Consimțământ informat? INSP susține că vaccinul Pfizer nu produce efecte adverse

Vaccinul covid, rateul științei și al eticii medicale

Pe site-ul INSP tronează acum, la loc de frunte, o comunicare despre cât de minunat este vaccinul Pfizer Omicron, care, potrivit instituției publice, nu ar avea efecte adverse grave, ci doar banale. Până și Agenția Europeană a Medicamentului a trecut efecte adverse grave ale acestui vaccin, doar că INSP le-a omis. Cam la asta se reduce consimțământul informat, la care făcea referire elementul de tristă amintire, Valeriu Gheorghiță, imaginea propagandei pentru vaccinarea anti-covid.

Insinuarea lui Valeriu Gheorghiță, cum că oamenii și-au făcut-o cu mâna lor atâta vreme cât au semnat consimțământul pentru vaccinarea anti-covid, este cât se poate de cinică și de sfidătoare. Oamenii au semnat un consimțământ pentru că erau obligați să o facă în momentul în care au acceptat, din diferite motive, vaccinarea. Însă medicii nu au prezentat reacțiile adverse posibile, nu pe cele reale și grave, cu foarte mici excepții, care le-au spus celor apropiați să nu cumva să se vaccineze.

Formularul de consimțământ a fost introdus ca să exonereze Guvernul de vreo solicitare de despăgubire, atâta vreme cât producătorii vaccinurilor s-au asigurat, în contractele încheiate cu Ursula von der Leyen, că nu vor răspunde pentru morții și schilodiții efectelor adverse. Oamenii nu au știut ce riscuri își asumă și au înghițit, pe nemestecate, formularea că beneficiile depășesc riscurile, omniprezentă din comunicatele Agenției Europene a Medicamentului din ultimii doi ani.

Scandalul și dezbaterile TV din ultima vreme, apărute după materialul din ziarul Național, care semnala publicarea efectelor adverse de către INSP, au fost departe de a atinge adevărata problemă. Faptul că INSP a detaliat puțin numărul infim de efecte adverse raportate oficial nu înseamnă mai nimic, știindu-se faptul că România a raportat cele mai puține reacții adverse și a avut, în realitate, cele mai multe.

Fără decese

INSP nu a pomenit, în raportul său, de niciun deces cauzat în mod direct de vaccinul anti-covid. Însă decesele cauzate de vaccin nu au fost raportate nici când acestea au survenit la câteva ore sau zeci de minute de la momentul vaccinării. Iar aici intervine, din nou, lașitatea medicilor, care s-au temut să ia atitudine.

În particular, le spuneau victimelor că bolile grave cu care s-au pricopsit sunt cauzate de vaccin sau că decesele au legătură cu vaccinul, dar oficial nu-și asumau. De frică, bineînțeles. Și, să recunoaștem, aveau și motive să se teamă, pentru că sistemul i-ar fi linșat. Problema cu raportarea efectelor adverse a fost că nu se putea face legătura directă dintre vaccin și afecțiunea respectivă sau decesul, nici în apropierea momentului vaccinării și, cu atât mai mult, nici când trecea o perioadă mai lungă.

Ne uităm acum cu stupoare și groază la morțile subite, cancerele galopante și bolile inexplicabil de agresive care au devenit o adevărată epidemie. Simple coincidențe sau morți naturale la copii, adolescenți, tineri și sportivi? Nimeni nu mai crede aceasta. Există o teorie, conspiraționistă, bineînțeles, potrivit căreia unii dintre cei care s-au vaccinat pe bune, nu la chiuvetă, ar fi primit placebo. Și are, într-un fel, sens.

Minciuni prin omisiune

La vaccinul Pfizer, efectele adverse de tipul cefaleei, paresteziei și paraliziei faciale au fost raportate oficial doar 3.750. Pe lângă acestea, mai apar 1.124 reacții adverse, trecute la Și altele, dar în categoria tulburărilor sistemului nervos. Miocardite au fost înregistrate doar 13 cazuri după vaccinul Pfizer și 3.334 de tulburări scheletice și ale țesutului conjunctiv.

Pentru INSP, care face reclamă la vaccinul Pfizer Omicron, cu două molecule ARN mesager, nu una, ca în cel vechi, efectele adverse sunt însă doar cele locale sau de tip general, dar ușoare. La același vaccin, Agenția Europeană a Medicamentului notează că pot apărea mai multe reacții adverse, cum ar fi ganglioni limfatici măriți, scăderea poftei de mâncare, letargie (lipsă de energie), hiperhidroză (transpirație excesivă), transpirație nocturnă, astenie, paralizie facială periferică acută sau pareză, miocardită și pericardită, parestezie, hipoestezie, precum și șoc anafilactic.

Citiți și:
Cardiologi de top: „Morțile subite pe scară largă la tineri” este necesar a fi atribuie vaccinurilor experimentale anti-covid „până la proba contrarie”
„Cauză necunoscută”: Epidemia de morți subite în 2021 și 2022 – Complicitatea criminală dintre Big Media și Big Pharma

 

yogaesoteric
8 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More