Criticat pentru că nu s-a vaccinat împotriva covid-19, Novak Djokovic își reglează conturile cu presa

După ce a câștigat turneul ATP 250 de la Tel Aviv, Novak Djokovic a fost din nou întrebat despre alegerea sa de a nu se vaccina împotriva covid-19. Prilej pentru sârb să trimită un atac la adresa presei care i-a reproșat poziția sa.

Novak Djokovic înregistrează o revenire remarcabilă. Sârbul a câștigat turneul ATP 250 de la Tel Aviv, grație victoriei în finala cu croatul Marin Cilic (6-3, 6-4). În afară de Cupa Laver, acesta a fost primul turneu oficial la care a participat jucătorul de 35 de ani de la victoria de la Wimbledon din 10 iulie. În Israel, Novak Djokovic a cucerit cel de-al 89-lea titlu din carieră.

După victorie, Novak Djokovic a reglat câteva conturi într-un interviu acordat postului israelian I24NEWS. „Djoker” a început prin a spune cât de fericit este că se află în Israel, chiar dacă sosirea numărului 7 mondial a fost criticată de unii fani:

M-am distrat foarte mult în Israel. Nu mai fusesem aici de 15 ani atunci când am jucat în Cupa Davis. Am vizitat Ierusalimul. A trecut mult timp, orașul s-a schimbat, dar energia este aceeași. Este o energie frumoasă, un oraș internațional cu mulți tineri. Am simțit această energie pe teren, oamenii de aici sunt foarte pasionați, așa că este o plăcere să fiu aici. Mă bucur că sunt binevenit.

În ceea ce privește criticile, primesc multe în ceea ce privește deciziile pe care le iau. Dar eu sunt un sportiv profesionist. Dacă aleg să particip la un turneu, există un motiv pentru care am ales aceasta. Și cred că a fost o decizie foarte bună să vin aici.”

Ulterior, Novak Djokovic a fost întrebat despre cum a gestionat presiunea legată de alegerea sa de a nu se vaccina împotriva covid-19. Sârbul a fost deseori criticat pentru opinia sa încă de la începutul crizei din domeniul sănătății. În ciuda acestui fapt, câștigătorul a 21 de turnee de Grand Slam rămâne ferm în convingerile sale:

Este o experiență de viață extraordinară pentru mine. Cu toții urmărim să fim cea mai bună persoană care putem fi. Rămân fidel valorilor mele și credințelor mele. Iar eu cred în libertatea de gândire. Cred că toată lumea ar fi normal să aibă posibilitatea de a alege ce să facă cu trupul său. Am luat o decizie. Înseamnă că nu am putut participa la două turnee de Grand Slam și nu e nicio problemă. Așa este situația. Îmi asum consecințele, dar voi rămâne credincios față de ceea ce cred.”

În încheiere, Novak Djokovic a regretat tratamentul mediatic de care a avut parte de la începutul pandemiei:

A fi în lumina reflectoarelor în acest fel a creat multe situații nefaste în acest an. Presa nu a fost foarte amabilă cu mine, dar mă așteptam la asta, pentru că presa nu este întotdeauna foarte amabilă atunci când ai o idee în cap. Așa că este necesar să mă descurc, să înghit și să intru pe teren și să fac ceea ce știu să fac cel mai bine, adică să joc tenis.”

Și Novak Djokovic pare hotărât să continue pe această cale.

Citiți și:
Novak Djokovic, declarații interesante referitoare la propaganda vaccinării: Nu mai există jurnalism liber
Un omagiu celor nevaccinați

 

yogaesoteric
10 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More