Dacă v-am spune că alții s-au făcut stăpâni pe propriile voastre gene?

Big Tech vrea să aibă „copyright” asupra genelor oamenilor. Emisiunea „Subiecte tari”, cu Boris Malagursky

Oare trăim într-o dictatură digitală? Dacă ne uităm înapoi la era colonială, marile imperii ale trecutului cucereau pământul altor popoare, le luau resursele și chiar făceau sclavi. „Marile puteri coloniale” din ziua de astăzi sunt miliardarii marilor companii tehnologice, care cuceresc conștiința oamenilor prin faptul că exploatează cunoașterea despre cine sunt ei, pe baza materialelor pe care oamenii le distribuie și pe baza activității lor de pe internet.

În ultimii ani am alocat foarte mult timp construirii de tehnologii informatice, care sunt mai sofisticate decât are orice altă companie în acest moment. Sincer, multe guverne nu au ce avem noi”, spune șeful Facebook, Mark Zuckerberg.

De asemenea, ei colonizează chiar viața. „De fapt, Bill Gates continuă munca făcută de Monsanto”, zice Vandana Shiva, activist de mediu și autor de cărți anti-globalizare.

Dar oare suntem măcar conștienți că se urmărește înrobirea noastră? Este important să conștientizăm că „miliardarii filantropi” (fie că vorbim de Bill Gates, George Soros, sau alții ca ei) nu sunt soluția pentru problemele noastre globale.

Vandana Shiva: „Când Bill Gates toarnă bani în Africa cu găleata, «pentru a-i hrăni pe săraci și a lupta împotriva foametei», ce face el de fapt ? Urmărește să le bage oamenilor pe gât «Revoluția Verde», care a dat chix. El forțează folosirea de chimicale, de organisme modificate genetic și obținerea de patente”.

Iar când renumita cercetătoare și activistă indiană Vandana Shiva vorbește de patente, este important să spunem că există o companie care deține drepturi exclusive asupra tehnologiilor de editare genetică… iar aceasta este compania „Editas Medicine”, finanțată de Bill Gates și Google Venture (divizia Google pentru investiții).

Vandana Shiva continuă: „El utilizează computerele pentru a afla secvența genomică a acelei gene și apoi obține patent pe cercetarea respectivă. Deci obține patente prin editarea genetică, prin cartografierea digitală a genomului”.

Dacă aveți impresia că aceasta este o nebunească teorie a conspirației, este necesar să știți că aproximativ 20% din genomul uman – mai mult de 4000 de gene deja fac obiectul a cel puțin unui patent în SUA. Ați auzit bine. Companii farmaceutice, oameni de știință și universități dețin patente pe multe gene din ADN-ul uman. Aceasta înseamnă că cei care vor să facă cercetare genetică pe aceste gene este necesar să obțină o licență de la ei, pentru cercetarea pe genele pe care ei le „dețin” (notă: așa pretind ei). Aceasta înseamnă că marile corporații decid cine poate face cercetare pe anumite gene umane și de asemenea stabilesc cât va costa terapia sau metoda de diagnostic dezvoltată din acea cercetare.

Pentru noi așa ceva este scandalos, dar este complet în acord cu aspecte pe care le înțeleg miliardarii: putere și profituri. Și ca să se asigure că nu ne vom revolta, ne colectează informațiile personale.

Există un om care deține principalul mijloc de comunicare digitală de pe planetă. Fără să se împiedice de legislație și, deci, fără să se împiedice de democrație”, afirmă Shoshana Zuboff, cercetătoare la Harvard. Ea vorbește, desigur, despre Mark Zuckerberg.

Acești dictatori miliardari în dolari și-au folosit averea fabuloasă pentru a prelua controlul asupra sistemelor noastre democratice. Aceasta este o amenințare reală și este necesar să vă treziți la realitate.

Problema este că sunt prea puternici. Ei dețin puterea de a gestiona informațiile. Această putere le permite să își manipuleze utilizatorii, să scoată profit din informații și să-și zdrobească competiția”, spunea cineva la un seminar Cisco. „Eu aș zice că a venit timpul să dezmembrăm aceste companii (pentru a nu mai avea monopol). Eu zic că au devenit prea puternici și că piețele bursiere nu pot să-i pună la punct”, spune altcineva la o emisiune Bloomberg.

Spargeți monopolul marilor companii informatice, până nu e prea târziu.

Citiți și:
Fostul vicepreședinte Pfizer, dr. Michael Yeadon: Guvernul vă minte în așa hal încât v-ar putea duce la moarte, pe voi și pe copiii voștri…
Secretul vaccinării

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More