Clarvăzătoarea bulgară Vanga – un model de înțelepciune nativă, de sfințenie, de bunătate și de dăruire pentru semeni

– prezentarea cărții –
 

Celebra clarvăzătoare Vanga este binecunoscută atât în Bulgaria cât și în multe alte țări ale lumii, deoarece, de-a lungul a mai bine de 60 de ani, această femeie, care era oarbă din punct de vedere fizic, a „privit” în trecut, a interpretat prezentul, a prezis viitorul și a ajutat mii de oameni să-și rezolve problemele cu care se confruntau.

Vanga și-a întrebuințat capacitățile paranormale în toate domeniile vieții umane. Pentru ea nu era important dacă problemele de care se ocupa se refereau la trecutul sau la viitorul unui om, al unui oraș, al unei țări sau al unei întregi națiuni sau dacă erau de natură medicală, familială sau profesională. Din acest motiv, la Vanga veneau mii de oameni.          Neținând cont de granițele pe care le impunea „cortina de fier” și în pofida obstacolelor pe care i le puneau în cale conducătorii Bulgariei – deoarece comunismul respingea cu îndărătnicie manifestările paranormale – oamenii veneau din toate colțurile lumii la Vanga pentru un sfat sau pentru a fi ajutați. Cei care i-au fost alături de-a lungul vieții și activității sale au fost adeseori martori la o serie de evenimente dramatice și tragice, pe care oamenii le depășeau cu succes, găsind la Vanga nu doar soluții pentru problemele lor, ci și alinare și ajutor.
  
Datorită ariei vaste de cuprindere a profețiilor sale și a exactității aproape perfecte cu care acestea se adevereau, ea a fost adeseori comparată cu renumitul profet american Edgar Cayce. Ceea ce era special la Vanga comparativ cu alți clarvăzători consta în faptul că în timpul ședințelor nu intra nici într-o stare asemănătoare celei de transă și nici nu era în stare de hipnoză. Vanga avea acces la orice informații, neîntrerupt și era capabilă să facă preziceri din orice domeniu, fără să aibă o pregătire specială. Au fost perioade în care primea 100 de vizitatori pe zi, răspunzând astfel la cele mai diferite întrebări. Era o fire puternică și rezistentă trupește, dormea foarte puțin și se hrănea frugal. Ea însăși considera clarvederea ei ca pe un dar de la DUMNEZEU, cu care fusese recompensată pentru marea suferință pe care ar fi trebuit să o suporte fiind oarbă. Era o ferventă creștină ortodoxă și ducea o viață modestă, cu frica lui DUMNEZEU. Din credința ei profundă izvora marea ei bucurie de a boteza, devenind astfel mama spirituală a mai bine de 15 000 de copii, fete și băieți. Uimitor este faptul că toți acești copii au fost botezați în acea Bulgarie în care ateismul și persecuția Bisericii făceau parte din politica statului.

O parte dintre cele mai tulburătoare răsturnări politice și sociale care au transformat de atunci și până în prezent lumea au fost prezise de ea cu 20 sau chiar cu 30 de ani înainte să se producă, cu o acuratețe uluitoare. Chiar și în prezent suntem martorii faptului că unele evenimente decurg așa cum le-a prezis Vanga și, în consecință, probabilitatea ca profețiile ei despre viitor să devină realitate este foarte mare.  

 
profesor yoga Gregorian Bivolaru

 

Această carte a fost publicată la Editura Shambala și tipărită la Ganesha Publishing House.


yogaesoteric 
21 noiembrie 2013
                                                                                     

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More