„Declarația de independență a Transilvaniei”. Document trimis lui Iohannis de o organizație condusă de la Viena: „Guvernul României să predea întreaga administrație până cel târziu la 15 iunie 2023”

Szokocs Laszlo, preşedinte al Comitetului pentru Independenţă a Transilvaniei, Partium şi Banatului, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis un document prin care declară că Transilvania a devenit „independentă”. Laszlo locuieşte în acest moment la Viena.

„În fiecare an România sărbătoreşte Marea Unire din 1918, dar cetăţenii din Transilvania, Partium şi Banat nu au de ce să sărbătorească pentru că, din păcate, în 1920, la doi ani de la Unire, Bucureştiul ne-a luat totul. Ne-a luat autonomia, a dizolvat guvernul Transilvaniei, ne-a deposedat de toate drepturile şi a instituit o constituţie şi legi care nu ne servesc interesele noastre. Pe scurt, de 100 de ani, Bucureştiul refuză să facă compromisuri cu noi”, se susţine în „declaraţia de independență”.

„Slovacii, moldovenii, bosniacii, croaţii, slovenii, lituanienii, ucrainenii, letonii, estonienii – cu alte cuvinte, toate ţările din Europa Centrală şi de Est şi-au câştigat independența în ultimii 33 de ani, doar cetăţenii din Transilvania, Partium şi Banat sunt încă supuși opresiunii şi exploatării celor de la Bucureşti, şi din păcate aceasta se petrece în cadrul Uniunii Europene.

Independența a fost visul multor ţări şi popoare în ultimii 1.000 de ani, cetăţeni ai peste 100 de ţări, printre care Statele Unite, Malta, Singapore, Brazilia, Grecia, India, Maroc, Olanda, Norvegia, Cipru, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Vatican şi multe alte ţări care îşi sărbătoresc independența de mult timp.

(…) Credem că avem dreptul la autodeterminare, că avem dreptul de a forma o ţară independentă şi că această dorinţă trebuie respectată şi urmată nu doar de România, ci de toate ţările din lume. Nimeni nu are dreptul să ne interzică sau să ne împiedice să ne decidem propriul viitor şi pe cel al copiilor noştri.

Credem că, chiar şi după 100 de ani, cetăţenii din Transilvania, Partium şi Banat au dreptul de a-şi exprima oricând nemulţumirea şi de a-şi declara independenţa faţă de România în baza dreptului la autodeterminare, aşa cum am făcut-o cu Ungaria în 1918.

(…) Credem că avem dreptul de a crea o nouă ţară în care să le putem oferi copiilor noştri un viitor demn de secolul XXI, o ţară care nu va aparţine unei singure naţiuni, ci tuturor naţiunilor, o ţară care va fi asemănătoare cu Elveţia sau chiar mai bună.

Credem că avem dreptul de a crea o nouă ţară în care generaţiile viitoare să trăiască în credinţă, speranţă, fericire şi iubire, în care copiii noştri să fie educaţi să aibă încredere, respect şi responsabilitate unii faţă de alţii,  în care generaţiile viitoare să crească fără să cunoască cuvântul «imposibil», – în care toţi cetăţenii să poată realiza toate visele minunate care par imposibile în Transilvania, Partium şi Banat de astăzi”, se mai susţine în declaraţie.

Organizaţia anunţa că „nu mai recunoaşte Guvernul României ca guvern oficial şi că România este obligată să coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei”.

„Prin prezenta declarăm public în faţa lumii şi a ţărilor, guvernelor, organizaţiilor cu statut juridic special şi a tuturor cetăţenilor lumii că noi credem că toate popoarele au dreptul la autodeterminare, prin urmare noi, românii, maghiarii, germanii, evreii, slovacii, rromii şi toţi ceilalţi cetăţeni care trăiesc în Transilvania, Partium, Banat şi în diaspora, ne vom declara independenţa faţă de România la 4 iunie 2023 şi la 15 august 2023 ne vom separa de România.

Prin prezenta declarăm public în faţa lumii şi a ţărilor, guvernelor, organizaţiilor cu statut juridic special şi a tuturor cetăţenilor lumii că, începând cu 25 ianuarie 2023, nu mai recunoaştem Guvernul României ca guvern oficial şi că România este obligată să coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei, Partium şi Banatului şi să predea întreaga administraţie până cel târziu la 15 iunie 2023.

Toată lumea este binevenită, pe 4 iunie 2023 la ora 11:00 vom începe în 16 oraşe în acelaşi timp (în toate cele 16 judeţe, în viitoarele cantoane, exact ca în Elveţia) – Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Cluj-Napoca, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Reşita, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Zalău, iar la ora 12:00, când vor suna clopotele, ne vom declara independenţa faţă de România”, se încheie deliranta declaraţie.

Citiți și:
Acad. Ioan Aurel Pop vs Lucian Boia: Despre conștiința națională la români…
Ce sunt ungurii, de fapt

 

yogaesoteric
26 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More