Covid-19, o pandemie de frică „fabricată” de autorități. Verdictul epidemiologului dr. Harvey Risch, profesor de sănătate publică la Universitatea Yale

Pandemia de covid-19 a fost una bazată pe frică și fabricată de persoane care se aflau în poziții nominale de autoritate în momentul în care virusul a început să se răspândească pe glob, potrivit epidemiologului de la Yale, dr. Harvey Risch, într-un interviu de excepție publicat de Epoch Times.

Risch este autorul a peste 300 de publicații originale revizuite de colegi și a fost anterior membru al consiliului de redacție al American Journal of Epidemiology.

Într-o apariție în cadrul emisiunii „American Thought Leaders” de la Epoch TV, Risch, profesor de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică de la Yale și la Departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică al Școlii de Medicină de la Yale, a susținut că, în general, ceea ce a caracterizat întreaga pandemie a virusului a fost un „grad de frică și răspunsul oamenilor la această frică”.

În general, aș spune că am avut o pandemie de frică. Iar frica a afectat aproape pe toată lumea, în timp ce infecția a afectat relativ puțini”, a declarat Risch.

În general, a fost o pandemie foarte selectivă și previzibilă. A fost foarte diferențiată între tineri și bătrâni, între oameni sănătoși și oameni cu boli cronice. Așa că am învățat rapid cine a fost expus riscului pandemiei și cine nu a fost”.

Cu toate acestea, teama a fost fabricată pentru toată lumea. Și asta a caracterizat întreaga pandemie: acel grad de teamă și răspunsul oamenilor la această teamă.”

Profesorul de epidemiologie a sugerat că persoanele care au deținut pozițiile nominale de autoritate în timpul declanșării pandemiei în martie 2020 au răspândit inițial o imagine mult mai proastă decât era justificat despre „natura cumplită” a virusului, a spus el.

Aceasta a inclus mesajul că toată lumea era în pericol, oricine putea muri în urma contractării virusului și că toată lumea era necesar să rămână în casele lor pentru a se proteja și, în acest fel, pentru a proteja societatea.

Oamenii erau destul de speriați de acest mesaj, așa cum ar fi fost oricine … cu guvernul, autoritățile, oamenii de știință, medicii cu autoritate în instituțiile de sănătate publică, toți spunând același mesaj începând cu aproximativ februarie, martie 2020. Și, astfel, cu toții cam credeam în acea realitate”, a spus el.

În primele două luni ale pandemiei, au fost puse în aplicare măsuri stricte de izolare și obligativitatea purtării măștilor pentru a limita transmiterea covid-19 în Statele Unite și în întreaga lume. Risch a declarat că tipurile de mesaje emise de autorități au dus la creșterea generalizată a nivelului de anxietate.

Toate nivelurile noastre de anxietate au fost ridicate și cu toții am luat decizii de a reduce, în diferite grade, expunerile noastre la alte persoane, unii mai mult decât alții, dar cred că toată lumea a avut niveluri de anxietate care au afectat cu adevărat modul în care își desfășoară viața în acel moment”, a spus el.

Între timp, președintele Joe Biden a declarat că între 96 și 98% dintre americani era necesar să fie vaccinați împotriva covid-19 înainte ca națiunea să poată „reveni la normal”, promovând retorica potrivit căreia americanii nevaccinați sunt vinovați pentru încetinirea redresării economice a națiunii.

Puteți urmări AICI interviul cu dr. Harvey Risch

Citiți și:
Tot mai multe decese în cele mai vaccinate țări. Universitatea din Washington a stabilit conexiunea între vaccin și creșterea bruscă a numărului de decese cauzate de covid
Cum se fabrică o pandemie: Testarea oamenilor pentru detectarea oricărei tulpini de coronavirus, nu special pentru covid-19
Adevărata pandemie: incertitudinea, frica şi lipsa speranţei

 

yogaesoteric
6 iunie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More