Dezvăluirile WikiLeaks o pun în dificultate pe Hillary Clinton


WikiLeaks: Clinton sprijină comerțul global neîngrădit cu granițe deschise și vrea ca interesele marii finanțe de pe piețele de capital să se autoreglementeze singure


25 de fragmente din discursurile lui Hillary Clinton susținute între 2013 și 2015 către marii bancheri ai diverselor bănci, care au plătit-o cu sute de mii de dolari pentru fiecare oră de cuvântare, dezvăluie planurile reale ale lui Hillary Clinton și ale susținătorilor ei progresiști din spatele ușilor închise. Discursurile scurse în presă erau cuprinse într-un grup de e-mailuri marcate cu „HRC Discursuri Plătite” – „HRC Paid Speeches”, într-o arhivă de e-mailuri ale fostului președinte de campanie al lui Clinton, John Podesta.

Într-o cuvântare ținută bancherilor de la Banco Itau în 2013, Clinton a declarat că va milita pentru „o piață unică în emisfera (nordică) cu comerț liber şi cu granițe deschise”.

Hillary Clinton: „Visul meu este o piață comună pe toată Emisfera cu comerț liber şi cu granițele deschise, cândva în viitor, o piață bazată pe maximul posibil de energie verde și sustenabilă, care să alimenteze creșterea şi oportunitățile pentru fiecare persoană”.

Deci nu vor mai fi țări şi popoare, ci o „întreagă Emisfera Federalistă”, o piață cu granițe deschise, prin care să vină nestigheriți toți imigranții ilegali din Africa şi Asia şi în care comerțul liber să sărăcească în continuare populațiile şi așa sărăcite.

„Comerț liber” înseamnă de fapt că miliardarii globului şi multinaționalele lor produc unde e mai ieftin, adică în China şi în sudul Asiei, distrugând milioane de locuri de muncă în Europa şi America, şi vând apoi produsele fabricate în Asia fără niciun fel de taxe vamale, acolo unde pot să vândă la cel mai mare preț, adică în Europa şi în America. Rezultat: un şomaj uriaș în Europa şi în America şi o exploatare la sânge în Asia acolo unde oamenii sunt plătiți cu doar câțiva dolari pe zi.

Suporterii lui Bernie Sanders, învins de Hillary Clinton în competiția pentru poziția de candidat la președinția SUA din partea Partidului Democrat, și-au exprimat sâmbătă, 8 octombrie, o aşa-zisă furie și sentimentul că au avut dreptate, după dezvăluirile WikiLeaks de vineri, 7 octombrie, transmite Reuters.

Vineri, 7 octombrie, la numai câteva ore după ce Statele Unite au acuzat oficial Rusia că a condus sau coordonat atacuri cibernetice împotriva unor organizații politice americane, site-ul WikiLeaks a publicat sute de e-mailuri ale lui John Podesta, șeful de campanie al candidatei democrate. Unele dintre acestea conțin remarci făcute de Clinton în 2013 și 2014, după încheierea mandatului ei de secretar de stat, în întâlniri private cu bancheri și oameni de afaceri, pentru care a fost plătită.

Clinton a refuzat să facă publice discursurile sale, dar transcrierile de pe WikiLeaks – a căror autenticitate nu a putut fi verificată și pe care campania democrată a refuzat să le confirme – arată că ea sprijină comerțul global neîngrădit și interesele marii finanțe. Clinton visează la o piață comună bazată pe liberul schimb și consideră că industria financiară trebuie lăsată să se autoreglementeze, notează și AFP. Recent, în timpul campaniei electorale, ea s-a pronunțat însă împotriva Parteneriatului transpacific, tratatul de liber schimb dintre SUA și 11 țări din zona Pacificului.

„Este o ilustrare foarte clară a motivului pentru care există o aşa-zisă neîncredere fundamentală a progresiștilor în Hillary Clinton”, a declarat ipocrit președinta unei organizații de lobby, citate de Reuters. Clinton s-a străduit să fie credibilă pentru așa-numiții progresiști și a adoptat unele dintre pozițiile lui Sanders după ce l-a învins în competiția internă și a devenit adversara republicanului Donald Trump în lupta pentru Casa Albă. Șeful unei organizații progresiste a declarat agenției de știri menționate că mulți alegători din generația născută la sfârșitul mileniului al doilea ar putea să nu se prezinte la vot din cauza dezamăgirii provocate de Clinton. Reuters citează și comentarii în acest sens ale unor utilizatori obișnuiți ai rețelei sociale Facebook.

Strategul democrat Steve Elmendorf este însă de părere că totul nu este decât o manipulare progresistă şi că voturile progresiștilor vor merge masiv către Clinton, puternic finanțată de Soros, Bufet şi de alți miliardari.


Citiți și:

Hillary Clinton minte cu insolență

«Dacă va câștiga, Hillary Clinton va face trei lucruri care vor schimba America într-o pepinieră de teroriști»

Carl Bernstein la RFI: Hillary Clinton are «o relație dificilă cu adevărul»

 

yogaesoteric
5 noiembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More