Lumina vitală a lui Nikola Tesla, puterea vindecătoare a razelor ultraviolete

În timpul călătoriei sale de 10 ani prin lume pentru a produce un film documentar despre mașinile de vindecare cu raze ultraviolete inventate de Nikola Tesla, jurnalistul Robert Connolly a descoperit că acestea erau folosite încă din cele mai vechi timpuri.

Connolly și-a început călătoria în Egipt, unde hierogliful pentru regalitate este albina. Akhenaton (r. 1353-1336 î.Hr.) a fost „faraonul eretic” care a declarat că nu există decât un singur Dumnezeu, discul soarelui „Aton” înaripat. Sculpturile în piatră înfățișau familia sa regală expunând trupurile semi-nude, mâncarea și băuturile lor solare. Razele de lumină erau în ochii lor un simbol al cheii vieții.

După moartea sa, învățăturile lui Akhenaton despre cultul soarelui au fost suprimate de autoritățile politice, dar s-au păstrat în societățile secrete antice.

La 6 iunie 1884, un imigrant sârb, de origine română, ajungea la New York. Era tânărul inventator Nikola Tesla, a cărui misiune era să creeze generatoarele hidroelectrice cu energie liberă pe care și le imaginase. Pe lângă faptul că a fost inventator, Tesla era, de asemenea, fizician, vizionar și inginer mecanic și electric, cunoscut mai ales pentru contribuțiile sale în domeniul electricității și magnetismului. (Munca lui s-a aflat la baza sistemelor moderne de energie electrică cu curent alternativ (AC), inclusiv a sistemelor de distribuție a energiei electrice polifazate și a motorului AC).

În 1901, Tesla a inventat un dispozitiv care producea lumină ultravioletă atunci când era activat de bobinele unui „aparat de înaltă frecvență”, un dispozitiv capabil să producă fulgere. În cele din urmă a fost poreclit „raza morții” de către unii care se temeau de puterea sa. Un dispozitiv medical portabil bazat pe acest aparat numit „Raza violetă” a fost în cele din urmă oferit spre vânzare publicului.

În 1906, Tesla a fondat compania Tesla Ozone și a brevetat o mașinărie cu un ventilator care trecea aerul prin bobine cu lumină ultravioletă. Acest aparat ozona aerul, care dobândea astfel proprietăți antiseptice.

S-a descoperit apoi că aparatul putea fi folosit pentru a ozona, de exemplu, ulei de măsline presat la rece. Deoarece acest proces a conferit uleiului calități medicinale, a fost pus la dispoziția medicilor pentru tratarea bolilor pielii. În prezent, unii stomatologi vând ulei de măsline ozonat pentru dezinfectarea gurii și prevenirea/tratarea infecțiilor dentare.

Născut la 10 iulie 1856, Tesla a devenit vegetarian cam la jumătatea vieții sale, mâncând mai ales fulgi de ovăz, lapte și miere „fortificate”. Marca sa de electro-medicină a devenit foarte populară și a fost promovată de doctori ca tratament pentru cancer și alte boli, prea numeroase pentru a fi menționate aici.

Edgar Cayce (1877-1945), cunoscut ca tatăl medicinei holistice, a promovat în mod regulat aparatele de ozonare și puterile miraculoase de vindecare ale razelor ultraviolete folosite de dispozitivele lui Tesla. „Aparatul cu raze violet este o sursă de electricitate statică de înaltă tensiune și amperaj scăzut. Aparatul își trage numele din culoarea violet a descărcării electrice care emană în timpul utilizării. Aparatul a fost recomandat în peste 900 de lecturi [ale lui Cayce] pentru o varietate de probleme care necesită o stimulare a sistemelor nervoase și circulatorii.”

Remarcabila putere de vindecare a razelor ultraviolete

În 1890, un misionar britanic numit Theobald Palm a declarat că arderea cărbunelui a făcut ca cei mici să sufere de rahitism – o boală a oaselor. El credea că câmpurile de vindecare specifice ale luminii solare erau blocate de poluarea aerului de la fumul focurilor de cărbune, iar această deficiență a soarelui crea un deficit de vitamina D necesară pentru sănătatea oaselor.

În timpul carierei sale, Nikola Tesla a creat neoane din gaze, fosfor și sticlă pentru a permite trecerea diferitelor culori ale spectrului de lumină. A înțeles că porțiunea ultraviolet invizibilă a avut cel mai mare efect medicinal. Acest spectru UV a fost în cele din urmă împărțit în funcție de frecvențe: UVA sau aproape de UV (315-400 nm), UVB sau UV mediu (280-315 nm) și UVC sau UV îndepărtat (180-280 nm).

Din moment ce lumina ultraviolet solară era gratuită (prin razele Soarelui), materialele transparente față de UV numite vita-glass au devenit populare pentru construcția de spitale, spa-uri și solarii în anii 1920. Au fost planificate și promovate orașe întregi în care construcțiile erau din „sticla sănătății”, ca fiind „vitale” pentru absorbția vitaminei D pentru tratarea rahitismului și a altor boli.

Lumina UVA este cea care face ca trupul să se bronzeze (și trece prin sticla obișnuită). UVB conține „razele vitale” ale câmpurilor de vindecare, iar UVC este filtrată prin stratul natural de ozon. Tesla a înțeles că prin îndepărtarea fierului din sticlă, razele UVB ar putea trece prin aceasta. Lumina UVC artificială a lui Tesla necesită sticlă de cristal de cuarț, care ar putea permite trecerea tuturor frecvențelor luminii UV.

Lumina UV pentru elevarea stării de spirit

Când dispozitivul Tesla de lumină UVB artificială a fost introdus pentru prima dată pe piață, consumatorii din țările reci și întunecate din fosta Uniune Sovietică, Europa și America de Nord au îmbrățișat această terapie care ar putea direcționa razele vindecătoare către trup pe tot parcursul anului.

În cele din urmă, fabricile germane de înaltă tehnologie au început să fabrice paturi solare care foloseau tehnologia Tesla și clienții bine informați s-au aliniat pentru a le achiziționa, pentru vindecarea depresiei de iarnă.

Fototerapie cu lumină UV pentru boli de piele

În 1903, Niels Ryberg Finsen a primit Premiul Nobel pentru invenția sa: terapia cu lumină UV pentru tuberculoza pielii (lupus vulgaris). În prezent, dermatologii din întreaga lume recunosc că frecvențele speciale ale luminii UV numite Narrowband UVB (NB-UVB 311 nm) pot vindeca boli ale pielii precum vitiligo, psoriazis și chiar cancerele precum limfoamele cu celule T.

Un efect secundar benefic al fototerapiei cu UVB este crearea unor niveluri ridicate de vitamina D în sânge. Atunci când pielea este expusă la lumina UVB / C, se creează un hormon steroid numit „vitamina D”, dar în realitate nu este deloc o vitamină. Acest hormon steroid reglează sistemul nostru endocrin și imunitar, care, la rândul său, ajută la eliminarea depresiei de iarnă.

Lumina UV și terapia cu ozon pentru tratarea bolilor virale

Lumina UVC poate acționa ca un dezinfectant pentru a preveni infecțiile provocate de bacterii după operații sau în rănile deschise care nu se vindecă. Mașinile cu ozon medical conțin acum un cilindru de cristal de cuarț care este expus la UV. Când oxigenul este trecut peste cristal, acesta se îmbogățește cu o a treia moleculă vindecătoare (O3).

Când sângele este extras din trup și apoi expus direct la lumina UVC sau amestecat cu ozon, acesta dăunează ADN-ului virușilor și îi împiedică să se multiplice. Când acest sânge este reintrodus înapoi în organism, el revitalizează sistemul imunitar. Nenumărate boli sunt tratate în acest fel, mai ales în Rusia, Cuba și în clinicile private din țările vorbitoare de limbă germană.

Industriile alimentare și de medicamente îmbrățișează razele UV

Prof. Harry Steenbock experimentează cu lumină UV pentru a iradia laptele

În 1924, în timp ce lucra la Universitatea din Wisconsin, profesorul Harry Steenbock a descoperit o metodă de transmitere a puterii de vindecare a luminii UV în alimente și a brevetat rapid procedeul. Acesta este destul de simplu – expuneți mâncarea la lumină.

El a descoperit că atunci când laptele este expus la lumina UVB / C, acesta se îmbogățește cu suficientă vitamină D pentru a trata rahitismul și în acest proces, a pasteurizat laptele la rece. În acel moment, Universitatea din Wisconsin deținea brevetul puternic contestat și a percepea taxe și redevențe grele producătorilor de alimente pentru metoda folosită pentru a „iradia” ovăzul și alte produse cu lumină UV. Atunci a intrat în vigoare certificarea „Fortificat cu vitamina D”.

În timp ce companiile alimentare scriau „Fortificat cu vitamina D” pe etichete pentru a atrage consumatorii să cumpere produsele, industria farmaceutică a decis să facă pastile folosind același procedeu. Cercetătorii au crescut mucegai pe secară, l-au expus la lumina UV și a devenit astfel vitamina D2 pentru vegetarieni. De asemenea au descoperit că uleiul din piele de oaie, care conține proprietăți hormonale similare cu pielea umană, atunci când este prelucrat în lanolină și expus la lumina UV, se îmbogățește cu vitamina D3.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Universitatea din Wisconsin a fost însărcinată cu crearea unei pastile super antibiotice capabile să trateze soldații de multiple afecțiuni. Încă din vremea romanilor, brânza cu mucegai albastru a fost considerată un aliment pentru extinderea vieții. Cel mai apreciat a fost peniciliul său introdus în laptele crud de oaie și apoi crescut în peșterile de la Roquefort, Franța.

Când oamenii de știință au expus sporii de peniciliu la lumina UVC printr-o fereastră de cristal de cuarț, ADN-ul sporului a fost modificat pentru a crea tulpina penicilinei. A apărut astfel un nou domeniu farmaceutic, care folosea lumina UV pentru a-și activa medicamentele brevetate.

Lumea devine deficitară în vitamina D

Expunerile scurte la lumina UVB naturală și artificială pot provoca eritem – o înroșire a pielii. Dar pielea nu este arsă; roșeața este cauzată de creșterea circulației sângelui la suprafață pentru a colecta vitamina D activată cu UVB pentru a o circula prin trup. Pielea este roz, dar nu dureroasă la atingere. (Dacă este dureroasă atunci au apărut arsuri solare – principalul punct de dispută care a creat o deficiență de vitamină D în populație.)

Frecvența „vitală” care oferă un câmp de vindecare poate dăuna, de asemenea. La fel ca la tratamentele medicale alopate, și la fototerapie este foarte importantă prescrierea dozei corecte. Pentru a proteja ființele umane de arsurile solare, companiile cosmetice au inventat loțiuni care conțin substanțe chimice pentru a bloca UVB, dar care permit razelor UVA să fie absorbite în piele. Acest fapt a prevenit arsurile, dar a blocat procesul natural de producere a vitaminei D la nivelul pielii.

Companiile de produse cosmetice și farmaceutice s-au unit pentru a avertiza publicul cu privire la potențialele daune cauzate de expunerea la soare și la razele artificiale UV (cum ar fi la saloanele de bronzat). Acestea răspândesc dezinformarea în numeroase aspecte:

1) Singura modalitate de a vă petrece verile în siguranță la soare este să folosiți loțiuni anti-solare.

2) Doar dermatologilor li se va permite să utilizeze lumina UVB / C.

3) Interzicerea utilizării „Razei violete” Tesla ca dispozitiv medical.

4) Bolile respiratorii ar fi provocate de ozonul conținut în smog.

5) Lumina UV dăunează ADN-ului.

Cel mai puternic semnal a fost trimis popularului medic Joseph Mercola. În 2015, el a fost amendat cu 5 milioane de dolari pentru vânzarea de solarii UVB pe site-ul său și pentru afirmațiile că acestea ar crește nivelul de vitamina D în timpul iernii, ceea ce ar ajuta la protejarea împotriva cancerului.

Cu toate acestea, epidemiologii au descoperit că unele boli cresc proporțional la populațiile care trăiesc mai departe de ecuator. Tesla a ales Colorado Springs pentru experimentele sale cu electricitatea datorită altitudinii mari și a abundenței UVB în atmosferă. În prezent, cel mai sănătos oraș din SUA este Boulder, Colorado.

Sezonul gripal se desfășoară de obicei din octombrie până la sfârșitul lunii mai. Dacă locuiți în Canada, această perioadă de timp coincide cu momentul în care razele UVB vitale sunt absente. Chiar și vara, razele UVB ajung în cea mai mare parte pe pământ între orele 11:00 și 14:00 într-o zi senină și tocmai acesta este momentul în care ni se spune să evităm soarele!

Revigorarea terapiei cu lumină UV

Cei mai mulți oameni cunosc numele Tesla deoarece Elon Musk fabrică mașina Tesla. Recent, el a trimis un mesaj lumii donând jumătate de milion de dolari școlilor publice din Flint, Michigan, astfel încât acestea să poată instala sisteme de lumină ultravioletă pentru purificarea apei.

Fraza biblică „Să fie lumină” pare a fi un motto pentru Canada. Aici nu mai este nevoie de rețetă pentru a cumpăra lumini UVB medicale. Și universitățile țin acum cursuri despre utilizarea luminilor UVB și despre modul în care apa ozonată face ca plantele să crească mai sănătoase.

Dr. Tatiana Koutchma, născută în Rusia, este un expert de renume mondial în terapiile cu raze ultraviolete. Ea a fost recrutată de industria alimentară din Canada pentru a elabora standarde pentru guvernul canadian în procesarea „alimentelor noi”.

În loc de pasteurizare termică, care distruge substanțele nutritive din lapte, fructe și sucuri de legume, pasteurizarea rece utilizând lumina UVC poate distruge bacteriile dăunătoare, poate îmbunătăți profilul nutrienților alimentelor și poate prelungi durata de valabilitate.

Produsele organice proaspete pot fi sterilizate în siguranță pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi E-coli. S-a descoperit că laptele și ciupercile expuse direct la UVB se umplu de vitamina D după aceea. Guvernul canadian acordă finanțări producătorilor de alimente ecologice pentru a „filtra cu lumină” produsele lor.

Salvarea albinelor

Albinele pot vedea lumina ultravioletă și o folosesc pentru a găsi nectar în flori. Nectarul absoarbe razele vitale ale soarelui și este transformat de albine în miere – un antibiotic natural care a fost apreciat de faraonii egipteni. Din păcate pentru albine, acum consumă pesticide și contaminanți în nectar, iar sistemul lor imunitar se prăbușește.

Dar ajutorul este pe drum. În octombrie 2018, Nature a publicat un raport științific despre activitatea micologului Paul Stamets, care a îndreptat lumină UV către orez brun inoculat cu spori de ciuperci medicinale. Formulele „ciupercilor” rezultate brevetate sunt acum utilizate pentru a trata tulburarea colapsului coloniilor de albine, gripa aviară, boala Alzheimer și chiar cancerul.

Creatorul Star Trek Gene Roddenberry a promovat un viitor al paturilor cu lumină, în care toată lumea avea dispozitive de comunicare – aceasta a devenit realitate odată cu apariția telefoanelor mobile. În actualul serial TV Star Trek Discovery, pentru a introduce medicina Stamets în masă, entitatea Paul a fost întrupată ca inventator al „sporilor”. Cantități mari de spori activați cu lumină sunt cultivate și administrate în trupul lui Paul Stamets, care apoi fac ca nava sa stelară să apară instantaneu oriunde în galaxie dorește el.

Jurnalele medicale și cercetătorii susțin terapia UV și cu Ozon

Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA) a lansat recent un articol intitulat: „Tesla și raza violet”. Autorii Tyler Marion și Kevin Cao sunt profesori de medicină ai Universității din Texas.

Ei consideră că Tesla a fost genialul inițiator al electro-medicinii și că „Progresul dermatologiei se fundamentează pe bazele puse de pionierii anteriori și pe metodele de cercetare pentru a se îndrepta spre un viitor luminos, poate de culoare violet”.

Surprinzător este că tocmai Asociația Medicală Americană a ascuns invențiile medicale ale lui Tesla de doctorii care le-ar fi putut folosi în beneficiul bolnavilor. Acum JAMA sugerează că ar fi cazul să înceapă studiile profesionale în domeniul razelor ultraviolete? Acesta este cu siguranță un semn că vremurile se transformă.

Știri și mai îmbucurătoare vin de la Universitatea Columbia. Acolo cercetătorii au brevetat o lumină FAR-UVC care s-a dovedit a fi sigură și eficientă pentru pacienții expuși la ea 24 de ore pe zi în spitale și locuri publice, pentru a se controla răspândirea germenilor și virusurilor mortale. Este atât de nepericuloasă, încât oftalmologii o folosesc pentru a trata virusurile proiectând lumina direct în ochii pacienților.

Majoritatea medicilor din Rusia și Cuba sunt experți în terapia medicală cu ozon, deoarece face parte din educația lor universitară. Totuși, majoritatea țărilor nu iau o poziție oficială în această direcție, deși multe dintre ele permit acum utilizarea acesteia. Medicii pot urma cursuri private în Canada, Germania și SUA și pot oferi apoi pacienților tratamentul cu ozon.

Invenția cristalului cu LED UV (diodă emițătoare de lumină) are potențialul cel mai interesant, deoarece poate fi pulsat pentru a-l face extrem de activ biologic. Fără a fi necesară extragerea sângelui, lumina UV intravenoasă cu fibră optică LED poate fi introdusă într-o venă pentru a ucide virusurile și a stimula sistemul imunitar. LED-ul UVB cu cuarț unic costă peste 150 USD, pe când prețul unui LED mediu al pomului de Crăciun este mai mic de 10 cenți, deci este o mare diferență între cel medical și cel decorativ.

Cancerul de sân – tratat cu lumină UV și ozonoterapie

Profesor doctor Magda Havas (expert în efectele poluării mediului) a fost întrebată despre părerile sale referitoare la pericolele luminii ultraviolete. Iată un rezumat al răspunsului ei:

Am fost învățată că atât ozonul, cât și lumina ultravioletă erau dăunătoare oamenilor și le evitam cât mai mult posibil, și asta este ceea ce mi-am învățat și elevii. Cu toate acestea, acum sunt disponibile informații noi care ne determină să punem la îndoială conceptele învățate anterior. Deși cred în continuare că acești doi agenți sunt dăunători, există excepții și imaginea completă este mai complexă decât credeam inițial.

În urmă cu trei ani, am fost diagnosticată cu cancer de sân care s-a metastazat la ganglionii limfatici și la plămâni, rezultând cancer de sân în stadiul 4, care este considerat fatal. În timp ce în cele din urmă am fost de acord cu chimioterapia, am încorporat, de asemenea, o serie de practici complementare în tratamentul meu. Două dintre aceste practici implicau expuneri zilnice la bandă îngustă UVB de 311 nm la domiciliu și o serie de injecții intravenoase de ozon la o clinică medicală.”

În unele țări, autoritățile încep să recunoască virtuțile tămăduitoare ale luminii soarelui. În Canada, aceasta se petrece deoarece guvernul nu mai poate susține sistemul actual de sănătate finanțat public.

De asemenea, embargoul farmaceutic față de Cuba a creat un sistem alternativ de sănătate pentru cetățenii cubanezi, care este apreciat în toată America Centrală și de Sud. O mare parte din acesta folosește terapia cu ozon nebrevetabilă și extrem de eficientă a lui Tesla.

Și pentru a vă face o imagine mai bună și mai amplă asupra viitorului medicinei, puteți urmări aici un video de prezentare a paturilor medicale care se folosesc deja în Programele Spațiale Secrete.

Citiți și:
Nikola Tesla: «Dacă vrei să afli secretele universului…»
O altă invenţie a lui Tesla ascunsă omenirii: aparatul fotografic pentru gânduri
Secretul din spatele codului 3, 6, 9 al lui Nikola Tesla

 

yogaesoteric
24 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More