Declaraţii pro-MISA. Cecilia Tiz şi Valeriu Frunteş apreciau yoga, pe vremea când o practicau

de George Preda
 

Declaraţiile inedite reproduse mai jos aparţin unor înverşunaţi militanţi împotriva MISA: Cecilia Ghiţulescu Tiz şi Valeriu Frunteş. Înainte să fie racolaţi de serviciile secrete pentru a activa împotriva acestei şcoli de yoga, respectivii se numărau printre cei care apreciau atât cursurile de yoga, cât şi metodologia  de predare abordată în cadrul acestei şcoli. Mai ales, ei declarau că îl admiră foarte mult pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Având în vedere că acesta a rămas acelaşi şi activităţile din cadrul Şcolii de yoga s-au dezvoltat pe acelaşi model ale cărui baze au fost puse în anii ’90, ne putem da seama că propaganda anti-MISA a acestor agenţi dezinformatori are cu totul altă motivaţie decât propriile experienţe din cadrul cursurilor de yoga.

Aceste declaraţii pe care le puteţi citi mai jos au fost scrise în 1995 şi au venit, la momentul respectiv, ca o reacţie la o campanie calomnioasă de presă. Pe atunci, Cecilia Tiz şi Valeriu Frunteş afirmau că practică yoga şi sunt foarte mulţumiţi de cursurile MISA. Ulterior însă, cei doi au devenit ei înşişi autori ai unor calomnii mizerabile. Cecilia Tiz a fost, de altfel, condamnată pentru calomnie în Germania, iar Valeriu Frunteş a trebuit să şteargă de pe internet, integral, blogul pe care postase articole calomnioase despre MISA.

În anul 1995, Şcoala de yoga MISA a fost ţinta unei campanii virulente de presă al cărei principal „motor” era ziarul Ziua, condus pe atunci de Sorin Roşca Stănescu. De la începutul lunii februarie 1995, acest ziar a publicat timp de două luni aproape zilnic articole calomnioase pe subiectul MISA, într-o campanie supradimensionată de o virulenţă greu de imaginat. Yoghinii au solicitat în repetate rânduri acordarea dreptului la replică, atât în nume personal, cât şi în grup. Zeci de replici au fost depuse la redacţia ziarului Ziua de yoghinii din România – nici măcar una nu a fost publicată. Yoghinii din străinătate, fie cursanţi prin corespondenţă ai Şcolii de yoga MISA, fie cursanţi ai şcolilor înfiinţate în Occident de instructori yoga români, au sărit atunci în ajutorul yoghinilor din România, trimiţând la rândul lor scrisori apreciative şi declaraţii de susţinere, declarându-şi deschis sprijinul pentru MISA şi pentru profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

Scrisorile yoghinilor din străinătate, declaraţiile yoghinilor români, articole elogioase din publicaţii yoghine din Occident şi diferite aprecieri ale instituţiilor şi persoanelor care au colaborat cu Şcoala de yoga MISA au constituit un dosar impresionant care a fost pus la dispoziţia autorităţilor şi publicaţiilor din România, dar nici măcar un singur ziar sau post TV nu a publicat absolut nimic favorabil MISA din acest dosar de sute de pagini.

Răsfoind acest dosar, descoperim că printre cei care apreciau laudativ MISA şi pe Gregorian Bivolaru se numără şi Cecilia Tiz (Ghiţulescu, înainte de divorţ) şi Valeriu Frunteş. Aşa cum am mai menţionat, numele lor au fost ulterior asociate cu campania de denigrare a MISA, căreia s-au alăturat din interese financiare sau de lojă. E bine de ştiut că, pe vremea când practicau yoga sub îndrumarea lui, aceştia se numărau printre (aparent) cei mai fervenţi susţinători ai lui Gregorian Bivolaru.

 
(pentru a mări imaginea, daţi click pe document)
  


şi transcrierea documentului:

 
CECILIA GHIȚULESCU
ALTE HEIDE 5
51377 LEVERKUSEN
GERMANIA

Leverkusen, 24.03.1995


Declarație

Subsemnata, Cecilia Ghițulescu, domiciliată în Alte Heide 5, 51377 Leverkusen (Germania), posesoare a pașaportului nr. D-144476 cetățean român și de asemenea și cetățean german posesor al BI nr 5248363498 declar prin prezenta, că din anul 1991 urmez cursul de yoga sub îndrumarea domnului profesor de yoga Gregorian Bivolaru.

Afecțiunile de care până atunci sufeream au dispărut ca urmare a tehnicilor de yoga și a regimului alimentar prescris. Vitalitatea și starea mea generală fizică și psihică s-au îmbunătățit considerabil.
Și în perioada sarcinii am beneficiat de ajutorul d-lui prof. de yoga Gregorian Bivolaru. În urma sfaturilor domniei sale am putut evita neajunsurile cauzate de starea în care mă aflam. Nașterea a fost ușoară, rapidă și s-a desfășurat normal (la domiciliu), necesitând numai sprijinul unei moașe.
De asemenea fiica mea, Chris Ghițulescu, crescută și educată în spiritul învățăturilor asimilate în cursul de yoga inițiat de dl. prof. de yoga, Gregorian Bivolaru, se bucură de o sănătate și inteligență remarcabilă. Cu privire la cursul de yoga aș dori să precizez că este cu mult peste nivelul cursurilor similare întâlnite de mine în Germania. Prin tehnicile predate și prin diversitatea domeniilor abordate oferă atât începătorilor cât și practicanților avansați nu numai un ajutor în viața de zi cu zi, ci mai ales o metodă eficientă de evoluție spirituală.
Domnul profesor de yoga Gregorian Bivolaru este un om deosebit. Altruismul și dăruirea de sine, atenția pe care o acordă fiecăruia din cei care vin să îi ceară ajutorul, energia nesfârșită pe care o pune în slujba elevilor săi și a cursului de yoga, fac din el un model pentru toți.

Cecilia Ghițulescu

(pentru a mări imaginea, daţi click pe document)
 
 şi transcrierea documentului:

 
Doctor Frunteș Valeriu

CHS Belair Internat I rue de la Havetiere
08109 Charleville – Mezieres


Subsemnatul declar că începând din Ianuarie 1995 predau YOGA la Paris după metoda domnului profesor Gregorian Bivolaru.
Studiez YOGA cu domnul profesor, începând din anul 1992. Consider prin prisma profesiei mele că metoda domnului profesor este foarte bine adaptată sistemului de gândire occidental, în plus afirm cu toată răspunderea că ea conține o multitudine de tratamente naturiste pentru un spectru foarte larg de afecțiuni.

Semnat
Valeriu Frunteș

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More