Scenariul science fiction care va deveni realitate: Instalarea de camere video inteligente, care să verifice câți pasageri poartă mască în mijloacele de transport în comun

Companiile de transport public din Franța au fost împuternicite printr-un decret să folosească o tehnologie care permite înregistrarea unor videoclipuri inteligente pentru a măsura rata populației care poartă mască în timpul călătoriei. Înregistrările video sunt folosite în autobuze, trenuri și metrouri pentru a vedea dacă se ține cont de respectarea măsurilor împotriva covid-19. Tehnologia are la bază identificarea procentului populației care poartă mască, fără a identifica persoanele, a anunțat guvernul francez, potrivit The Defender.

O acțiune asemănătoare a fost propusă în luna decembrie a anului 2020, dar guvernul a decis să o respingă după ce CNIL a menționat că nu există niciun cadru legal în baza căruia acțiunea ar putea fi justificată și, totodată, va risca să submineze funcționarea corectă a societății democratice. Cu toate acestea, agenția care se ocupa de proiect a trecut la o altă strategie, afirmând că înregistrările video vor fi folosite fără a prelucra datele biometrice și, prin urmare, camerele nu vor constitui dispozitive de recunoaștere facială.

La Quadrature du Net, grupul francez care promovează drepturile și libertățile digitale ale cetățenilor, s-a opus vehement deciziei totalitare, afirmând că decretul este o „ofensivă autoritară” și reprezintă o încălcare a legislației franceze, precum și a reglementărilor UE, privind protecția datelor cu caracter personal.

Cum inteligența artificială nu are limite, cei de la Facebook au anunțat că vor să implementeze un sistem prin care să poți transforma mișcările nervoase din brațe în comenzi gestuale pentru aparatele inteligente. Proiectul le va permite celor de la compania americană să dezvolte o serie de ochelari AR (realitate augmentată), care se vor baza pe noi metode de a controla computerele și de a interacționa astfel cu lumea virtuală.

Facebook a precizat într-o postare că vor dezvolta modalități naturale, intuitive, de interacționare cu ochelarii AR. „Credem că aceasta va transforma felul în care ne conectăm cu oamenii din jurul nostru și de departe”, citează The Defender din comunicatul rețelei de socializare. De asemenea, oficialii companiei au în vedere introducerea unei brățări care se va baza pe o interfață neuronală, cu alte cuvinte, o interfață care se poate adapta atât la persoană, cât și la mediul înconjurător.

În spatele acestor idealuri de progres științific și revoluționar se ascund însă dezideratele comunismului imaginat de Francois Noel Babeuf în 1795 și care prevedea egalitatea reală în locul egalității legale. Prin urmare, viitorul, în reflecția globaliștilor, va cuprinde un guvern mondial cu o singură națiune planetară de consumatori egali, care au aceleași nevoi, singura deosebire între oameni rămânând vârsta și „identitatea” sexuală.

De altfel, proiectul Marii Resetări, dezvăluit de Klaus Schwab la Forumul Economic Mondial de la Davos, prevede că, în următorul deceniu, proprietatea privată va dispărea, nevoile noastre se vor micșora, toți vom depinde de stat și societatea va fi una egalitaristă, ecologistă, controlată prin Inteligența Artificială și prin sistemul de credite sociale.

Citiți și:
În Australia se folosesc drone pentru detectarea celor care nu poartă mască afară
Robocop este deja aici: Roboți autonomi supraveghează centrul orașului Singapore pentru a detecta comportamentul inadecvat

 

yogaesoteric
14 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More