Cele mai pasionale zece săruturiZece chipuri ale sărutului

 


Motto:

„Două feţe se ating uşor. Gurile se întâlnesc şi se afundă într-un mod tandru una în cealaltă. Ochii sunt închişi, sufletele se abandonează şi se dilată în nemărginire euforică. Aceasta este graţia cea tainică şi sublimă a sărutului care este trăită de cuplurile care se iubesc.”

 
Un sărut este mai mult decât o întâlnire buzelor. Este o întâlnire a inimilor. Un sărut plin de iubire frenetică poate să ne transporte instantaneu într-o lume paradisiacă, o lume tainică, fermecată, în care trupurile noastre parcă se amestecă, se contopesc, dăruite, abandonate în dragoste.
 
În majoritatea culturilor sărutul este strâns legat de comunicarea intimă afectivă şi este privit ca fiind ceva sacru. În tradiţia chineză şi cea indiană cuplurile erau rareori văzute sărutându-se în public. Până de curând sărutul lipsea cu desăvârşire din filmele indiene. Denumit în Tantra „contactul porţilor superioare”, sărutul duce la o armonizare profundă între trupurile, minţile şi sufletele celor doi iubiţi. 
 
Buzele noastre sunt străbătute de terminaţii nervoase care sunt cu câteva sute mai numeroase decât găsim, de exemplu, pe buricul degetelor. Există, de asemenea,  în zona buzelor şi a gurii, o serie de glande ce produc în timpul sărutului substanţe chimice cu rolul de amplificare a plăcerii.
 

Folosind secrete cunoscute de mii de ani în tradiţia orientală, sexologii moderni au sintetizat 10 moduri diferite de a săruta.
 

1. Baia de săruturi
Plăcerea celor doi iubiţi de a nu se limita doar la buze atunci când sărută este descrisă de către sexologul Anne Hooper în lucrarea sa „Ultimul ghid sexual”. Ea prezintă paşii pentru a realiza această veritabilă baie de săruturi de care se va bucura întregul trup, până în cele mai neştiute cotloane ale sale. Începeţi cu gura şi buzele şi porniţi apoi către gât şi umeri, atingeţi uşor cu limba pieptul şi braţele. Nu uitaţi de îndoitura cotului, care este o puternică zonă erogenă. Senzaţia de a muşca uşor sau de a trage delicat cu buzele de firele de păr de pe corp este de asemenea extrem de plăcută şi de incitantă. Mergeţi mai departe, spre abdomen, coapse şi picioare, dar nu atingeţi deocamdată zona genitală, extrem de sensibilă. Una din cele mai erotice senzaţii este aceea în care fiecare centimetru al corpului, cu excepţia organelor sexuale, este stimulat în acest fel – sau atingerea „din greşeală” a zonele excitate.
 

2. Fluturele

Încreţiţi-vă uşor buzele închise şi acoperiţi-i iubitului/iubitei faţa cu săruturi repezi şi tandre. Atingeţi pielea fină a pleoapelor, tâmplele, fruntea şi obrajii şi „ştergeţi-i” faţa cu mângăierea fină a genelor în timp ce clipiţi rapid, asemeni unui fluture care îşi deschide aripile. Acest lucru va face ca gura lui/ei să se întredeschidă uşor şi să devină extrem de receptivă, spune N. Lacroix, autorul lucrării „Arta iubirii tantrice”. Sexologii spun că un sărut care îţi taie respiraţia este un ritual secret care trebuie abordat treptat şi nu început brusc fără avertisment. „Este mult  mai erotic să tatonezi, să şovăi, sărutul e o seducere, o deschidere, o topire” adagă Lacroix.
 

Sărutaţi tandru pe rând buza superioară şi inferioară a iubitului/iubitei apoi atingeţi-i uşor buzele pe toată lungimea lor cu vârful limbii. După aceea schimbaţi rolurile. Aceasta este o pregătire extrem de senzuală pentru a aprofunda sărutul. Nu vă grăbiţi!
 

3. În concurs

În acest joc, sărutaţi-vă cât mai mult, luându-vă prin suprindere. Câştigă cel care reuşeşte să apuce uşor cu dinţii buza inferioară a celuilalt. Acest joc este menit să trezească şi să amplifice pasiunea. Este amuzant, copilăros şi surprinzător, eliminând rapid inhibiţiile şi determinând o stare de caldă intimitate.
 

4. Sărutul strâns

Prindeţi buzele iubitului/iubitei între dinţi şi odată cu fiecare inspiraţie, soarbeţi-i buzele, fără însă a le muşca.
 

5. Sărutul tantric
Într-o atmosferă intimă şi caldă, acordaţi-vă câteva clipe pentru a va simţi iubitul/iubita. Aşeazaţi-vă unul în faţa celuilalt îmbrăţişaţi şi apropiaţi-vă buzele. Atunci când cele două guri se ating tandru, rămâneţi cu ochii închişi. Fiţi cât mai conştienţi de fiinţa iubită şi de propria fiinţă, minim 7 secunde. Veţi trăi un extraordinar sentiment de unificare, copleşţi de minunea de a iubi şi a fi iubit. 
 

6. Sărutul apăsat
Sărutaţi buza de jos a iubitului/iubitei, ca şi cum aţi fi un vânător care se joacă cu prada sa. El/ea trebuie să vă răspundă cu aceeaşi intenstitate. Variaţi intensitatea şi presiunea. Acest sărut foarte pasional vă permite să intuiţi care sunt aşteptările celui/celei iubite în cadrul jocurilor amoroase.
 


7. Sărutul buzei superioare
Pentru un sărut cu adevărat incitant, iubitul ar trebui să îi sărute iubitei buza de sus. Vechile scrieri chinezeşti taoiste şi textele tantrice dezvăluie un mare secret. Buza superioară a femeii este strâns legată din punct de vedere energetic cu centrul sexualităţii (swadhisthana chakra). De aceea multe femei simt o înfiorare a clitorisului atunci când sărută sau sunt sărutate cu pasiune.
 

8. Secretul din cerul gurii
În timp ce sărutaţi, atingeţi cu limba dinţii şi cerul gurii iubitului/iubitei. Sexologul Zek Halu vorbeşte despre tehnici yoga secrete care implică atingerea cerului gurii cu limba pentru a ridica nivelul energetic al propriei fiinţe. În mod similar, atunci când atingeţi cerul gurii iubitului/iubitei îl/o ajutaţi să îşi ridice energia şi astfel fuziunea amoroasă va fi mult mai elevată şi mai conştient realizată.  
 

9. Jocul limbilor

Atunci când vă sărutaţi iubitul/iubita, jocul limbilor voastre poate fi extrem de incitant. Căutaţi să „sorbiţi” limba celuilalt. Acest gen de sărut, fiind foarte pasional poate fi o modalitate excelentă de a-i arăta iubitului că doriţi să faceţi dragoste şi de a-l „aprinde” atunci când este obosit sau preocupat. Potrivit sexologului Patrick K. între limba unui bărbat şi lingamul său există o serie de corespondenţe.
  
10. Nectarul coborâtor
Cel mai pasional sărut dintre toate se petrece chiar în momentul orgasmului, în timpul unei fuziui amoroase, atunci când iubita se află deasupra, în momentul în care se apropie de orgasm şi începe să îşi sărute pasional iubitul. Sexologul Nitya L. descrie astfel acest tip de sărut: „faceţi schimb de salivă, lăsaţi-o să cadă ca picăturile de rouă în gura lui”. Înţelepciunea orientală tantrică arată că saliva unei femei în momentul orgasmului are proprietăţi magice vindecătoare: De aceea este numită nectar sau băutura zeilor. Ea armonizează energiile polare masculine şi feminine, yin şi yang.
 

yogaesoteric.net
octombrie 2006

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More