Cercetătorii au descoperit o formă nouă de viață în saliva noastră, responsabilă de declanșarea unor boli ale gingiilor

 

Cercetătorii din SUA au descoperit o nouă formă de viață, care se ascunde în interiorul salivei noastre. Vorbim de un tip de bacterie parazit care se bazează pe o altă bacterie pentru a supraviețui. Bacteria are 700 de gene și este prima observată ca fiind complet dependentă de alte bacterii. Această nouă formă de viață a fost, de asemenea, legată de o întreagă gamă de boli, incluzând boli ale gingiilor și fibroza chistică sau mucoviscidoza.

Parazitul a fost descoperit după ce cercetătorii de la Universitatea din Washington School of Dentistry au găsit un fragment misterios de ARN în testele de salivă umană, care nu se potrivea cu niciun organism cunoscut. Alte laboratoare au găsit același cod ARN ciudat și în trecut, dar nimeni nu a reușit să-și dea seama de unde provine. Dar, după studii mai aprofundate, echipa a fost capabilă să demonstreze că acest ARN aparține unei mici bacterii care parazitează o altă bacterie, mai cunoscută: Actinomyces odontolyticus.

Deși oamenii de știință au mai găsit bacterii care pot infecta alte bacterii, în trecut, aceasta este prima bacterie descoperită vreodată a cărei existență depinde în întregime de infectarea gazdei, deoarece nu poate să-și producă propriii aminoacizi esențiali pentru viață.

„Sunt bacterii foarte mici și trăiesc pe suprafața altor bacterii. Căutăm să descifrăm ceea ce se petrece cu adevărat. Știm că acest nou tip de bacterie vânează bacteriile Actinomyces și se atașează de membrana lor exterioară”, a declarat cercetătorul Jeff McLean pentru New Scientist.


Citiți și:
Abordări naturale pentru inversarea procesului de degradare a dinților (I)
Citiți, s-ar putea să vă cadă… plombele! O nouă teorie încearcă să schimbe optica despre cariile dentare

yogaesoteric
14 noiembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More