Doar 10 companii globaliste ale așa zișilor «iluminați» controlează pe această planetă aproape toată hrana pe care o cumpărați și o consumați

 
Când intri într-un supermarket uriaș, numărul opțiunilor alimentare dintre care trebuie să alegi este copleșitor. La doar câțiva pași de intrare, cumpărătorii sunt invadați de biscuiți oreos, Pringles, sucuri carbogazoase la 2 litri, baxuri de apă, dulciuri și alte snacks-uri. Mergând printre raioane, întâlnești în mod obișnuit waffle, salsa, iaurt, cafea, sucuri, cereale și alte sute de alte alimente și băuturi. Este uluitor, dar aproape toate produsele dintr-un magazin obișnuit au un lucru în comun – toate acestea sunt produse de doar 10 corporații internaționale.

Aceste companii sunt Nestle, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Associeted British Foods, Kelloggs, Mars și Mondelez, iar fiecare la rândul său implică mii de oameni și miliarde de dolari din veniturile anuale.

Kelloggs

Cu un profit de 13 mld. $ în 2006, Kelloggs este în primul rând cunoscută pentru cereale precum Fruit Loop, Frosted Flakes sau Cereale de porumb. Totuși, marea majoritate a oamenilor nu cunoaște faptul că Kelloggs deține și alte branduri precum Eggo, Pringles, Cheez-it, Pop-Tarts, Nutri-Grain și Vanilla Wafers.

În noiembrie 2016, Kelloggs a anunțat că își retrage toate reclamele de pe Breitbart.com datorită faptului că „site-ul nu este aliniat setului nostru de valori, ca și companie”. Ca rezultat, Breitbart a lansat petiția #NU Kelloggs și au încurajat cititorii la boicot.

Associated British Foods

În 2016, Associated British Foods a colectat un venit total de 16,8 mld. $. Compania deține diferite branduri, incluzând Cereale Dorset, Ceaiul Twinings, Allied Mills, Westmill Foods, Speedbaker și retailerul Primark.

General Mills

La mică distanță de profitul din 2016 al Associated British Foods, General Mills a obținut anul trecut un profit de 16,6 mld. $. General Mills deține multe branduri populare de cereale precum Cheerios, Chex, Kix, Cinamon Toast Crunch, Reeses Puffs, Trix, Cocoa Puffs și Lucky Charms. Alte branduri non-cereale deținute de General Mills includ Yoplait, Hamburger Helper și Betty Crocker.

Danone

Danone este o corporație cunoscută în primul rând pentru iaurt. Cu un profit pe 2016 de 23,7 mld $, Danone deține Activia, Yocrunch și Oikos, la care se adaugă o linie de produse alimentare pentru bebeluși. Danone deține de asemenea unele branduri de apă precum Aqua sau Evian.

Mondelez

Mondelez deține câteva branduri de snacks-uri precum Oreo, Chips Ahoy, Sour Patch Kids, Cadbury, Trident Gum, Ritz și Wheat Thins. Mondelez a colectat 25,9 mld. $ în 2016.

Mars

Este o corporație cunoscută pentru ciocolată. Cu un profit de 35 mld $ in 2016 Mars deține ciocolata Dove, 3 Mușchetari, Milky Way, Snickers, Twix, M&M și alte branduri de ciocolată-snacksuri. Pe lângă acestea, Mars deține cerealele Uncle Sam și gumele Combos, Starbust și Orbit.

Coca-Cola

Probabil una dintre cele mai populare corporații existente, Coca-Cola deține zeci de băuturi, de la Sprite la Fanta, de la Dasani la Minute Maid, Fresca, Mellow Yellow. Coca-Cola a avut un profit de 41,9 mld $ în 2016.

Unilever

Deși nu este cea mai cunoscută companie, aceasta deține zeci de branduri pe care oamenii le folosesc zilnic. Cu un profit de 48,3 mld $, Unilever deține parfumul Axe, ceaiul Lipton, maioneza Hellmann, deodorantul Degree, Vaseline și Ben&Jerry.

PepsiCo

Cel mai cunoscut brand al PepsiCo este incredibil de populara băutură Pepsi. În afară de sucuri, PepsiCo deține Quarter Oatmeal, Gatorade, Cheetos, Tropicana, Tostitos, cipsurile Lays și băuturile Starbucks. PepsiCo a avut un profit de 62,8 mld $ în 2016.

Nestle

Compania Nestle a avut un profit uriaș de 90,2 mld $ în 2016. Pe lângă brandurile populare de dulciuri precum Butterfinger și KitKat, mai deține hrana pentru copii Gerber, Perrier, Coffee-Mate, DiGiorno, Hot Pockets și Purina.

Citiți și:
Multinaționalele, cel mai practicat «offshore» din România. Profiturile de miliarde de euro ale marilor companii străine sunt scoase pe şest din țară
Scandal mondial împotriva privatizării apei. Declarațiile șocante ale fostului președinte al companiei Nestle


yogaesoteric
12 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More