Daniel Ghiță, lecție pentru politicieni!

Insultat și provocat pentru că a dovedit patriotism, marele campion Daniel Ghiță a avut o reacție superbă, dând o adevărată lecție clasei politice.

Aplaudat la scenă deschisă pentru succesele sale sportive în numele României, Daniel Ghiță este atacat sistematic, provocat și insultat de politicieni și o parte a presei de când a devenit parlamentar.

De remarcat două aspecte: Daniel Ghiță nu este doar un sportiv de elită, ci și militar; în plus, Ghiță s-a remarcat ca un curajos activist civic, contra abuzurilor justiției și ale autorităților locale.

De aceea, este de subliniat ce nu au înțeles politicienii și presa, și, din păcate, o parte dintre cetățeni: Daniel Ghiță a obținut marile sale succese ca român reprezentând România!

Ori, în această calitate, ca român care și-a pus viața în pericol – la propriu! – pentru țară, Daniel Ghiță are tot dreptul să întrebe, chiar printr-o interpelare, „dacă fidelitatea faţă de România mai este sacră” și dacă încălcări ale acestei îndatoriri „au fost cercetate şi sancţionate de autorităţile române de la admiterea în UE şi NATO, până astăzi”.

Evident, în România condusă de „progresiști” și infectată de un curent anti patriotic, Daniel Ghiță nu a primit decât comentarii ironice și insulte după această postare.

În fața acestei atitudini, Daniel Ghiță a avut o reacție de excepție, arătând care este sensul interpelării pe care politicienii nu-l înțeleg, unii simțindu-se cu musca pe căciulă și interpretând că ar cere „pedepsirea trădătorilor de țară sau să nu se permită întâlnirile secrete dintre demnitari români și spioni străini și altele”.

Într-o declarație dată pentru Ștripesurse, deputatul Daniel Ghiță arată la ce răspuns se aștepta din partea premierului:

Vă mulțumim pentru că prin interpelarea dumneavoastră ați sesizat o problemă reală. În noul context internațional, cetățenii români care dețin funcții publice nu mai pot fi fideli României. Acum noi suntem europeni și este necesar să urmăm calea europeană și euroatlantică. Adică ce ne spun străinii, așa facem”, ar răspunde premierul, consideră Ghiță.

Concluzia premierului ar fi: „Deci, da, fidelitatea față de țară nu mai poate fi sacră, mai mult, ca îndatorire fundamentală în Constituția României, ea este perimată”.

Așa că, pentru a rezolva problema, deoarece nu putem să facem aceasta prin ordonanță de urgență, vom solicita Parlamentului să aprobe o lege de revizuire a Constituției prin care să fie eliminată această îndatorire perimată de fidelitate față de România”, ar răspunde premierul.

Mai mult, Daniel Ghiță merge cu ironia mai departe: „Avem parlamentari ai Coaliției care schimbă România pe care ne bazăm să susțină acest demers: Sebastian Burduja, Cosette Chichirău, Iulian Bulai și alții ca ei, care după ce s-au format prin țări străine, s-au întors în țară în 2016 tocmai în acest scop”.

Așa cum scriam la început, o adevărată lecție de patriotism dată de Daniel Ghiță politicienilor și românilor. Și o dovadă că Daniel Ghiță, chiar intrat în politică, rămâne un campion al patriotismului, un ofițer român care își respectă jurământul față de țară.

Citiți și:
„Singurele trei situații în care se va mai putea face politică suverană și independentă în România rămân: desființarea UE, Roexit, falimentul FMI”
Avocatul Toni Neacşu a prezentat efectele deciziei prin care CCR apără SIIJ. Principalul efect, stabilirea standardului ierarhiei unor norme naţionale şi europene

 

yogaesoteric
14 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More