Dieta cu apă te ajută să dai jos până la 9 kilograme în primele 3 săptămâni

 

Foarte mulți oameni sunt nemulțumiți de felul în care arată, mai ales femeile. Acestea se chinuie mereu cu diverse diete stricte, care, de cele mai multe ori, nu dau rezultatele așteptate. Dacă și tu te confrunți cu această problemă și te-ai săturat de cure de slăbire fără efect, este util să știi că există un truc foarte simplu, care te va ajuta să ajungi foarte ușor la silueta pe care ți-o dorești.

Un nutriționist celebru a explicat în detaliu cum este posibil să slăbești dacă bei multă apă. Țesuturile organismului uman sunt alcătuite din 70% apă. Mai mult, apa reprezintă 80% din sânge, 20% din compoziţia oaselor, 75% din muşchi şi 90% din compoziţia creierului.

Așadar, lipsa apei în organism nu poate fi compensată de nicio altă substanţă și este indispensabilă tuturor proceselor din trup. Dacă nu bei suficientă apă și nu faci mișcare, sănătatea îți va fi afectată.

Cum te ajută apa în procesul de slăbire

Apa accelerează metabolismul şi arderea caloriilor, în același timp ajutând organismul să se menţină hidratat şi sănătos. Dacă este băut pe stomacul gol, acest elixir natural acţionează ca un medicament, influenţând ritmul cardiac, afecţiunile respiratorii şi oculare, dereglările digestive şi aspectul pielii.

Bob Harper este un personaj popular în industria televiziunii americane şi, totodată, un trainer personal al vedetelor celebre. În cartea sa Jumpstart to Skinny, Bob a detaliat modalitatea prin care consumul de apă poate ajuta la pierderea a până la 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

Cum se ţine „dieta” cu apă

Consumul de apă îmbunătăţeşte în mod remarcabil digestia. Așadar, celor care suferă de constipație li se recomandă o bună hidratare a organismului. Apa ajută la obţinerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate, sporește eficiența antrenamentului fizic, fiind de un real ajutor în orice dietă.

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, este necesar să consumi aproximativ 500 ml de apă înainte de fiecare masă, pentru a ajunge mai repede la senzaţia de saţietate. Așadar, dacă vei bea apă cu 20 – 30 de minute înainte de masă, apetitul va scădea considerabil. Potrivit antrenorului personal Bob Harper, în acest mod se pot topi nu mai puţin de 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

Cum să bei apă în mod corect

Specialiştii susțin că „dieta” cu apă are o regulă strictă, însă foarte simplă: bea cât mai multă apă, cât de multă poți! Dacă vrei să obții rezultate vizibile, este important să îți propui un program pe care să îl respecți timp de cel puţin o săptămână.

Dimineaţa, cu 20 – 30 de minute înainte de masă, bea 2 căni de apă.
La prânz bea 1 litru de apă, cu înghiţituri mici, pe parcursul a 30 de minute.
Seara, cu o oră înainte de cină, bea 2 căni de apă.
Între mese bea din nou apă, cu înghiţituri mici. În total este recomandat să ajungi la 2,5 – 3 litri de apă băuţi zilnic.

Un aspect foarte important este ca apa băută să fie relativ rece, deoarece este absorbită în organism mai repede decât apa caldă, iar consumul de energie al organismului pentru a aduce apa la temperatura lui va ajuta la arderea caloriilor.

Cum te ajută consumul regulat de apă

Lipsa apei favorizează depunerile de grăsime în organism. Așadar, dacă nu bei suficientă apă, rinichii nu vor mai funcţiona normal, iar o parte din sarcina lor va fi transferată ficatului. Ficatul are rolul de a transforma rezervele de grăsime în energia necesară trupului. Atunci când preia funcţia rinichilor, ficatul lucrează ineficient, prelucrând mai puţine grăsimi, ceea ce duce la depunerea surplusurilor. Așadar, singurul şi cel mai important catalizator în scăderea şi menţinerea greutăţii este apa, întrucât:
– activează metabolismul;
– previne depunerea de grăsime;
– ajută la reprimarea poftei de mâncare;
– oferă energia necesară organismului;
– hidratarea constantă împiedică organismul să rețină lichide.

Adoptă consumul regulat de apă ca pe un stil de viață, iar organismul nu va întârzia să-ți mulțumească.


Citiți și:

Cum poţi avea o zi reuşită: cura cu apă călduţă cu lămâie şi miere 
Postul negru, cel mai ieftin medicament 
Regimul Ohsawa combate cancerul și alte afecțiuni grave

 

yogaesoteric
30 mai 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More