„Schimbările climatice” sunt cauzate de modificările orbitei solare a Pământului și ale înclinării axiale (nu sunt cauzate de om)

O veste bună: Nu avem nicio vină și nu putem face nimic!

De mai bine de 60 de ani, Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) știe că modificările care apar la modelele meteorologice planetare sunt complet naturale și normale. Dar, agenția spațială, indiferent de motiv, a ales să lase farsa încălzirii globale creată de om să persiste și să se răspândească, în detrimentul libertății umane. Pentru a menționa exact, din anul 1958, când NASA a observat pentru prima dată că schimbările pe orbita solară a Pământului, împreună cu modificările înclinării axiale a planetei sunt responsabile de ceea ce oamenii de știință climatică au numit astăzi drept „încălzire” (sau „răcire ”, în funcție de agenda lor).

În anul 2000, NASA a publicat pe site-ul său, Observatorul Pământului, informații despre Teoria Milankovitch asupra climei, dezvăluind că evoluția temperaturii pe planetă se modifică, de fapt, din cauza unor factori străini care nu au absolut nicio legătură cu activitatea umană.

Aceste informații încă nu au ajuns în mass-media, de aproximativ 19 ani, motiv pentru care cei care derulează agende ascunse au început acum să pretindă că mai avem doar 18 luni înainte ca planeta să moară din cauza unui exces de dioxid de carbon (CO2).

Adevărul, însă, este mult mai apropiat de ceea ce a propus astrofizicianul sârb Milutin Milankovitch, după care a fost numită Teoria Milankovitch a climei, cu privire la modul în care variațiile sezoniere și latitudinale ale radiațiilor solare care lovesc Pământul în moduri diferite și în momente diferite au cel mai mare impact asupra modelelor climatice în schimbare.

Cele două imagini de mai jos (realizate de Robert Simmon, NASA GSFC) ajută la ilustrarea acestui aspect, prima arătând Pământul pe o orbită aproape zero, iar cea de-a doua arătând Pământul pe o orbită de 0,07.

Această modificare orbitală este reprezentată de forma ovală excentrică din cea de-a doua imagine, care a fost intenționat exagerată cu scopul de a arăta modificarea masivă a distanței dintre Pământ și Soare, în funcție de faptul că acesta se află la periheliu sau afeliu.

Excentricitatea orbitei Pământului se modifică lent în timp, de la aproape zero la 0,07. Pe măsură ce orbita devine mai excentrică (ovală), diferența dintre distanța dintre Soare și Pământ la periheliu (cea mai apropiată de Soare) și afeliu (cea mai îndepărtată) devine din ce în ce mai mare. Rețineți că Soarele nu se află în centrul elipsei orbitale a Pământului, ci mai degrabă într-unul dintre punctele focale.

Notă: Excentricitatea orbitei prezentată în imaginea din dreapta este o valoare foarte exagerată, de 0,5. Chiar și excentricitatea maximă a orbitei Pământului – 0,07 – ar fi imposibil de arătat la rezoluția unei pagini web. Chiar și așa, la excentricitatea actuală de 0,017, Pământul este cu 5 milioane de kilometri mai aproape de Soare la periheliu decât la afeliu.

Cel mai important factor care afectează clima Pământului este Soarele

În ceea ce privește oblicitatea Pământului, sau modificarea înclinării axiale a acestuia, cele două imagini de mai jos arată gradul în care Pământul se poate deplasa atât pe axa sa, cât și pe orientarea sa rotațională. La înclinații mai mari, anotimpurile Pământului devin mult mai extreme, în timp ce la înclinații mai mici acestea devin mult mai blânde.

O situație similară există și în cazul axei de rotație a Pământului, care, în funcție de emisfera care este îndreptată spre Soare în timpul periheliului, poate avea un impact considerabil asupra anotimpurilor extreme dintre cele două emisfere.

Stânga: Modificarea înclinării axei Pământului (oblicitatea) influențează amploarea schimbărilor sezoniere. La înclinații mai mari, anotimpurile sunt mai extreme, iar la înclinații mai mici sunt mai blânde. Înclinarea axială actuală este de 23,5°.

Dreapta: Precesiunea – modificarea orientării axei de rotație a Pământului – modifică orientarea Pământului în raport cu periheliul și afeliul. Dacă o emisferă este îndreptată spre Soare la periheliu, acea emisferă va fi îndreptată în sens opus la afeliu, iar diferența dintre anotimpuri va fi mai mare. Acest efect sezonier este inversat în cazul emisferei opuse. În prezent, vara nordică are loc în apropierea afeliului.

Pe baza acestor variabile diferite, Milankovitch a reușit să elaboreze un model matematic cuprinzător care este capabil să calculeze temperaturile de la suprafața Pământului mergând mult înapoi în timp, iar concluzia este simplă: Clima Pământului a fost mereu în schimbare și se află într-o stare de modificare constantă, fără a fi vina noastră, a ființelor umane.

Când Milankovitch și-a prezentat pentru prima dată modelul, acesta a fost ignorat timp de aproape o jumătate de secol. Apoi, în 1976, un studiu publicat în revista Science a confirmat că teoria lui Milankovitch este, de fapt, exactă și că ea corespunde diferitelor perioade de schimbări climatice care au avut loc de-a lungul istoriei.

În 1982, la șase ani după publicarea acestui studiu, Consiliul Național de Cercetare al Academiei Naționale de Științe din SUA a adoptat teoria lui Milankovitch ca fiind adevărată, declarând că:

„… variațiile orbitale rămân mecanismul cel mai atent examinat al schimbărilor climatice la scări temporale de zeci de mii de ani și reprezintă de departe cel mai clar caz de efect direct al schimbării expunerii solare asupra atmosferei inferioare a Pământului.”

Dacă ar fi să rezumăm totul într-o frază simplă, aceasta ar fi: Cel mai mare factor care influențează modelele meteorologice și climatice de pe Pământ este Soarele, punct.

În funcție de poziția Pământului față de Soare la un moment dat, condițiile climatice vor varia dramatic și chiar vor crea anomalii drastice care sfidează tot ceea ce oamenii credeau că știu despre cum funcționează Pământul.

Aceste date indică faptul că propaganda „încălzirii globale” cum că suntem în pericol de extincție este un mare fals, pentru a avea un motiv în plus ca elita să-și umple buzunarele cu anumite taxe pe carbon etc. Psihopatul Bill Gates a ajuns să abereze că oamenii sunt un pericol major la adresa planetei, datorită faptului că respirăm și eliminăm în atmosferă dioxid de carbon, și de aici necesitatea reducerii numărului populației globale prin vaccinări, infertilizări etc.!

Pentru ei și familiile lor le-ar fi necesari doar cca. 500.000 de sclavi care să-i servească, iar restul oamenilor ar vrea să fie uciși… Brzezinzki, fostul ideolog al cabalei și mentorul manualelor de luptă ale armatei americane, spunea că „este mai ușor și profitabil să ucizi un milion de oameni decât să te apuci să-i convingi”.

Citiți și:
Încălzire globală? Ce se petrece cu zona arctică?
Ciudata «încălzire globală» – A nins la tropice!

 

yogaesoteric
18 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More