femei, preferând chiar doamnele și domnișoarele din Europa.

8. Giacomo Casanova

Numele scriitorului italian a devenit sinonim cu „aventurierul amoros”. Mulțumită mătușii sale, Casanova a devenit un bărbat galant și educat. Cu aceste calități și-a cucerit toate femeile. Legenda spune că ar fi avut peste 1.000 de iubite. Pur și simplu le lua mințile, fiindcă se purta impecabil cu ele și nu le făcea să sufere.

7. Napoleon Bonaparte

Împăratul francez nu a rămas în istorie doar pentru victoriile sale militare, ci și pentru cele de alcov. De mic, Napoleon a curtat femeile și nu-i scăpa vreuna pe care o dorea. Își cucerea iubitele cu daruri și scrisori romantice.

6. Marchizul de Sade

Aristocrat francez, scriitor și filozof, a devenit celebru prin activitatea sa sexuală libertină, perversă și violentă, cunoscută sub numele de sadism. Multe curtezane au căzut pradă pasiunii sale. La 23 de ani deja, Sade vizitase toate bordelurile din Paris și experimentase toate plăcerile, devenind cel mai dorit și cunoscut amant din Paris.

5. Honore de Balzac

Celebrul scriitor francez se pricepea bine la femei. Poate de aceea prefera doamnele trecute de prima tinerețe. Nu și-a ascuns multiplele aventuri cu femei căsătorite și se pare că, de cele mai multe ori, ele îl căutau și îl copleșeau cu scrisori de amor.

4. Pablo Picasso

Natura l-a înzestrat pe artistul plastic spaniol nu doar cu talent la pictură, ci și la seducție. Nu știe nimeni precis câte iubite a avut, dar un lucru este sigur: a avut numeroase povești de dragoste, căpătând faima de amant pasional.

3. Clark Gable

Actor american și sex simbol al anilor 1930-1940, a fost căsătorit de 5 ori! Două dintre soțiile lui erau mai mari decât actorul cu 14 și respectiv 17 ani. În ciuda numeroaselor aventuri ale lui Gable, a treia soție a fost singura sa mare iubire.

2. Suleiman I

Suleiman Magnificul a fost cel mai mare sultan otoman. Ca oricare domnitor estic din acele vremuri, Suleiman avea un harem impresionant, cu sute de femei superbe, aduse din teritorii cucerite sau prietene. Fiecare concubină visa să ajungă soția sultanului și să-i dăruiască un moștenitor sau măcar să petreacă mai multe nopți cu el.

1. Don Juan (Don Miguel de Manara)

Seducătorul absolut! Deși Don Juan este un personaj literar fictiv, are un model real, bărbatul care practică sexul ca pe un sport. Numele adevărat al aventurierului este Miguel de Manara. Pe „lista” lui Don Miguel figurează 640 de italience, 100 franțuzoaice, 231 nemțoaice, 91 turcoaice și 1.003 iberice!


Citiți și:

Bărbatul ideal – necesitatea redescoperirii urgente, de către cât mai mulţi bărbaţi ai zilelor noastre, a virtuţilor masculinităţii arhetipale (I)

Constantin Brâncuşi, zeul ţăran. Un scurt şi incomplet inventar al iubirilor lui Brâncuşi

 

 

yogaesoteric
20 mai 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More