Concluzii
Este o datorie fundamentală pentru fiinţa umană, conştientă de responsabilităţile sale, să îşi elimine din ea, cât mai repede, aspectele negative care îi otrăvesc existenţa: frica, îndoiala, gelozia, tristeţea, egoismul, pesimismul, cauzele generatoare de stress.
Pentru aceasta, ea trebuie să se focalizeze cât mai adesea asupra sentimentelor şi trăirilor opuse, pozitive: încredere profundă în sine, optimism, euforie empatică, credinţă de nezdruncinat, bucurie, siguranţă, fericire, entuziasm.
Graţie acestei orientări benefice consecvente, facultăţile creatoare ale fiinţei umane se vor putea exprima din ce în ce mai liber, iar eficienţa sa va creşte uluitor de mult.
Pentru a se susţine cu tenacitate în această sarcină aparent dificilă, practica concertată a autosugestiei (ce se va baza pe formule pozitive alese cu grijă) şi punerea în acţiune a puterii imaginaţiei, stimulată de o trăire vie, îi vor fi de un puternic ajutor. Procedând astfel, subconştientul, care este pentru individul mediu cel mai adesea schimbător şi haotic, va recepta un impuls considerabil şi o orientare în sens creator, contribuind la edificarea unui caracter puternic.
Aspiraţia constantă şi punerea la unison cu sublimele forţe cosmice va conferi o energie sporită voinţei personale.