Cu toate că noi ştim că aceasta nu se va petrece, un rabin afirmă că Mesia vine până la sfârşitul lui 2015


Rabinul Chaim Kanievsky, o somitate a comunităţii evreilor ultra-ortodocşi, a transmis la începutul lunii iulie 2015 un mesaj clar şi fară echivoc, că venirea lui Mesia este iminentă, precizează site-ul Acontecercristiano.net.

El a cerut evreilor să „aliyah” cât mai curând posibil. „Aliyah” este verbul ebraic care înseamnă „a merge în sus” şi se referă la reîntoarcerea evreilor în Israel, acţiune care este văzută ca o profeţie având o mare încărcătură spirituală, care precede venirea lui Mesia, relatează Breaking Israel News.

Rabinul Kanievsky a fost prezent în oraşul Bnei Brak din Israel, unde a prezentat scrierile lui Yitzchak Ben Tzvi care se referă la sfârşitul lumii şi la alte profeţii conexe. Kanievsky, un pilon al comunităţii evreieşti, a declarat că evreii din afara Israelului trebuie să revină cât mai repede pe pământurile lor, iar cei care sunt în ţară nu trebuie să plece, deoarece Mesia va veni în curând.

Rabinul Kanievsky a precizat că venirea lui Mesia va fi la sfârşitul anului în curs. Mai multe persoane au cerut rabinului să confirme şi să argumenteze aceste declaraţii. El a formulat următorul răspuns: „În acest an (2015) este anul sabatic şi se va încheia pe 29 Elul. În calendarul gregorian, această dată cade sâmbătă, pe 12 septembrie 2015”.

Cei care se ocupă cu interpretarea profeţiilor biblice susţin că luna septembrie a acestui an va fi o lună care va aduce „semne pe cer”. Pe data de 13 septembrie a avut loc o eclipsă parţială de Soare, care a coincis cu începerea „Sărbătorii Trâmbiţelor”.

Ca răspuns la apelul rabinului Kanievsky, evreii din Franţa au început să sosească în Israel. Acest impuls este cu siguranţă şi o reacţie la creşterea acţiunilor antisemite şi la violenţa islamistă din Europa. Anul trecut, peste 7.000 de evrei francezi au revenit în Ţara Sfântă. Ministerul de resort aştepta sosirea a încă 3.000 de evrei francezi în această vară, care să vină împreună cu familiile şi copiii, pe care doresc să-i integreze înainte de începerea anului şcolar.

„Vă voi scoate din mijlocul popoarelor şi vă voi strânge din ţările în care v-am risipit, cu mână tare şi cu braţ întins şi vărsându-Mi urgia.” (Ezechiel 20:34).


Citiţi şi:

Povestea unei vorbe proaste: «antisemitismul»

Statistici şi nu prea despre evrei

Scandal şovin în Israel: Relaţia fiului premierului cu o norvegiancă ar dăuna «purităţii evreieşti»

 

yogaesoteric
18 septembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More