Dan Chitic a dat în judecată Facebook pentru că l-a cenzurat pentru o postare despre decembrie 1989

Avocatul a sesizat și Comisia de abuzuri din Senat

La finele anului trecut, avocatul Dan Chitic a dat în judecată compania Facebook, „cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – Libertatea gândirii și a opiniilor și libertatea de exprimare – dar și a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele”.

El a sesizat de asemenea „Comisia de abuzuri din Senat cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetățeanului român în spațiul virtual”.

Dan Chitic a fost sancționat cu interdicție de a posta pentru 7 zile după ce a scris că o revoltă precum cea din 1989 este imposibilă în zilele noastre.

Bine v-am regăsit, dragii mei! După o săptămână de surghiun virtual, la care am fost condamnat pe loc cu executare pentru crima de a fi gândit și vorbit liber, iată, revin smerit, dar nu spășit, printre voi.

Și pentru că e încă vremea sărbătorilor, în afară de urările mele sincere de «Sărbători fericite», iată, vin și cu un cadou, atât pentru cei care m-au surghiunit, dar mai ales pentru dvs: o armă pentru apărarea drepturilor voastre fundamentale în «spațiul virtual».

E un cadou mai degrabă util decât frumos, care sper să ne ajute și pe noi, dar și pe gazdele noastre virtuale, să nu uităm că drepturile și libertățile fundamentale NU sunt negociabile.

În data de 29.12.2020, am formulat o Cerere de chemare în judecată prin care îl voi aduce în fața justiției române pe pârâtul Facebook, cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – Libertatea gândirii şi a opiniilor și libertatea de exprimare – dar și a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele. Cererea a fost deja înregistrată

Totodată am sesizat și Comisia de abuzuri din senat cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetățeanului român în spațiul virtual”, a scris el.

De asemenea, Dan Chitic a lăsat și modelul de plângere care poate fi folosit în instanță împotriva Facebook de către orice cetățean român. Plângerea lui Dan Chitic poate fi citită aici.

În data de 2 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis anularea cererii de chemare în judecată formulată de avocat, cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pe site-ul Ministerului Justiţiei nu există informaţii despre existenţa unor căi de atac.

 

Citiți și:
Avocatul Dan Chitic a cerut desființarea și reformarea pe alte criterii a SRI: «Are un indiscutabil caracter antinațional»
CoVide et impera! Avocatul Dan Chitic, «scurt bilanț intermediar al Panisteriei»

 

 

 
yogaesoteric
18 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More