Izvorul cel tainic al vindecării spirituale

– prezentarea cărţii –

Trăim într-o lume bolnavă în care afecţiuni cum sunt cancerul, bolile degenerative, bolile psihice, anxietatea, depresia, bolile autoimune, bolile cardiovasculare sunt din ce în ce mai frecvent întâlnite. Soluţiile oferite de medicina actuală, chiar dacă aceasta a progresat în a alina suferinţele fiinţelor bolnave, nu oferă o vindecare reală, definitivă. Medicamentele utilizate doar atenuează sau fac să dispară simptomele, dar nu înlătură adevăratele cauze ale bolilor şi în plus intoxică organismul. Pentru concernele farmaceutice, omul este situat într-un plan secund, acestea fiind preocupate mai degrabă să transforme producția de medicamente într-o afacere extrem de profitabilă.

Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi s-a întrebat: sunt bolile limite inerente ale trupului, un dat al existenței în această lume? Umanitatea poate să spere în viitor la un trai lipsit de suferințe datorită progreselor ce vor fi realizate de știință?

Pentru a oferi un răspuns adecvat la aceste probleme și întrebări, ar trebui să examinăm mai întâi cât de profundă este cunoașterea noastră despre viață. Unghiul materialist din care este privită lumea actualmente nu poate să explice mare lucru din ceea trăim. Mai mult, tradițiile spirituale ale umanității ne avetizează că, inevitabil, materialismul conduce la suferințe de tot felul și la rătăcire. Atâta timp cât ființa umană este privită ca un simplu trup, un fel de mecanism extrem de complex, guvernat de procese fizico-chimice, este imposibil să atingem o stare de sănătate perfectă și de armonie.
Chiar și atunci când nouă ni se pare că există doar o afectare fizică, cauza acesteia se află undeva mai profund și, pentru a o trata, ființa trebuie considerată în ansamblul ei, ca un tot unitar dintre trup, psihic, mental, suflet și spirit.

În cartea Izvorul tainic al vindecării spirituale, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne prezintă într-o perspectivă spirituală, plină de înțelepciune semnificațiile și cauzele reale ale bolilor, oferindu-ne totodată modalităţi perfect naturale de vindecare.

În realitate, orice boală indică existenţa unor dezechilibre în universul lăuntric al ființei, apărute ca urmare a tendinţelor rele şi a dorinţelor inferioare, perturbatoare, ce ne îndepărtează de suflet. Altfel spus, bolile sunt consecințe ale gândurilor şi acţiunilor noastre aflate în contradicţie cu legile divine, adevărata lor cauză situându-se la nivelul minţii.

Parcurgând cu atenție această carte, înțelegem că pentru a ne vindeca este esențial să ne reconsiderăm modul de a trăi, urmărind să fim mereu în acord cu binele universal, cu principiile spirituale. Pentru a reuși, este de asemenea important să ținem cont de anumiți factori: să înţelegem că nu suntem doar trupul, că ceea ce ni se petrece nu este întâmplător sau nedrept, ci o consecinţă a gândurilor şi acţiunilor noastre din această viaţă sau din vieţile anterioare, să manifestăm o credință fermă în DUMNEZEU şi în faptul că vindecarea este posibilă, să renunţăm la ideile preconcepute, să eliminăm din ființă ignoranţa, înclinațiile nefaste, dorinţele rele şi egoismul, pentru a putea ajunge în contact direct cu scânteia divină ce există în fiecare dintre noi. Aplicarea cu perseverenţă a metodelor de vindecare naturală, spirituală, dezvăluite în această lucrare, fiind animați de aspirația de a-l cunoaşte pe DUMNEZEU TATĂL, ne va rebranșa la sursa vieții universale și ne va conduce în cele din urmă la adevărata vindecare, totală, definitivă.

„Înainte de toate, vindecarea spirituală este rezultatul direct al tuturor eforturilor noastre adecvate către desăvârşire. Tocmai de aceea este atât de important să acţionăm plini de râvnă aupra propriei noastre fiinţe, pentru a ne deschide cât mai repede faţă de această misterioasă şi infinită forţă divină, omnipotentă şi omniprezentă.

Aceasta este prima noastră datorie, să facem urgent apel la sursa divină nesfârşită pentru toate necesităţile noastre binefăcătoare. Atunci când starea de acord interior devine perfectă, noi nu mai emitem nicio notă discordantă în armonia universală macrocosmică. Acordul perfect din microcosmosul fiinţei noastre atrage acordul perfect care există în Macrocosmos. Dacă, după aceea, vom învăţa să păstrăm acest ritm tainic, nevoia de a ne vindeca va dispărea, căci în măsura în care trupul, mintea, sufletul şi spiritul nostru vor fi la unison cu forţa spirituală, supremă, centrală, structura noastră fizică va funcţiona fără blocaje, iar noi abia dacă ne vom mai aminti că avem un trup. Atunci când vom atinge această stare, întreaga noastră gândire se va orienta în mod spontan către DUMNEZEU. În felul acesta, Îi vom putea oferi lui DUMNEZEU primul  loc în existenţa noastră. Acest proces va fi atunci spontan şi firesc.” (profesor yoga Gregorian Bivolaru)

Cei care aspiră să îi ajute să se vindece pe semenii lor aflați în suferinţă, vor găsi, de asemenea, în această carte o sursă de inspirație și numeroase îndrumări pline de înțelepciune.


Această carte a fost publicată la  Editura Lux Sublima şi tipărită la Ganesha Publishing House.

 

yogaesoteric
19 februarie 2014

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More