Contribuția importantă a românilor la binele umanității – o moștenire pentru viitor ce este oferită lumii de poporul român (I)

 

Fiți mândri că sunteți români!


În vremuri ca cele de azi, când ni se inoculează în creier peste tot prin mass-media deținută de străini ideea că românii sunt de cea mai joasă speţă (hoți, proști, bețivi, leneși etc), e bine să ne reamintim cine au fost strămoşii noştri şi să aflăm care este istoria reală a acestui popor. Iar pentru că avem o astfel de istorie minunată şi astfel de strămoşi buni, viteji şi inteligenţi, să fim mândri că suntem români (însă cu măsură) şi să facem tot ce putem să apărăm Neamul Românesc și să-l eliberăm din sistemul de exploatare ascuns impus românilor de către mafia străinilor. Ca să avem vreo șansă la o viață normală, pe care cu toții ne-o dorim, trebuie să ne rupem de mass-media străinilor (TV, site-urile și ziarele lor), care toarnă zilnic otravă în mintea noastră fără să realizăm, și să cercetăm pe cont propriu adevărul despre istoria poporului nostru și despre situația reală în care ne aflăm astăzi.

Ceea ce veți citi mai jos este doar o mică parte din aportul poporului român la binele umanității. Este bine să avem tot timpul în minte aceste informații atunci când ne gândim, vorbim despre sau ne referim la România și poporul român. Poporul român / neamul românesc nu înseamnă mizeriile pe care le vedem la TV astăzi! Să nu mai cădem în capcana sabotării României chiar de către români! Să nu-i mai înjurăm pe frații noștri români! Să nu mai generalizăm zicând „românii sunt proști, bețivani, leneși, hoți…” Să nu mai învinuim poporul român pentru ce vedem în jurul nostru! Nu poporul este de vină pentru relele pe care le vedem în fiecare zi – ce popor e atât de nebun încât să-și facă rău singur? Vina nu este a victimei, ci vina este a atacatorului! Suntem noi atacați? Da! Și încă de când! Vina pentru dezastrul pe care îl vedem în jurul nostru o poartă mafia internațională care ne-a căpușat și care ne exploatează zi de zi cu ajutorul politicienilor din fruntea țării – infractori și mafioți (mulți dintre ei străini cu nume românești și vorbitori de română, restul – cei mai mulți – slugi la străini). Acești politicieni corupți pe care îi vedem la TV prăduiesc și distrug România conform planului stăpânilor lor din umbră (străini) – însă ei sunt doar instrumente de aplicare a unor ordine, nu și factori de decizie. În mod real, decizia este luată astăzi în afara României, de către străini anti-români care ne forțează să trăim în sărăcie și să ne adaptăm cum putem acestei colonizări – exploatări „moderne”. Despre toate aceste lucruri s-a scris în ultimii ani și există pe internet informație suficientă ca să înțelegem situația reală în care ne aflăm. Să învinuim, deci, atacatorul, nu victima, dacă vrem să dăm vina pe cineva! În schimb, să iubim România! Avem de ce!

Iubiți poporul român și fiți mândri că sunteți români – urmași pe același teritoriu ai dacilor și strămoșilor lor de acum mii de ani!

MOŞTENIRE PENTRU VIITOR

(text de Nicolae Aurelian Diaconescu «Nicu al Popii»; preluat de pe – poezie.ro)

România este o ţară cu o veche cultură şi civilizaţie. Afirmaţia este demonstrată de sutele de mii de probe materiale arheologice existente în numeroasele muzee din ţară. Dintre acestea, două prin simbolistica lor validează vechimea spiritualităţii noastre: Gânditorul de la Cernavodă, cultura Hamangia şi Hora de la Frumușica, din cultura Cucuteni!

Statueta Gânditorul (descoperită la Cernavodă în 1956, datează din a doua jumătate a mileniului V şi începutul mileniului IV înainte de Hristos) reflectă starea meditativă şi contemplativă a omului, vizavi de sine, de lumea în care trăieşte şi în relaţia sa cu întregul Univers, pe când existenţa lui depindea de puterea braţelor. Cealaltă statuetă, Hora de la Frumuşica (4000 î.H.), aparţinând culturii neolitice de la Cucuteni, se găseşte în Muzeul Arheologic din Piatra Neamţ (localitate de un interes turistic special); ea arată capacitatea de abstractizare a artiştilor anonimi reflectată în artă, cu cca. 6.000 de ani în urmă, când se exprimau prin simboluri şi semne.

 Gânditorul – cultura Hamangia

Hora de la Frumușica – cultura Cucuteni

Omul, în relaţia sa cu natura, a traversat multe etape. De la o atitudine sfidătoare, agresivă şi de distrugător al mediului în care trăieşte, considerându-se stăpân al naturii, până la convingerea că trebuie să convieţuiască în armonie cu natura. Armonizarea relaţiilor omului cu natura e promovată din timpurile biblice, iar pe teritoriul de astăzi al României această atitudine are rădăcini adânci. Probată mai ales prin obiceiuri şi credinţe populare (transmise pe cale orală) se manifestă şi în ritualuri precreştine din vremea zeului Zamolxe, a întregitorului Burebista şi a viteazului şi neînduplecatului rege dac Decebal. Din timpul acestui legendar erou datează cetatea şi sanctuarul de la Sarmizegetusa, unicate în Europa. Şi azi impresionează ingeniozitatea soluţiilor tehnice aplicate în construcţia zidurilor, ştiinţa dacilor în calcularea timpului şi a mişcării astrelor pe cer şi mai ales bogăţia în aur şi modul de prelucrare a acestuia (monedele cosonii din tezaurele dacice). Poate de aceea tot un daco-roman, Dionysus Exiguus este acela care a realizat calendarul modern utilizat azi de lumea întreagă şi care fixează ca moment zero naşterea lui Iisus Christos (înainte şi după Hristos).Decebal, strămoșul românilor

 

Panoramă Sarmizegetusa Regia

Tehnica unor construcţii indestructibile, din piatră şi lemn, dăinuie şi azi în zona Maramureşului (zonă cunoscută mai ales prin conservarea trăsăturilor fundamentale ale românilor) şi în unele sate situate în zona dealurilor subcarpatice. Bisericile de lemn din Maramureş (Ieud) sunt unice în Europa, prin arhitectura lor zveltă, prin modul de construcţie şi îmbinare a structurilor fără a se utiliza vreun cui metalic. Ele au mai fost denumite şi catedrale din lemn.Biserica din lemn Ieud deal

Cu o astfel de tradiţie multimilenară este explicabil de ce a fost posibil ca tot un român, Constantin Brâncuşi, să revoluţioneze sculptura universală. Aceeaşi simbolistică, întoarcerea la esenţă, cu rădăcini în timpurile imemoriale ale acestui popor poate fi descifrată în celebrele sculpturi: Masa tăcerii, Poarta sărutului şi Coloana infinită ale lui Brâncuşi, sculpturi ce se află în oraşul Târgu Jiu din România. Coloana Infinitului, Brâncuși

Una din trăsăturile profunde ale mentalităţii româneşti o reprezintă maniera de reflectare a relaţiei Om – Divinitate în picturi şi fresce din bisericile şi mânăstirile răspândite pe întreg cuprinsul ţării. Printre cele mai frumoase şi vestite biserici din ţară sunt cele construite de domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt care, după fiecare război de apărare câştigat, ca semn de mulţumire pentru izbândă, înălţa o mănăstire. Culoarea albastră a mănăstirii Voroneţ, compusă după reţete tradiţionale, uimeşte lumea întreagă datorită rezistenţei la factorii de mediu (este indestructibilă). Nici până azi nu a fost descifrat secretul preparării culorilor! Pictură mănăstirea Voroneț

 
Frescă – România atacată – mănăstirea Petru Vodă

Mănăstirile devenite locuri de pelerinaj pentru oamenii din lumea întreagă au constituit nuclee ale spiritualităţii naţionale, în jurul cărora au fost create legende şi mituri nemuritoare (vezi Legenda meşterului Manole – constructorul legendar al mânăstirii de la Curtea de Argeş – care dezvoltă ideea sacrificiului ca etapă obligatorie în realizarea unei capodopere).

Românii, indiferent de perioada istorică, supuşi vremurilor, au continuat să viseze ridicând ochii spre cer, în aspiraţia de a zbura. Mult înainte de a se inventa avionul, Conrad Haas de la Sibiu a imaginat zborul cosmic, elaborând principiul rachetelor cu mai multe trepte. Manuscrisul Coligatul din Sibiu descrie aceste încercări, realizate experimental încă din 1569!

Mai târziu, în 1935, Herman Oberth (1894-1989), profesor în oraşul Mediaş, a lansat o rachetă cu combustibil lichid. (În teza sa de doctorat susţinută în 1923 la Universitatea din Cluj a conceput racheta pentru spaţiile interplanetare).

Tot un român, Traian Vuia a inventat în 1903 maşina zburătoare folosind propriile mijloace de bord pentru desprinderea de la sol. Nici reprezentanţii Academiei Franceze nu au crezut în posibilitatea acestui zbor şi au respins memoriul inventatorului Traian Vuia cu rezoluţia „nebun”. Acesta nu s-a descurajat şi a brevetat invenţia în august 1903 iar apoi, în anii 1904-1905 a construit avionul probându-l în zbor la 18 martie 1906 pe Câmpia de la Montesson, lângă Paris. Prin brevetul său, prin construcţia aparatului şi încercarea acestuia în zbor, Traian Vuia este de fapt inventatorul avionului modern. Deşi era conştient de valoarea invenţiei sale, el spunea: „Ce importanţă are cine a făcut un lucru! Important este că el există, s-a făcut. Eu n-am căutat niciodată gloria, fiindcă ştiu că gloria pierde adesea pe om. Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, eu lucrez pentru gloria omenirii!”.”Traian Vuia – primul avion din lumeTraian Vuia – primul avion din lume

Numeroase bunuri de care azi se bucură întreaga omenire au fost create de români. Un exemplu concludent în acest sens este pancreina – insulina descoperită de medicul Nicolae Paulescu. Acest medicament poate fi considerat cea mai mare descoperire medicală a secolul XX, aplicarea tratamentului salvând milioane de vieţi omeneşti.

Spiritul inventiv al românilor s-a manifestat în cele mai diverse domenii de activitate, de la mijloacele folosite pentru scris, vezi „condeiul portăreţ fără sfârşit” (strămoşul stiloului de azi), invenţie brevetată de Petrache Poenaru la Paris în 1827, şi până la tehnicile forajelor petroliere de mare adâncime, brevetate de Ion Basgan în 1934 şi 1937.

 

Este demn de reţinut faptul că, tot pe teritoriul României, a fost descoperită una din cele mai vechi scrieri ideogramice din lume: Tăblițele din Tărtăria, judeţul Alba (5000 î.Hr.). 

Deşi nu ne propunem să facem o ierarhizare a creatorilor români, câteva nume se impun prin unicitate: Gogu Constantinescu, Gheorghe I. Marinescu şi Ştefan Odobleja.

Gogu Constantinescu este creatorul unei ştiinţe noi, sonicitatea, care se ocupă cu transmiterea energiei prin vibraţii. Teoria a fost expusă într-o broşură publicată în 1918 la Londra sub denumirea Theory of sonics având drept consecinţă apariţia a numeroase invenţii care au contribuit la progresul tehnic mondial: pompele de injecţie şi injectoarele pentru motoarele Diesel, motoarele sonice rotative, perforatoarele sonice, ciocanele sonice etc. Ca o recunoaştere a contribuţiei adusă de Gogu Constantinescu, o grupă a clasificării internaţionale a brevetelor poartă numele său: F16H33/12 Transmisia Constantinescu.

Gogu Constantinescu spunea: „Tehnica de azi dispune de mijloacele necesare pentru a face lumea fericită. Depinde numai de oameni s-o aplice în folosul lor deplin, în scopul unui ideal scump tuturor popoarelor – PACEA”.
”
Gheorghe I. Marinescu (1863-1938), eminent specialist în histologie, patologie şi bacteorologie, este unul din fondatorii neurologiei prin lucrarea sa fundamentală: La cellule nerveuse (două volume, Paris, 1909).

Teoria consonantistă creată de românul Ştefan Odobleja (1902-1978), în fapt teoria ciberneticii generalizate, pune în evidenţă similitudinea dintre procesele psihologice ale fiinţei umane şi corespondenţa lor în ştiinţele exacte oglindite în procesele fizice din Univers. În om ca parte a Întregului, se regăsesc toate procesele fizice din Univers. Consecinţele directe ale acestei teorii au condus la apariţia calculatorului şi a teoriei cibernetice, aceasta reprezentând doar un aspect particular al teoriei cibernetice generalizate a lui Odobleja. Întreaga teorie a fost publicată de Ştefan Odobleja în lucrarea La psichologie consonantiste, în două volume (1938, Lugoj). 

 

Evident, într-o astfel de prezentare sintetică nu putem trece în revistă pe toţi creatorii români. Cunoaşterea României cu istoria ei multimilenară poate fi făcută vizitând muzeele de arheologie, artă, istorie, tehnică, literatură ş.a.m.d. din ţară.

O incursiune la Muzeul Naţional Tehnic din Bucureşti oferă oportunitatea de a descoperi primul vehicul din lume cu formă aerodinamică perfectă, având un consum minim de energie la înaintarea într-un fluid, invenţie ce stopează mult agresiunea omului împotriva naturii. În fapt este vorba de automobilul construit şi brevetat în Germania în 1922-1923 de inginerul român Aurel Perșu, având forma unei picături de apă în cădere. 

O altă curiozitate ştiinţifică o reprezintă Pilele Karpen cu electrozii din platină şi aur, având ca electrolit acidul sulfuric în concentraţie de 100%. Aceste pile, pentru care Vasilescu Karpen (profesor, inventator şi fost rector al Politehnicii din Bucureşti în perioada 1920-1940) a elaborat o teorie matematică, pun în discuţie principiul al doilea al termodinamicii.

 Pila lui Karpen furnizează curent electric de peste 60 de ani – Muzeul Tehnic din parcul Carol, București

Un punct de mare atracţie îl constituie aparatul de zbor individual al lui Justin Capră brevetat în 1958 şi al doilea laser cu gaz (heliu-neon) din lume, realizat de profesorul Ion Agârbiceanu în 1962. 

Rucsacul zburător – Iustin Capră

 Iustin Capră – automobil economic
  

Laser – Ion Agârbiceanu

 

Am putea aminti şi pe alţi inventatori români, dar ei pot fi găsiţi în site-ul expoziţiei româneşti de la Aiki, Japonia.

Menţionăm însă ce a spus un alt savant român, Henri Coandă, inventatorul avionului cu reacţie (avion prezentat la expoziţia mondială de la Paris în 1910), cu privire la contribuţia noastră ştiinţifică. Afirmaţia a fost făcută la începutul deceniului VII al secolului XX: „Ce noroc ar avea omenirea dacă ar exista multe naţii care să-i fi adus faţă de numărul de locuitori atât cât i-a adus naţia Română în ultimii 120 de ani”. Această afirmaţie rămâne valabilă şi azi pe o mai lungă perioadă de timp şi se susţine prin exemple din diverse domenii. Avion cu reacție – Henri Coandă

Citiți a doua parte a acestui articol


Citiți și:

Iustin Capră aduce viitorul mai aproape, prefigurându-l prin invenţiile sale

Pelasgia, leagănul civilizației românești (I)
«Sunteți cei mai sufletiști oameni din Europa. Comoara voastră națională este satul românesc. Nimeni în Europa nu are ce are România.»
 

 

yogaesoteric
20 martie 2016

  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More