Ceva apare la orizont din punct de vedere geopolitic și ar fi mai bine să începem să luăm în serios aceasta

Ca urmare a acțiunii colective a guvernelor occidentale sub auspiciile unei agende privind „schimbările climatice”, ne aflăm în pragul unui eveniment cu ramificații pe care nimeni nu le-a mai văzut vreodată.

Guvernele occidentale, în special cele din Europa de Vest, America de Nord (SUA-Canada) și Australia/Noua Zeelandă, urmăresc să reducă activitatea economică pentru a face față scăderii intenționate a producției de energie. Aceasta fiind consecința principală a agendei „Build Back Better”, promovată de Forumul Economic Mondial.

Oricine spune că există un punct de referință pentru a determina atât consecințele pe termen scurt, cât și cele pe termen lung, minte. Nu există niciun precedent în care națiunile să urmărească în mod colectiv și intenționat să reducă activitatea economică.

Ascunzându-se în spatele falsei justificări că inflația actuală este determinată de o cerere prea mare, băncile centrale din Europa, Banca Angliei, Banca Canadei și Rezerva Federală a SUA, majorează ratele dobânzilor. Rezultatul pe care îl resimțim în prezent este o contracție economică intenționată și o recesiune globală.

Politica monetară a „Build Back Better” reușește să comprime cu succes activitatea economică occidentală; cu toate acestea, națiunile afectate care produc bunuri pentru piețele din America de Nord și Europa, în special Asia de Sud-Est, Japonia și China, nu majorează ratele dobânzilor pentru a urmări să compenseze scăderea cererii. China a anunțat că își reduce dobânzile băncii centrale, într-un efort disperat de a reduce costurile și de a-și menține economia, dependentă de exporturi, în funcțiune.

În spatele tuturor acestor demersuri se află o scădere a producției de energie în aceleași națiuni care urmăresc să reducă activitatea economică. Factorii de decizie politică urmăresc să gestioneze acest proces fără a informa cetățenii cu privire la obiectivul tacit. Lipsa petrolului, a cărbunelui și a gazelor naturale sunt probleme auto-provocate, toate acestea făcând parte din agenda BBB.

Dincolo de creșterile masive ale costurilor energiei, care reprezintă adevărata sursă a inflației și un rezultat direct/intenționat al efortului BBB, Europa se confruntă acum cu o iarnă care se apropie, fără a avea resursele energetice necesare pentru a încălzi casele și a întreține populația. Situația va fi foarte inconfortabilă în Europa în această iarnă, întrucât se prevăd acum pene de curent generalizate.

În timp ce Occidentul urmărește, pentru a folosi cuvintele lui, să „gestioneze tranziția”, nu are mecanisme pentru a controla un rezultat de o asemenea amploare. Este pur și simplu o situație prea mare pentru a fi gestionată. Acolo unde se intersectează elementele implicate, grupurile de reflecție și ideologii cu vederi înalte în materie de schimbări climatice nu au capacitatea de a gestiona o tranziție și de a satisface în același timp necesarul oamenilor. Dincolo de gândirea ezoterică, există consecințe reale ale acestor acțiuni.

Mulți oameni au discutat despre potențiala penurie de alimente pe termen lung și, recent, despre încălzirea pe termen scurt, pe timp de iarnă. Totuși, dincolo de acestea, consecințele geopolitice din aval par a fi ignorate. În schimb, ceea ce vedem este un efort de a continua să pretindem că scopul combaterii schimbărilor climatice va justifica mijloacele (întreruperea producției de energie).

În această lume conectată, atunci când națiunile occidentale nu mai cumpără marfă, ne confruntăm cu probleme economice pe plan intern. Întreprinderile dau faliment, șomajul crește, stresul financiar se propagă în întreaga economie, dependența de subvențiile guvernamentale crește și se resimte o durere reală. Cu toate acestea, dincolo de problemele interne, națiunile furnizoare se confruntă cu probleme și mai mari.

Șomajul din Malaezia, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan și chiar China creează un set complet diferit de probleme de stabilitate regională la nivel geopolitic.

Nu există niciun precedent pentru această situație. Niciodată în istoria națiunilor industrializate, niciun guvern nu a urmărit în mod intenționat să își reducă activitatea economică. Nu s-a mai făcut niciodată cu intenție, deoarece în cadrul contracției națiunile devin mai sărace, oamenii suferă.

Nu numai că nicio națiune nu a urmărit vreodată să își micșoreze intenționat bogăția, dar nu există niciun precedent ca o alianță de națiuni să se unească în același scop. Deși acest demers ar putea părea un exercițiu academic de modelare economică, din păcate, este foarte real. Toate acestea de derulează chiar acum și ar fi bine să începem să discutăm despre aceasta înainte ca implicațiile neprevăzute să genereze o criză.

În America de Nord (SUA-Canada), Europa și Australia, vor continua să se înregistreze creșteri masive ale prețurilor la alimente ca urmare a prăbușirii producției de energie. Dincolo de națiunile occidentale vor exista penurii de alimente ca urmare a scăderii randamentelor recoltelor și a reducerii producției industriale de alimente. Acest aspect nu este controversat.

De asemenea, nu este controversat nici faptul că regiunile cu climă aspră de iarnă vor plăti mult mai mult pentru resurse de încălzire insuficiente.

Acestea fiind acceptate, ce se va petrece din punct de vedere geopolitic, chiar și militar, când întreaga economie globală va începe să resimtă impactul contracției economice a națiunilor occidentale – creată prin acțiune colectivă – la o scară cum nu s-a mai văzut până acum?

Nu știm cum va arăta imaginea de ansamblu a consecințelor, dar oricare ar fi aceasta, se va petrece în același timp în care oamenii de pretutindeni vor fi tot mai disperați ca urmare a situației lor economice.

Conducerea politică din națiunile occidentale menționate mai sus se pare că, în mod intenționat, îi distrage pe oameni cu nimicuri sclipitoare pentru a-și consuma timpul. Cu toate acestea, cineva este necesar să înceapă să vorbească și să conteste în mod serios consecințele de ansamblu ale acestui viitor prin „Build Back Better”, înainte de a fi prea târziu.

Citiți și:
Mori de foame sau îngheață de frig – Alegerea pe care este necesar să o facă bătrânii la iarnă în țara bogătașilor
Adio, dușuri calde și iluminat public! Planul bolșevic pus la cale de UE

 

yogaesoteric
18 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More