Conform propriei definiţii, SRI este o sectă!

Ce sunt sectele în viziunea SRI?
Deşi confirmă faptul că termenul de sectă nu este nici acum clar definit, S.R.I. susţine că sectele “au sistematic” un caracter „ilegal, antistatal şi care îndeamnă la ură religioasă şi confruntare”.


MISA nu este sectă
 Haideţi să analizăm după această pseudo-definiţie dacă MISA e sectă sau NU:
• Ilegal – M.I.S.A. nu este ilegală (este o asociaţie înfiinţată conform legii şi desfăşoară activităţi perfect legale) deşi sunt evidente eforturile S.R.I. de a o scoate în afara legii sau cel puţin de a o face să pară ilegală în ochii românilor.
• Antistatal – M.I.S.A. organizează acţiuni cum ar fi Spiralele pentru trezirea Sufletului Neamului Românesc în timpul cărora yoghinii se roagă pentru unitatea României.
• Care îndeamnă la ură religioasă şi confruntare – Conform principiilor după care se conduce,  M.I.S.A. a avut tot timpul o atitudine paşnică, lucru ce a putut fi observat de toţi locuitorii Bucureştiului şi al celorlalte oraşe din ţară cu ocazia zecilor de proteste şi mitinguri paşnice la care au participat mii de yoghini. Doar în măsura în care dreptul de a protesta paşnic este considerat în România un act agresiv sau ameninţător, un atac sau un contra-atac aşa cum a fost prezentat în repetate rânduri de presă,  atunci s-ar putea spune că M.I.S.A a încălcat în vreun fel legile. Cursurile  M.I.S.A. reunesc mai multe tradiţii spirituale autentice şi  promovează Yoga integrală, care poate fi practicată independent de convingerile religioase.   


Din contră,
• S.R.I. a încălcat în mod repetat legile şi Constituţia României îndemnând opinia publică la discriminare, nerespectând libertatea de exprimare şi de conştiinţă, îndemnând chiar şi acum la ură religioasă prin amplificarea aşa-ziselor conflicte dintre doctrina creştină şi practica Yoga.
• S.R.I a instigat la confruntare prin inducerea în mintea opiniei publice a ideii că yoghinii sunt o organizaţie periculoasă, teroristă, criminală, agresivă.
• S.R.I. doreşte să deţină cu orice preţ controlul asupra românilor ajungând să le dicteze ce să gândească, unde şi când să protesteze şi sancţionându-i aspru pe cei care nu se conformează.


Conform legilor logicii şi a caracteristicilor stabilite chiar de serviciul de informaţii, din aceste premise nu se poate trage decât o concluzie: nu M.I.S.A., ci S.R.I. este o sectă periculoasă!


Articol realizat pe baza declaraţiilor Serviciului Român de Informaţii, citat în articolul „M.I.S.A. a testat „forţa” serviciilor secrete” publicat de Libertatea în 25 noiembrie 2004


26 noiembrie 2004 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More