Cultul covidian creat prin metode clasice de manipulare și control al conștiinței

Psihologul american Margaret Singer a enunțat, în anul 1995, în cartea sa Cultele în mijlocul nostru, „șase condiţii de control al conștiinței”, pe care le vedem aplicate cu succes în vremea covidului.

Aceste condiții creează atmosfera necesară pentru a pune în aplicare un sistem de reformare a gândirii:

  • Potențialii noi membri sunt conduși treptat printr-un program de schimbare a comportamentului fără a fi conștienți de agenda finală sau de conținutul complet al grupului.
  • Controlează mediul social și/sau fizic al persoanei; controlează mai ales timpul persoanei.
  • Creează în mod sistematic în persoană un sentiment de neputinţă.
  • Manipularea unui sistem de recompense, pedepse și experiențe în aşa fel încât să inhibe comportamentul care reflectă vechea identitate socială a persoanei.
  • Manipularea unui sistem de recompense, pedepse și experiențe pentru a promova învățarea ideologiei grupului sau a sistemului de credințe și a comportamentelor aprobate de grup.
  • Evidenţierea unui sistem închis de logică și o structură autoritară care nu permite feedback și care refuză modificarea fără aprobarea conducerii sau a unui ordin executiv.

Vechile credințe și tipare de comportament sunt definite ca irelevante sau rele. Conducerea cultului vrea ca vechile tipare să fie eliminate, așa că membrului i se cere să le suprime.

Membrii primesc feedback pozitiv pentru conformarea la credințele și comportamentele grupului și feedback negativ pentru vechile credințe și comportament.

Grupul are o structură piramidală de sus în jos. Liderii este nevoie să aibă talent oratoric pentru a nu pierde niciodată în fața auditoriului.

Membrii nu au voie să pună la îndoială, să critice sau să se plângă de atitudinea cuiva sau de ideologia cultului. Dacă o fac, liderii susțin imediat că membrul este defect, nicidecum organizația sau credințele lor.

Individul greșește întotdeauna – sistemul, liderii și convingerile lor sunt întotdeauna corecte.

Conversia sau remodelarea în sfera conștiinței și atitudinală a ființelor are loc într-un sistem închis. Pe măsură ce membrii învață să-și modifice comportamentul pentru a fi acceptați în acest sistem închis, își schimbă credințele și comportamentele lor anterioare.

Cel mai puternic om este acela care devine stăpânul propriului său univers lăuntric.”

Citiți și:
Manipularea grosolană prin sloganul: „Informați-vă NUMAI din surse oficiale!”
Manipularea maselor și torturarea psihologică a majorității popoarelor… simultan
Manipularea mondială cu coronavirusul pregătește «Marea Resetare» globalistă

 

yogaesoteric
21 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More