Directorul Pfizer, Albert Bourla, pus din nou la zid, de data aceasta de autorități. A făcut comentarii înșelătoare și necalificate despre vaccinul anti-covid pentru copii

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a făcut comentarii „înșelătoare” și „necalificate” privind promovarea utilizării vaccinurilor cu ARNm covid-19 pentru copiii mici, în timpul unui interviu la BBC, a constatat o agenție de reglementare din Marea Britanie, potrivit The Defender.

Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA), un organism independent de autoreglementare înființat de Association of the British Pharmaceutical Industry (ABPI), a constatat că Bourla a încălcat mai multe reguli din Codul său de practică pentru publicitate.

Organizația de supraveghere a industriei farmaceutice din Regatul Unit, UsForThem, a depus plângerea la PMCPA.

Într-o postare pe Substack după pronunțarea hotărârii, UsForThem l-a acuzat pe editorul medical al BBC, Fergus Walsh, că a condus interviul „ca pe o discuție amicală la foc de tabără”, oferindu-i lui Bourla „o oportunitate de promovare pe care banii nu o pot cumpăra”, permițându-i acestuia să promoveze utilizarea vaccinului în special în rândul copiilor mici pentru care vaccinul nici măcar nu fusese autorizat.

În calitate de serviciu public național de radiodifuziune din Marea Britanie, BBC este menit să urmeze orientări stricte în ceea ce privește publicitatea comercială sau plasarea de produse, pe care UsForThem a declarat că interviul lui Bourla nu le-a respectat.

BBC a publicat interviul cu Bourla în decembrie 2021 pe site-ul său web, în aplicația sa de știri și în cadrul emisiunii „BBC News at One”, sub forma unui interviu video și a unui articol însoțitor, „Șeful Pfizer: Doze anuale de covid pentru anii următori”.

Interviul a fost difuzat la două zile după ce guvernul britanic a anunțat că a fost de acord să achiziționeze încă 54 de milioane de doze de vaccinuri cu ARNm de la Pfizer-BioNTech și încă 60 de milioane de la Moderna.

PMCPA îl poate amenda pe Bourla doar pentru costurile administrative. Ea nu are autoritatea de a impune alte sancțiuni.

Citiți și:
Bourla: Prin vaccinuri vom înlocui ADN-ul uman cu unul sintetic!
Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană

 

yogaesoteric
11 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More