Coincidenţă, exces de zel sau intimidare? În zilele de miting mereu se mai petrece şi altceva

  de Maria Nicola

Zi de miting. Vineri, 17 iunie, sute de yoghini din întreaga ţară participă la un miting în faţa  Palatului Cotroceni. Ei îşi caută dreptatea la poarta „preşedintelui tuturor românilor”. Vom vedea cu ce rezultate. Între timp… deşi autorităţile ştiau că yoghinii sunt la miting (sau poate tocmai de aceea), echipe de poliţişti s-au hotărât să îi viziteze  pe yoghini acasă chiar atunci. Cu un motiv foarte serios: înmânarea înştiinţărilor de sechestru pentru zeci de case particulare.  

Desigur că primirea înştiinţărilor de sechestru i-a neliniştit pe locatarii acelor case (cei care rămăseseră totuşi acasă în ziua de miting), până când au realizat că, de fapt, nu e vorba de nimic nou, ci de aceeaşi ordonanţă de sechestru pentru 70 de imobile, emisă la sfârşitul lunii aprilie. Cu acea ordonanţă autorităţile le-au urat „vacanţă placută” yoghinilor la Herculane. În ciuda spectacolului mediatic declanşat atunci – încă o dată – de procuratură, înştiinţările oficiale iată că apar după mai bine de şase săptămâni!  

Pentru variaţie, amabilii poliţişti au făcut exces de zel şi au verificat actele celor care le-au răspuns la poartă. Şi cine nu avea viză de flotant sau domiciliul la adresa respectivă s-a ales cu amendă, chiar dacă era doar în vizită şi avea domiciliul din buletin cu câteva case mai încolo, pe aceeaşi stradă.  

Nu a fost prima dată când autorităţile au ales exact o zi în care yoghinii fac miting pentru astfel de acţiuni. Din păcate, nici ultima. 

Joi, 23 iunie – altă zi de miting. A fost rândul CSM-ului şi PNA-ului să ne ignore prezenţa… Între timp însă, la Biblioteca şi Centrul de Documentare MISA au venit patru persoane, care s-au legitimat ca fiind de la Poliţia Economică. Au solicitat să vorbească cu cineva din conducerea editurii Shambala. Poliţiştii au afirmat că s-au „autosesizat” că editura Shambala a publicat două cărţi scrise de Gregorian Bivolaru:

“Francmasoneria – misterele dezvăluite ale unei gigantice conspiraţii satanice planetare” şi “Dezvăluiri senzaţionale referitoare la acţiunile şi planurile satanice ale francmasoneriei mondiale”.      

Aşa că poliţiştii au verificat dacă la Biblioteca MISA există în stoc aceste volume (nu există), dacă se comercializează acolo (nu se comercializează) şi dacă au fost retipărite de curând (ultima dată au fost tipărite în… 1996!). Cu amabilitate desăvârşită, poliţiştii ne-au informat că, dacă ar fi găsit aceste volume, ar fi trebuit să le confişte. Şi că dacă se comercializează aceste volume riscăm ani buni de închisoare. Motivul? Conţinutul lor… xenofob şi antisemit! 

Cu siguranţă amabilii vizitatori care s-au „autosesizat” nu au parcurs lucrările în cauză, pentru că atunci ar fi realizat că acolo se vorbeşte strict de francmasoneria internaţională şi nicidecum de vreo naţie sau alta. Dincolo de fondul problemei, apreciem faptul că poliţiştii mai nou au învăţat să aplice măsuri de intimidare cu zâmbetul pe buze şi o remarcabilă politeţe… căci altfel cum am putea interpreta acest „incident”?

Pentru cei care nu sunt convinşi că motivul hăiturii lui Gregorian Bivolaru şi a şcolii de yoga MISA pe care dumnealui a înfiinţat-o este campania anti-masonică şi în special publicarea volumelor mai sus-menţionate, iată un subiect interesant de meditaţie! 

Şi de ce, oare, se petrec aceste evenimente atât de remarcabil sincronizat cu mitingurile yoghinilor? Să fie vorba de „coincidenţe”? Yoghinii nu cred în coincidenţe. Probabilistic vorbind, cu cât se repetă aceste dubioase sincronizări, cu atât este mai puţin probabil ca ele să fie „întâmplătoare”! Cu siguranţă, este vorba de o „amabilă” acţiune de intimidare, de un „pumn în gură” aplicat cu zâmbetul pe buze…

Vă recomandăm să citiţi legat de acest subiect şi: 

Legislaţia privind răspândirea simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob

17 iunie: 500 de yoghini au căutat dreptatea la Palatul Cotroceni şi în Piaţa Universităţii

Răzbunarea francmasoneriei 

30 iunie 2005
yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More