Dizolvarea cristalelor de acid uric în mod natural – Cele mai sigure și eficiente remedii naturiste

Dacă sângele şi urina noastră au un pH prea acid, pot să se acumuleze cristale de acid uric. Acestea pot fi teribil de dureroase. Acidul uric se acumulează la nivelul articulaţilor rezultând gută. Cristalele sunt ascuţite şi astfel pot să afecteze ţesuturile.

Pentru a trata această afecțiune avem la dispoziție remedii perfect naturale, bazate pe plante sau sucul unor fructe care pot dizolva cristalele de acid uric. Iată câteva dintre ele:Germeni de lucernă


Aceşti germeni sunt plini de vitamine şi minerale şi pot scădea nivelul de acid uric din organism. Având proprietăţi alcalinizante naturale, ajută la creşterea valorii pH-ului sanguin. Previn apariția gutei prin dizolvarea cristalelor de acid uric.

Îi puteți consuma ca atare, presărați din belşug în salată.

Suc de lămâie


Conţinând cantităţi mari de vitamina C, sucul de lămâie stimulează formarea ţesutului de colagen, contribuind în felul acesta la diminuarea daunelor articulare care au fost cauzate de cristalele de acid uric. Consumul unui pahar de suc proaspăt de lămâie amestecat cu apă ușor călduță poate preveni un atac de gută. De asemenea, reduce inflamaţia, neutralizează acidul uric şi ajută la dizolvarea cristalelor de acid uric.

Gheara diavolului


Gheara diavolului este cunoscută pentru beneficiile sale de vindecare şi este un anti-inflamator natural. Este de ajutor în cazurile de artrită şi gută. Poate reduce nivelul de acid uric din sânge.

Vişine

Sucul acestor fructe conţine o enzimă care neutralizează acidul uric, datorită abilităţilor sale alcalinizante puternice. Vişinele sunt bogate în antociani, care au proprietăţi anti-inflamatorii şi puternic antioxidante. Sunt capabile să reducă nivelurile de acid uric care provoacă guta.

Mănâncă multe vişine când este sezonul acestora pentru a preveni atacurile.

Rădăcină de brusture


Utilizarea acestei plante în scop terapeutic datează din cele mai vechi timpuri. Curăţă sângele de toxine, încurajează excreţia de urină şi reduce inflamaţia. 20 până la 30 de picături de tinctură de brusture diluate într-un pahar cu apă este remediul de care ai nevoie pentru aceasta. Previne guta şi, de asemenea, artrita.

Citiți și: 
Terapia cu cireşe

Turiţa mare – Indicaţii terapeutice 

 

yogaesoteric

25 noiembrie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More