Dacă mai continuă mult, discriminarea vaccinat – nevaccinat va tinde să semene cu legea nazistă arian – non arian

Legea pentru restaurarea serviciului public profesional (în limba germană: Gesetz zur Wiederherstellung des Berufsbeamtentums, prescurtată Berufsbeamtengesetz), cunoscută și sub denumirea de Legea funcției publice, Legea privind restaurarea funcției publice și Legea pentru restabilirea funcției publice, a fost o lege adoptată de către regimul nazist din Germania la 7 aprilie 1933, la două luni după ce Adolf Hitler ajunsese la putere. A fost una dintre primele legi antisemite și rasiste adoptate în cel de-al treilea Reich.

Articolul 1 al legii susținea că, pentru a restabili o funcție publică „națională” și „profesională”, membrii anumitor grupuri de funcționari publici permanenți era nevoie să fie concediați. Funcționarii publici care nu erau de origine ariană trebuiau să se retragă. Definiția de non-arian era atribuită în special descendenților din părinți sau bunici evrei. Membrii Partidului Comunist sau ai oricărei organizații conexe sau asociate urmau să fie demiși. Aceasta însemna că evreii, alți non-arieni și adversari politici nu puteau servi ca profesori, judecători sau alte funcții guvernamentale. La scurt timp după aceea, a fost adoptată o lege similară privind avocații, medicii, consultanții fiscali, muzicienii și notarii.

Întrucât legea a fost elaborată pentru prima dată de ministrul de interne Wilhelm Frick, toți cei cu „descendență non-ariană” urmau să fie concediați imediat la toate nivelele guvernamentale din Reich, landuri și municipii. Totuși, președintele Germaniei, Paul von Hindenburg, s-a opus proiectului de lege până când a adus amendamente care să excludă trei clase de funcționari publici:

  • Veteranii din Primul Război Mondial care slujiseră pe front
    • cei care fuseseră în serviciul public fără întrerupere de la 1 august 1914 (adică de la începutul Primului Război Mondial)
    • cei care au pierdut un tată sau un fiu în luptă în Marele Război (Primul Război Mondial).

Hitler a fost de acord cu aceste amendamente și legea a fost semnată pe 7 aprilie 1933.

Citiţi şi:
Celebru profesor de Drept dă verdictul – vaccinarea devine un motiv de discriminare
Ca la Auschwitz: Elevii nevaccinați, însemnați pe mână cu un număr și urmăriți

 

yogaesoteric
14 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More