Dictatura medicală covid-19: Medici italieni sancţionaţi disciplinar pentru poziţii anti-vaccinare

O asociație a medicilor italieni a avertizat sau sancționat zece medici pentru „promovarea propagandei anti-vaccinare” și ia în considerare sancțiuni împotriva altor trei acuzați că minimalizează gravitatea covid-19. Aceste decizii au survenit pe fondul unei îngrijorări crescânde că scepticismul publicului față de vaccinul anti-covid ar putea submina lupta Europei împotriva pandemiei de coronavirus.

Dictatura medicală nu se mai împiedică de informare şi argumente. Dacă nu vrei să participi de bună-voie în experimentul global de vaccinare, eşti trecut pe lista neagră a propagandiştilor periculoşi şi rişti să fii sancţionat. Italia a lansat vânătoarea de vrăjitoare printre medici.

Antonio Magi, președintele Ordinului Medicilor din Roma, a afirmat că anchetele asupra celor 10 medici acuzați de criticism neautorizat asupra vaccinărilor au fost încheiate, pedepsele evoluând de la avertismente la suspendări de câte două luni. Celelalte trei anchete sunt în curs. Procedurile disciplinare au fost declanșate după ce au fost primite plângeri de la alți medici sau de la diverși cetățeni.

Cei trei medici aflați încă sub anchetă vor fi nevoiți să-și justifice afirmațiile făcute online, la TV, la radio, în fața unei comisii speciale a breslei. Unul dintre cei trei este Mariano Amici, care profesează în Ardea, la 30 km de Roma. Se descrie drept un medic generalist. Spune că nu este împotriva vaccinării ca atare, în ciuda faptului că s-a pronunțat asupra vaccinului Pfizer-BioNTech ce este în prezent administrat în Italia. Pe siteul său el spune că este „stupefiat” din cauza riscurilor de sănătate puse de vaccinurile mRNA și se întreabă dacă sunt adecvate în lupta împotriva unei boli despre care el afirmă că are o rată de deces de numai unul la 2000. Cele mai multe estimări arată o rată a mortalității ce este de aproximativ 0,5%.

În ciuda investigației declanșate, Amici nu s-a intimidat şi a continuat să îşi expună punctul de vedere. La finalul anului trecut, el a declarat: „varianta englezească a covidului, care produce atât de multă îngrijorare în acest moment, confirmă ce am spus de luni de zile: vaccinul pentru un virus care a suferit deja mutații riscă să devină ineficient și chiar periculos”.

O altă organizație medicală, Federația Asociațiilor Medicale Profesionale, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la medicii care refuză să fie vaccinați. Președintele Federației, Filippo Anelli, a spus mass-mediei că în jur de 100 de medici nu sunt dispuși să primească imunizarea, adăugând că scepticismul față de vaccin este „incompatibil cu profesia pentru că neagă dovezile științifice” (a se reține că informația științifică, mai ales pentru publicul larg, se reduce doar la comunicate de presă).

Pierpaolo Sileri, adjunctul ministrului Sănătății și profesor de chirurgie, a lansat și el atacuri la adresa colegilor sceptici: „Sunt stupefiat când aud de colegi sau asistente reticente în a-și face vaccinul. Pot înțelege când e vorba de cineva de rând, care, poate, nu are o înțelegere științifică, dar, sincer, cred că acei medici și acele asistente, dacă încă mai au dubii după tot ce s-a petrecut, probabil și-au greșit meseria.

Liderii UE sunt îngrijorați că sentimentul anti-vaccinare ar putea submina serios încercările de combatere a covid-19. În unele țări, precum Italia, Spania, Suedia, Germania, scepticismul față de vaccinurile covid atinge cote înalte. În Franța, ultimul sondaj publicat de CoviPrev pentru Sănătatea Publică (agenția de stat), arată că doar 40% dintre respondenți spun că iau în calcul vaccinarea, iar dintre aceștia, doar 13% spun că sunt „siguri” că-l vor face.

Între timp, autoritățile spaniole au spus că vor completa un registru cu cei care vor refuza vaccinarea, pe care-l vor pune la dispoziția celorlalte state din UE. Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a spus că lista nu va fi făcută publică și a insistat că va fi făcută în „completul respect” al intimității oamenilor.

 

Citiţi şi:
Berliner Zeitung: Merkel amenință cu consecințe pe cei care refuză vaccinarea
SUA: NBC News afirmă că multe dintre cadrele medicale din prima linie refuză vaccinul anti-covid
Cârdăşia covid. Lockdown-ul, vaccinarea, decise de oameni cu interese financiare

 

yogaesoteric
2 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More