De ce nu există o hartă oficială a Triunghiului Bermudelor? Răspunsul pazei de coastă a Statelor Unite ale Americii despre acest loc misterios
Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele mai misterioase locuri din lume, unde multe avioane și vase au dispărut de-a lungul timpului. Regiunea, numită și Triunghiul diavolului, este imprecis definită sau conturată pe hărți. Autorul Vincent Gaddis, unul dintre scriitorii responsabili pentru răspândirea poveștilor despre Triunghiul Bermudelor, după ce a publicat un articol despre acest loc în anul 1964, a definit granițele zonei ca fiind cuprinse între punctele Miami, San Juan (Puerto Rico) și Bermuda. Dimensiunea totală a regiunii a variat în funcție de cine a scris despre acest loc, de la 500.000 până la 1.500.000 de mile pătrate. Evident, o astfel de fluctuație a dimensiunii influențează statistica cu privire la numărul de dezastre petrecute aici.
Potrivit celor de la BigThink nu există o hartă reală a Triunghiului Bermudelor, deoarece guvernul SUA nu crede în aceste povești. După cum afirmă succint Marina Statelor Unite și Garda de Coastă, vinovate de aceste dispariții sunt „forțele combinate ale naturii alături de alți factori umani. Nu există hărți oficiale cu această zonă pentru că aceasta nu există”.
Compania de asigurări Lloyds din Londra este de acord cu atitudinea generală a pazei de coastă americane față de problema Triunghiul Bermudelor, deoarece cercetările lor interne arată că zona nu este mai periculoasă decât altele, care au un nivel similar de trafic atât naval cât și aerian. Agenția nu oferă nicio primă specială sau vreo asigurare în plus pentru navele sau mărfurile care sunt transportate prin regiune.
Deci, Triunghiul Bermudelor ar fi pur și simplu o fantezie a imaginației noastre alimentată de scriitori oportuniști? Cert este că, în conformitate cu statisticile oficiale, între punctele delimitate de Vincent Gaddis au dispărut până acum 75 de avioane și peste o sută de vase.
În 2014, Garda de Coastă a trebuit să salveze un bărbat care a încercat să depășească granițele triunghiului într-un balon cu aer cald. În 2016, omul s-a întors, încercând din nou o misiune de 3500 de mile în balon. Din nou, a trebuit să fie salvat de Garda de Coastă. Povestea acestui aventurier este un motiv pentru care Garda de Coastă nu vrea să încurajeze răspândirea poveștilor despre această zonă unde curenții sunt foarte puternici.
Citiți și:
O surprinzătoare suită de întâlniri de gradul trei ce a avut loc în Triunghiul Bermudelor (I)
Insula ucigaşă din Marea Aral: Barsa Kelmes
yogaesoteric
21 mai 2018