Celebru profesor de Drept dă verdictul – vaccinarea devine un motiv de discriminare

Prin măsurile luate sau preconizate, autoritățile încalcă mai multe articole din Constituție și se ajunge la discriminare a persoanelor în funcție de vaccinare

Unul dintre cei mai importanți experți în materie de Constituție, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a arătat clar că se ajunge la discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

Profesorul de Drept Constituțional a declarat la Antena 3 că „Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție”.

  1. În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor este necesar să fie respectate, a spus profesorul Iancu, arătând că „Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi.
  2. În al doilea rând, subliniază Gheorghe Iancu, „Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de drepturi și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

Nimeni nu este mai presus de lege – ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea”, punctează fostul Avocat al Poporului.

  1. În al treilea rând, „mai aveam dreptul la sănătate”, atrage atenția profesorul Iancu. „În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare”.
  2. În fine, în al patrulea rând, „mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face DOAR prin lege și NU prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a declarat profesorul Gheorghe Iancu.

În aceste condiții, soluția profesorului Gheorghe Iancu este clară: Hotărârea de Guvern ar fi necesar să fie contestată prin Avocatul Poporului.

Citiți și:
Simion nu scapă guvernul din ochi: Se va încerca discriminarea pe criterii sanitare, deși s-a promis că vaccinarea nu va fi obligatorie
Şeful CNCD s-a sucit: Libertățile speciale pentru vaccinați NU sunt neapărat discriminatorii

 

yogaesoteric
24 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More