Cum a declanșat fondul de investiții Blackrock criza energetică globală

Aderarea la Agenda ONU 2030 pentru dezvoltare sustenabilă”. Suprimarea sau reducerea masivă a investițiilor (dezinvestiții) în sectorul global al petrolului și gazelor naturale, care valorează mii de miliarde de dolari

Majoritatea oamenilor sunt nedumeriți în legătură cu ceea ce înseamnă o criză energetică globală, cu prețurile la petrol, gaze și cărbune majorate simultan, care chiar au forțat închiderea unor mari uzine industriale, cum ar fi cele care produc chimicale, aluminiu sau oțel. Administrația Biden și UE au insistat să dea vina pe Putin și pe acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina pentru toate acestea. Însă nu este adevărat. Criza energetică este o strategie planificată de mult timp de către cercurile corporative și politice occidentale, pentru demantelarea economiilor industriale în numele unei agende verzi distopice. Aceasta își are rădăcinile într-o perioadă cu mult înainte de februarie 2022, când Rusia și-a lansat acțiunea militară în Ucraina.

BlackRock avansează ESG

În ianuarie 2020, în ajunul închiderilor covid, devastatoare din punct de vedere economic și social, directorul general al celui mai mare fond de investiții din lume, Larry Fink de la BlackRock, a emis o scrisoare către colegii săi de pe Wall Street și către directorii executivi ai companiilor, cu privire la viitorul fluxurilor de investiții. În document, intitulat modest „O remodelare fundamentală a finanțelor”, Fink, care administrează cel mai mare fond de investiții din lume, cu aproximativ 7.000 de miliarde de dolari gestionați la acel moment, a anunțat o schimbare radicală pentru investițiile corporative. Banii vor „deveni verzi”. În scrisoarea sa din 2020, urmărită îndeaproape, Fink a declarat:

În viitorul apropiat – și mai devreme decât anticipează majoritatea – va avea loc o realocare semnificativă a capitalului… Riscul climatic este un risc de investiții.” Mai mult, el a mai declarat cum că: „fiecare guvern, companie și acționar este necesar să se confrunte cu schimbările climatice.” [i]

Într-o scrisoare separată adresată clienților investitori ai BlackRock, Fink a prezentat noua agendă pentru investițiile de capital. El a declarat că BlackRock va renunța la anumite investiții cu emisii ridicate de dioxid de carbon, cum ar fi cărbunele, cea mai mare sursă de energie electrică pentru SUA și multe alte țări. El a adăugat că BlackRock va examina noile investiții în petrol, gaze și cărbune, pentru a determina dacă acestea respectă Agenda 2030 a ONU privind „sustenabilitatea”.

Fink a precizat că cel mai mare fond din lume va începe să facă dezinvestiții în petrol, gaze și cărbune. După cum a scris Fink:

În timp, companiile și guvernele care nu răspund părților interesate și nu abordează riscurile legate de sustenabilitate, se vor confrunta cu un scepticism din ce în ce mai mare din partea piețelor și, la rândul lor, cu un cost mai mare al capitalului.”

El a adăugat că: „schimbările climatice au devenit un factor definitoriu pentru perspectivele pe termen lung ale companiilor… ne aflăm în pragul unei remodelări fundamentale a finanțelor.” [ii]

Din acel moment, așa-numitele investiții ESG, care penalizează companiile care emit CO2, cum ar fi ExxonMobil, au devenit la modă în rândul fondurilor speculative și al băncilor și fondurilor de investiții de pe Wall Street, inclusiv State Street și Vanguard. Aceasta este puterea pe care o are BlackRock. Fink a reușit, de asemenea, să obțină patru noi membri ai consiliului de administrație al ExxonMobil, care s-au angajat să pună capăt activității companiei în domeniul petrolului și gazelor.

Scrisoarea lui Fink din ianuarie 2020 a fost o declarație de război a marilor finanțe împotriva industriei energetice convenționale. BlackRock a fost membru fondator al Grupului de lucru pentru informații financiare legate de climă (Task Force on Climate-related Financial Disclosures – TCFD) și este semnatar al UN PRI – Principles for Responsible Investing (Principiile pentru Investiții Responsabile, susținute de ONU), o rețea de investitori – foarte corupți – susținută de ONU, care promovează investițiile cu zero emisii de carbon, folosind criteriile ESG (adică factori de Mediu, Sociali și de Guvernanță corporativă), în deciziile de investiții. Nu există niciun control obiectiv asupra datelor false pentru ESG, ale unei companii. De asemenea, BlackRock a semnat declarația din 2019 a Vaticanului, care susține regimurile de tarifare a carbonului. În 2020, BlackRock s-a alăturat, de asemenea, la Climate Action 100, o coaliție de aproape 400 de manageri de investiții, care gestionează 40 de trilioane de dolari.

Larry Fink

Prin acea scrisoare fatidică a directorului general din ianuarie 2020, Larry Fink a pus în mișcare o dezinvestiție colosală în sectorul global al petrolului și gazelor, care valorează mii de miliarde de dolari. În mod special, în același an, Fink de la BlackRock a fost numit în Consiliul de Administrație al Forumului Economic Mondial, distopic, al lui Klaus Schwab, legătura corporatistă și politică a Agendei ONU 2030 cu zero emisii de dioxid de carbon. În iunie 2019, Forumul Economic Mondial și Organizația Națiunilor Unite au semnat un cadru de parteneriat strategic pentru a accelera punerea în aplicare a Agendei 2030. WEF dispune de o platformă de informații strategice care include cele 17 Obiective de Dezvoltare Sustenabilă ale Agendei 2030.

În scrisoarea sa de CEO, pentru 2021, Fink a dublat atacul asupra petrolului, gazelor și cărbunelui. „Având în vedere cât de centrală va fi tranziția energetică pentru perspectivele de creștere ale fiecărei companii, cerem companiilor să dezvăluie un plan privind modul în care modelul lor de afaceri va fi compatibil cu o economie zero net carbon”, a scris Fink. Un alt oficial al BlackRock a declarat la o conferință recentă privind energia: „acolo unde BlackRock merge, alții o vor urma”. [iii]

În doar doi ani, până în 2022, se estimează că o sumă de 1.000 de miliarde de dolari a fost scoasă din investițiile în explorarea și dezvoltarea de petrol și gaze la nivel mondial. Extracția petrolului este o afacere costisitoare, iar întreruperea investițiilor externe de către BlackRock și alți investitori de pe Wall Street, înseamnă moartea lentă a industriei.

Biden – un președinte pus de BlackRock?

La începutul candidaturii sale prezidențiale, pe atunci fără strălucire, Biden a avut o întâlnire cu ușile închise, la sfârșitul anului 2019, cu Fink, care i-ar fi spus candidatului că „sunt aici pentru a ajuta”. După întâlnirea sa fatidică cu Fink de la BlackRock, candidatul Biden a anunțat: „vom scăpa de combustibilii fosili…….”. În decembrie 2020, chiar înainte ca Biden să fie învestit în funcție, în ianuarie 2021, acesta l-a numit pe Brian Deese, ca Director al BlackRock pentru Investiții Sustenabile Globale, în postul de Asistent al Președintelui și Director al Consiliului Economic Național. Aici, Deese, care a jucat un rol-cheie pentru Obama în elaborarea Acordului climatic de la Paris din 2015, a modelat în liniște războiul lui Biden împotriva energiei.

Această manevră a fost catastrofală pentru industria petrolului și a gazelor naturale. Omul lui Fink, Deese, a fost activ în a-i oferi noului președinte Biden o listă de măsuri anti-petrol pe care să le semneze prin decret executiv începând cu prima zi, în ianuarie 2021. Printre acestea se numără închiderea uriașului oleoduct Keystone XL, care ar aduce 830.000 de barili pe zi din Canada până la rafinăriile din Texas, și oprirea oricăror noi contracte de închiriere în Refugiul Național Arctic Wildlife Refuge (ANWR). De asemenea, Biden s-a alăturat din nou Acordului climatic de la Paris pe care Deese l-a negociat pentru Obama în 2015 și pe care Trump l-a anulat.

În aceeași zi, Biden a pus în mișcare o modificare a așa-numitului „cost social al carbonului”, care impune industriei petroliere și a gazelor naturale o taxă punitivă de 51 de dolari pe tona de CO2. Această singură mișcare, stabilită sub autoritatea pur executivă, fără acordul Congresului, are un cost devastator pentru investițiile în petrol și gaze în SUA, o țară care cu doar doi ani înainte era cel mai mare producător de petrol din lume [iv].

Reducerea drastică a capacității de rafinare

Chiar mai rău, normele de mediu agresive ale lui Biden și mandatele de investiții ESG ale BlackRock distrug capacitatea de rafinare a SUA. Fără rafinării, nu contează câți barili de petrol se iau din Rezerva Strategică de Petrol. În primii doi ani de președinție ai lui Biden, SUA au redus cu aproximativ 1 milion de barili pe zi capacitatea de rafinare a benzinei și a motorinei, în parte din cauza prăbușirii cererii de cocs, cel mai rapid declin din istoria SUA. Reducerile sunt permanente. În 2023, o capacitate suplimentară de 1,7 milioane de barili pe zi va fi redusă ca urmare a dezinvestițiilor ESG ale BlackRock și Wall Street, precum și a reglementărilor lui Biden. [v]

Citând dezinvestițiile masive ale Wall Street în petrol și politicile anti-petrol ale lui Biden, CEO al Chevron a declarat, în iunie 2022, că el nu crede că în SUA se va mai construi vreodată o nouă rafinărie. [vi]

Larry Fink, membru al Consiliului de administrație al Forumului Economic Mondial al lui Klaus Schwab, este secondat de UE, a cărei președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cunoscută ca fiind coruptă, a părăsit Consiliul WEF în 2019 pentru a deveni șefa Comisiei Europene. Primul ei act major la Bruxelles a fost să impună agenda UE – „Zero Carbon Fit for 55”. Aceasta a impus taxe majore pe carbon și alte constrângeri asupra petrolului, gazelor și cărbunelui în UE, cu mult înainte de acțiunile rusești din februarie 2022 din Ucraina. Impactul combinat al agendei ESG frauduloase a lui Fink în administrația Biden și al nebuniei UE, Zero Carbon, creează cea mai gravă criză energetică și inflaționistă din istorie.

Referințe:

[i] Larry Fink, A Fundamental Reshaping of Finance, Letter to CEOs, January, 2020, https://www.blackrock.com/corporate/investor-relations/2020-blackrock-client-letter

[ii] Ibid.

[iii] Tsvetana Paraskova, Why Are Investors Turning Their Backs On Fossil Fuel Projects?, OilPrice.com,

11 Martie 2021, https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Why-Are-Investors-Turning-Their-Backs-On-Fossil-Fuel-Projects.html

[iv] Joseph Toomey, Energy Inflation Was by Design, Septembrie 2022, https://assets.realclear.com/files/2022/10/2058_energyinflationwasbydesign.pdf

[v] Ibid.

[vi] Fox Business, Chevron CEO says there may never be another oil refinery built in the US, June 3. 2022, https://www.foxbusiness.com/markets/chevron-ceo-oil-refinery-built-u-s

Citiți și:
Dictatura globală a finanțelor: Blackrock, Vanguard și State Street
19 procurori generali din SUA îndeamnă BlackRock să nu mai promoveze o agendă politică
O singură organizație controlează din culise aproape tot ceea ce ființele umane de pe această planetă văd, aud și citesc în mass-media…

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More