Combate depresia prin trei metode naturale

 

Depresia este o afecțiune serioasă a sănătății psiho-mentale, care îți afectează psihicul în mod nefast, energia vitală, felul tău de a fi și toate perspectivele de viață. De obicei se manifestă printr-o stimă de sine scăzută și pierderea interesului de a socializa cu cei din jur. Această afecțiune te privează practic de fericire.

Semnele depresiei

Persoanele care suferă de depresie pot experimenta oboseală fizică și mentală, tristețea persistentă și lipsa de speranță. Depresia poate provoca, de asemenea, insomnie, pierderea apetitului și gânduri sumbre. Persoanele depresive se simt, de obicei, lipsite de vlagă, de energie și epuizate.

De ani de zile, cercetătorii și experții în domeniul sănătății psiho-mentale au studiat numeroase modalități de combatere a depresiei în mod natural, fără a folosi medicamente. Cercetările arată că femeile sunt de două ori mai predispuse de a suferi de depresie, comparativ cu bărbații.

Un studiu realizat de Organizația de Sănătate World arată că în medie 322 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie. Ceea ce înseamnă aproape 5% din populația lumii, scrie couriousmind.com.

Depresia poate fi controlată cu ajutorul medicamentelor, al terapiilor sau prin alte metode care nu presupun medicamentația.

Iată câteva metode naturale de a combate depresia

Faceți sport sau mișcare în aer liber

Exercițiile fizice zilnice sunt adesea considerate cea mai eficientă metodă de a trata depresia. Studiile arată că exercițiile regulate ne îmbunătățesc sănătatea, starea de spirit şi cresc nivelul de energie. Exercițiile moderate, făcute săptămânal, pot ameliora depresia, fiind la fel de eficiente ca antidepresivele, potrivit unui studiu realizat de dr. Andrea Dunn, scrie aceeași sursă.

Durata recomandată a exercițiilor zilnice este de doar 30 de minute și ideal este să se facă timp de șase zile pe săptămână. Un aspect îmbucurător este că exercițiul zilnic nu este necesar să fie extenuant. Poate fi chiar și o plimbare în mijlocul naturii, mers pe bicicletă, gimnastică ușoară, practic orice tip de mișcare.

Adoptați o dietă sănătoasă

Numeroase studii au arătat că o dietă sănătoasă poate juca un rol în gestionarea eficientă sau chiar în prevenirea depresiei. Depresia afectează obiceiurile alimentare în două moduri: unii găsesc refugiu în alimente, care duc la creșterea în greutate, iar acest aspect poate agrava starea de depresie; de asemenea, poate duce la lipsa apetitului.

Iată pe ce ar fi indicat să se bazeze o dietă sănătoasă:
– Carbohidrați complecși (față de carbohidrații simpli) ajută la eliberarea mai lentă a energiei în organismul nostru. Aceasta este eliberată pe o perioadă mai lungă de timp, menținându-ne, astfel, energici mai multă vreme.
– Antioxidanții (găsiți în fructele de pădure și în alte fructe și legume) care pot ajuta la eliminarea stresului și la reducerea inflamației din creier, ceea ce duce la eliberarea mai multor substanțe în creier, precum endorfinele, care ne dau o stare de bine și de fericire.
– Omega 3 s-a dovedit a fi benefic în cazul depresiei.

Printre alimentele recomandate pentru a combate depresia se numără frunzele sau boabele verzi, precum mazărea, spanacul, urzicile, alunele, deoarece acestea sunt bogate în omega 3 și acizi grași, de asemenea, avocado, ceapa, roșiile, ciupercile sau fructele de pădure și murele.

Somnul de calitate

Un somn bun și de calitate este unul dintre cei mai importanţi factori care contribuie atât la sănătatea fizică, cât și la sănătatea psiho-mentală. Unele studii au arătat că somnul poate avea efecte aproape imediate pentru reducerea depresiei.

Iată câteva sfaturi pentru îmbunătățirea calității somnului:
– Limitați timpul de expunere în fața ecranului (la lumină albastră), mai ales înainte de culcare. În general, este recomandat să închideți telefonul, să opriți calculatorul și televizorul cu cel puțin două ore înainte de a vă culca. În schimb, urmăriţi să citiți o carte sau să faceți un puzzle, ceva care vă ajută să vă relaxați înainte de somn.
– Limitați aportul de cofeină pe parcursul zilei, deoarece aceasta poate afecta nefast somnul.
– Meditaţi, deoarece meditația este bine-cunoscută pentru efectele de reducere a stresului, de ușurare a anxietății și calmare a stării de spirit.

Așadar, un somn de calitate în timpul nopții poate îmbunătăți starea de spirit, la fel ca alimentația și mișcarea, dar specialiștii atenționează că atunci când suferiți, totuși, de depresie severă, pe lângă metodele naturale, este indicat neapărat să se consulte un doctor.


Citiţi şi:
Utilizarea telefonului mobil târziu în noapte crește riscul de depresie 
Sărăcia afectează ADN ul şi chiar creşte riscul de depresie 
Mai mult de un vaccin pe an poate provoca depresie la copii

 

yogaesoteric
5 februarie 2021

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More