Cercetătorii au reușit să explice legătura dintre obezitate și formele severe de covid-19: coronavirusul infectează celulele adipoase

Obezitatea crește semnificativ riscul de a dezvolta o formă severă de covid-19. Un posibil motiv este faptul că virusul are capacitatea de a infecta celulele adipoase, potrivit cercetătorilor.

După experimente de laborator și autopsii realizate pacienților care au murit de covid-19, s-a descoperit că virusul infectează două tipuri de celule găsite în țesutul adipos: celulele adipoase mature, numite adipocite și celulele imune, numite macrofage.

Infectarea celulelor adipoase a condus la un răspuns inflamator puternic, în concordanță cu tipul de răspuns imunitar care se observă în cazurile severe de covid-19”, spune dr. Catherine Blish de la Școala de Medicină a Universității Stanford, a cărei echipă a raportat descoperirile pe bioRxiv.

Datele sugerează că infectarea țesutului adipos și răspunsul inflamator asociat ar putea fi unul dintre motivele pentru care persoanele obeze dezvoltă forme severe atunci când sunt infectate cu SARS-CoV-2”, menționează ea.

Citiți și:
Studiu. Ştiaţi aceasta despre covid?
Cei care merg iute au un risc de 4 ori mai mic să ia covid

 

yogaesoteric
16 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More