Cum ne afectează organismul lipsa expunerii la soare

 

În ziua de astăzi, după o săptămână agitată la birou, tot mai mulţi oameni preferă să petreacă zilele libere în casă, pe canapea, uitându-se la televizor sau moţăind. Totuşi, după ce au stat închişi între patru pereţi timp de cinci sau mai multe zile, atunci când se bucură de o pauză ar fi necesar să iasă în natură şi să lase soarele să-i „atingă”.

Timpul petrecut în aer liber este foarte benefic pentru sănătate. Aerul curat şi lumina soarelui sunt responsabile cu asigurarea unei doze importante de vitamina D pentru organism. În vreme ce multe vitamine pot fi asimilate prin mâncare şi băutură, vitamina D se sintetizează în trup sub acţiunea razelor soarelui. Dacă nu petrecem suficient timp în afara casei, vom avea, cu siguranţă, un deficit de vitamina D obţinută natural.

Ce rol are aceasta? Vitamina D ajută la menţinerea oaselor puternice şi poate ajuta la protecţia împotriva diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Afecţiunile osoase grave apar, de cele mai multe ori, din cauza lipsei acestui nutrient.

Pe lângă rolul importat în sinteza vitaminei D, soarele este responsabil cu îmbunătăţirea stării de spirit, ajutând şi la scăderea tensiunii arteriale şi la evitarea bolilor cardiovasculare.

Totuşi, nu înseamnă că trebuie să petrecem ore în şir în lumina şi căldura soarelui. Un aspect important de care este necesar să ținem seama atunci când facem o „baie de soare”, este să ne protejăm pielea cu ajutorul unor creme sau uleiuri naturale de protecţie solară.


Citiți și:

Calea către o sănătate perfectă: echilibrul între acid și alcalin

Prezenţa echilibrată a enzimelor în alimentaţie ne ajută să ne menţinem într-o stare de sănătate înfloritoare și face cu putință mărirea longevității 

 

yogaesoteric
18 mai 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More