Datorită practicii YOGA pot acum să cânt din nou la pian

Practic yoga de 9 ani. Am început să cânt la pian la şase ani şi am ajuns să îndrăgesc foarte mult pianul şi cântatul la pian. Aş putea spune că am dezvoltat o mare pasiune pentru cântat, chiar dacă nu a fost cel mai uşor lucru pentru mine. Emoţiile şi tracul pe care le simţeam înainte de orice apariţie pe scenă mă făceau să nu pot să dorm şi să mănânc cu două zile înainte. Dar nu aceasta a fost cea mai mare dintre probleme. În liceu, datorită solicitării foarte mari a mâinilor, am făcut o crampă afecţiune specifică pianiştilor. Mi s-a spus că nu voi mai putea să cânt niciodată, fapt care m-a întristat foarte tare şi pentru că profesoara mea nu mi-a mai dat nicio şansă, am renunţat.

La scurt timp după aceasta, tatăl meu mi-a făcut „cunoştinţă” cu acest curs de YOGA, fapt care m-a încântat foarte mult. Am fost plăcut surprinsă să descopăr că deja practicam anumite forme de YOGA în mod spontan. Am simţit că treptat voi avea răspunsuri la toate întrebările mele, şi aşa a şi fost. Un an de zile am încercat să aflu care a fost cauza a ceea ce mi se petrecuse. Practicând tehnicile YOGA ce se predau în cadrul cursului am reuşit să înţeleg anumite lucruri şi să îmi vindec mâinile. Încetul cu încetul am dobândit speranţa că pot să cânt din nou la pian şi am căpătat încrederea că aşa ceva nu mi se va mai petrece niciodată, ceea ce pentru mine însemna extraordinar de mult. Dar mai rămânea ceva pe care nu ştiam cum să-l rezolv: tracul şi emoţiile pe care nu le puteam controla. Din nou, HATHA YOGA, PRANAYAMA şi LAYA YOGA m-au ajutat enorm. Am reluat studiul, iar primul concert pe care l-am dat a fost o adevărată sărbătoare pentru mine: fără emoţii paralizante, fără frici, ci doar un unic moment prezent, plin de pace şi iubire, în care simţeam prezenţa lui DUMNEZEU care mă învăluia. A fost un moment de mare împlinire şi fericire pentru mine.

În prezent sunt studentă în anul 1 la Facultatea de interpretare instrumentală Bucureşti, secţia pian. Sunt foarte fericită că am reuşit să revin la ceea ce mi-am dorit să fac încă din copilărie şi sunt profund recunoscătoare pentru această a doua şansă. Ceea ce este cel mai extraordinar pentru mine este faptul că am înţeles, cu ajutorul practicii YOGA, că prin această forma de artă pot să mă cunosc mai bine şi astfel să mă transform pentru a putea fi una cu DUMNEZEU.

F.L.

Citiţi şi:
Câteva secrete ale fericirii
Cauzele suferinţei

yogaesoteric
noiembrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More