China: Suveranitatea Ucrainei este necesar a fi menţinută, dar și preocupările Rusiei în materie de securitate este necesar a fi respectate

China a respins acuzaţiile „nejustificate” ale SUA cu privire la relaţia sa cu Rusia în plin război cu Ucraina, afirmând că Beijingul lucrează pentru pace şi se află „de partea bună a istoriei”, potrivit AFP.

Partener apropiat pe plan diplomatic şi economic al Moscovei, ţara asiatică nu a condamnat până în prezent invazia rusă, ci s-a mulţumit să invite toate părţile la reţinere şi la dialog. În acest context, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că poziţia Chinei faţă de Rusia îi ameninţă „integrarea” în economia mondială. „China şi-a afirmat recent relaţia specială cu Rusia. Sper sincer ca China să facă ceva benefic din această relaţie şi să ajute să se pună capăt acestui război”, a indicat Yellen.

Întrebat, Ministerul de Externe chinez şi-a exprimat nemulţumirea, notează AFP.Întreprindem mari eforturi pentru a aplana situaţia, a rezolva criza şi a restabili pacea”, a declarat Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, cerând „să nu fie denaturată poziţia” Beijingului.

Suveranitatea Ucrainei este necesar a fi menţinută. Preocupările legitime ale Rusiei în materie de securitate este necesar să fie de asemenea respectate”, a reiterat el în cursul unei conferinţe de presă. Beijingul consideră, la fel ca Moscova, că expansiunea NATO a contribuit la declanşarea războiului în Ucraina.

Poziţia Chinei faţă de Rusia diferă de cea a ţărilor occidentale, care au condamnat ferm operaţiunea militară în Ucraina şi au impus sancţiuni împotriva economiei şi liderilor ruşi. „Noi ne opunem acuzaţiilor şi suspiciunilor nejustificate împotriva Chinei, fără a mai vorbi despre presiunile şi despre coerciţia cărora ea le face obiectul”, a indicat Zhao Lijian. „Timpul va arăta în cele din urmă că China este de partea bună a istoriei”, a mai spus el.

SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de un potenţial ajutor militar chinez acordat armatei Kremlinului şi de a vedea Beijingul ajutând Moscova să ocolească sancţiunile occidentale. China invitase la începutul lunii aprilie ţările occidentale să nu „supraestimeze” rolul său, argumentând că nu este suficient să spui Rusiei să oprească războiul în Ucraina pentru a se pune capăt ostilităţilor.

Citiți și:
Întrebări fundamentale despre războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina menit să pună capăt dominației SUA
Planul B al „Marii Resetări” a globaliștilor: Războiul din Ucraina. Analiza unui important analist politic american

 

yogaesoteric
10 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More