Chiar şi numai 15 minute de convorbiri ce sunt efectuate la telefonul mobil pot să afecteze dramatic nu numai structura, ci și funcționarea creierului

 

Telefonul mobil nu provoacă doar cancer datorită expunerii la radiațiile emise, ci în plus poate modifica structura și modul de funcționare a creierului. Un nou studiu clinic a constatat că perioadele mai mari de 15 de minute de convorbiri la telefonul mobil provoacă expunerea semnificativă la radiații care pot modifica structura și funcționarea creierului, inclusiv activitatea undelor cerebrale ce au legătură cu cunoașterea, starea de spirit și comportamentul.

31 de femei sănătoase au luat parte la studiul publicat în Plos ONE; măsurătorile fiind efectuate de două ori. Într-una din zile, telefonul mobil a fost atașat la urechile femeilor în timp ce un telefon fals le era plasat pe piept. În altă zi, telefonul mobil a fost atașat la piept și telefonul placebo la ureche. În timpul fiecărei evaluări s-au înregistrat activitatea EEG și radiațiile de radio-frecvență.

Studiul a constatat rezultate semnificative în cazul în care telefonul mobil a fost plasat lângă ureche. Autorii studiilor au concluzionat că „rezultatele sprijină ideea că modificările EEG sunt asociate cu utilizarea telefonului mobil și că efectul depinde de locul de plasare.”

Acesta este primul studiu de tip „placebo simplu-orb” de acest fel pentru a arăta că cel puțin 15 de minute de expunere la un telefon mobil 3G direct la ureche „este asociat cu o activitate crescuta a undelor alfa, beta și gamma în aproape fiecare regiune a creierului.”

Implicațiile acestei cercetări sunt enorme. Deoarece undele cerebrale sunt considerate a determina comportamentul uman, alterarea activității undelor cerebrale ar putea afecta comportamentul și conștiința. Capacitatea radiațiilor telefonului mobil de a afecta comportamentul este bănuită de mai mult timp.

Agentul imobiliar Alan Marks a suferit un atac de apoplexie cauzat de o tumoare pe creier situată în zona unde acesta ținea telefonul său mobil. El a început să prezinte modificări comportamentale cu mai mulți ani înainte de incident. Schimbările de comportament s-au considerat a fi cauzate de dezvoltarea tumorei în zona din creier răspunzătoare de empatie și rațiune.

Studii anterioare de la Science Institute Brain, Universitatea de Tehnologie Swinburne din Melbourne, Australia, au constatat că radiațiile telefonului mobil au sporit în mod semnificativ apariția undelor alfa. Un alt studiu efectuat de Centrul de Cercetare a Somnului al Universității Loughborough din Anglia a constatat nu doar modificarea comportamentului unei persoane în timpul apelului la telefonul mobil, ci și perturbarea tiparelor undelor cerebrale mult timp după aceea. Din această cauză unii dintre subiecții testați au avut dificultăţi de adormire.

Tehnologia LTE – 4G care câștigă rapid popularitate se bazează pe un standard evoluat din tehnologia 3G. Avantajul 4G este că oferă utilizatorilor o creștere semnificativă a vitezei datelor. Dezavantajul este că această creștere a performanțelor are un preț pentru sănătate.

În 2013 un alt studiu publicat în revista Clinical Neurophysiology a constatat că 30 de minute de expunere la radiații specifice standardului LTE (4G) poate schimba activitatea undelor cerebrale mult mai mult decât în cazul expunerii la tehnologia 3G, precum în studiul de mai sus. Cercetarea a evidențiat că expunerile la radiațiile 4G afectează activitatea creierului în ambele emisfere cerebrale.

De ce n-aţi mai auzit despre asta până acum? Potrivit unui studiu independent realizat de Dr. Andrew Marino, 87% dintre studiile realizate cu privire la efectele radiațiilor electromagnetice ale telefoanele mobile asupra undelor cerebrale sunt finanțate chiar de către industria telecomunicațiilor. Dr. Devra Davis în cartea ei Deconectați-vă aruncă vina în mod direct pe companiile din industria telecomunicațiilor acuzându-le că transformă din ce în ce mai mult știința într-un câmp de război în același fel în care fac concernele farmaceutice, companiile producatoare de tutun și corporațiile care produc OMG (Organisme Modificate Genetic), de exemplu Monsanto.


Citiţi şi:

O veritabilă epidemie de tumori cerebrale datorată folosirii telefoanelor mobile

Poluarea electromagnetică: Pisica albă – Pisica neagră

Sinucideri cauzate de influenţa nocivă a antenelor de telefonie mobilă


 

yogaesoteric
29 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More