Ciclistul profesionist Greg Van Avermaet, fost campion olimpic: „Trupul meu luptă cu un inamic necunoscut și ar putea fi vaccinul”

Pentru cei care nu știu cine este Greg Van Avermaet, iată câteva date: este un ciclist belgian (n. 17 mai 1985, Lokeren, Flandra, Belgia), membru al echipei CCC. A devenit profesionist în 2007 și a câștigat clasamentul pe puncte în Turul Spaniei 2008, Paris-Tours în 2011, Tirreno-Adriatico în 2016 și Paris-Roubaix în 2017. A purtat tricoul galben în Turul Franței în 2016 și 2018. În timpul Jocurilor Olimpice din 2016, a realizat cea mai mare victorie a carierei sale câștigând medalia de aur la cursa pe șosea. (Wikipedia)

Greg Van Avermaet suspectează că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea explica forma sa slabă actuală, spunând că rezultatele analizelor recente de sânge „arată că ceva nu este în regulă cu sistemul meu imunitar”.

Vorbind cu Gazet Van Antwerpen după antrenamentul contracronometru individual de la Turul Benelux, fostul campion olimpic pe șosea a spus:

Trupul meu luptă cu un inamic necunoscut și ar putea fi vaccinul. Rezultatele analizelor de sânge chiar nu sunt bune.

Analizele uzuale de sânge sunt aceleași ca întotdeauna și acest aspect ar trebui să se reflecte în forma mea, dar alte valori arată că există ceva în neregulă cu sistemul meu imunitar.”

Tânărul de 36 de ani, care a primit o doză dublă de vaccin Pfizer, a continuat:

Dorm bine, mă antrenez bine și mă simt bine, dar îmi lipsește 3% ca să fiu cel mai bun.

În mod normal, la o cronometrare de acest gen, sunt în primii 20”, a explicat van Avermaet, care a terminat pe locul 104, cedând 1 minut și 31 de secunde câștigătorului etapei Steffan Bissegger de la EF Education-Nippo la parcursul de 11,1 km din Lelystad.

Vestea bună este că știu că ceva nu este în regulă, dar pe de altă parte s-au efectuat puține cercetări cu privire la efectul vaccinului asupra trupului sportivilor.”

În zilele următoare voi merge la unii medici și le voi cere sfatul”, a spus el. „Dacă asta înseamnă că va fi nevoie să mă opresc din curse, așa să fie.

În acest moment nu are sens să vorbim despre campionatele mondiale. Există mulți belgieni care pedalează mai puternic decât mine și care, prin urmare, merită mai mult să fie chemați”, a adăugat el.

Van Avermaet nu este primul ciclist profesionist de top care își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele vaccinului asupra performanței sale.

În iulie, după Turul Franței, Jakob Fuglsang, de la Astana-Premier Tech, care nu a luat startul în etapa finală a cursei din cauza bolii și s-a clasat pe locul 38 în clasamentul general după cronometrul individual din ziua precedentă, a declarat că faptul că este vaccinat se află în spatele performanței slabe în respectiva cursă.

Citiți și:
Fost campion NBA împotriva lockdown: „Mi s-au oferit bani să fac un anunț public prin care să vă spun vouă, plebei să stați acasă”
Cine va plăti daunele dacă un jucător de un miliard de dolari va pica lat pe teren așa, din senin?

 

yogaesoteric
25 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More