Doctorii încep să prescrie adeseori legume și fructe organice în locul medicamentelor obișnuite

 

La Centrul Medical Municipal Memorial Hermann din Houston, Texas, pacienților le sunt adesea prescrise în locul produselor farmaceutice fructe și legume proaspete, organice disponibile la standul Farmacy din incinta clinicii.

Dr. Garth Davis, director al secției de chirurgie bariatrica de la Memorial Hermann, a declarat că pacienții au răspuns pozitiv la abordarea orientată spre prevenție și menținerea sănătății.

„Ca medici, recurgem la intervenții chirurgicale sau le prescriem pacienților medicamente pentru a îi face bine”, a explicat Davis. „De ce să nu îi educăm, de asemenea, să aibă o alimentație sănătoasă și să facem astfel încât fructele și legumele proaspete, organice să le fie ușor disponibile?”

Dr. Garth Davis şi Kristina Gabrielle Carrillo-Bucaram, fondator al Rawfully Organic, gestionează standul Farmacy în fiecare miercuri la Centrul Medical Municipal Memorial Hermann din Houston, Texas.

Pacienţii cărora dr. Davis le-a prescris fructe şi legume proaspete (banane, portocale, mere, salată verde şi altele) primesc o reducere de 10 dolari pentru fiecare cutie de produse, al cărei preț inițial era de 25 de dolari.

Fundaţia Memorial Hermann a finanţat construirea standului şi a făcut ca reducerile substanţiale să devină o realitate pentru pacienţi.
„Avem deja blocuri de rețete pe care am început să le dăm medicilor pentru a le utiliza”, a explicat Davis. Dar din nefericire programul atipic a adus anumite confuzii.
„Sunt persoane care vin la mine şi îmi spun că termenul farmacy» este scris greşit”, a notat Renee Garrett, reprezentant superior al departamentului pentru accesul pacienţilor la Clinica Davis. „Eu le spun că este scris corect. Obţinem legume şi fructe organice de la ferme, iar oamenii doresc să le spun mai multe despre ceea ce facem noi.”

Această „Farmacy” (joc de cuvinte în engleză realizat între Farm-fermă şi Pharmacy-farmacie), deşi neobişnuită, nu este singura de pe teritoriul SUA.

Dr. Robert Weiss a înţeles conexiunea care există între a mânca sănătos şi a te păzi de boli – el a renunțat la practica medicală alopată în New York în schimbul practicii terapiilor cu produse de la ferma sa, aflată pe un teren de 348 de acri în New Jersey.

„Alimentele integrale naturale sunt cele mai puternice unelte pentru vindecare disponibile practicienilor – mult mai puternice decât orice medicament sau operaţie chirurgicală”, a explicat Weiss.  „Nu spun că dacă un om cade şi își rupe glezna, i-o repar punând o frunză de pătlagină pe ea. E nevoie de cineva specializat care să trateze fractura”, a mai explicat Weiss. „Eu vorbesc despre tratarea şi prevenirea bolilor cronice – boli cardiovasculare, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, cancere… bolile care trag în jos economia ţării şi naţiunea.”

Dorinţa şi lăcomia Big Pharma de a profita de pe urma bolilor a susţinut, într-adevăr, un număr de boli în societate, atât în SUA cât şi în alte ţări – în mod special şi notoriu reamintim susținerea afacerilor cu opiu în Afganistan. Dar opioidele nu sunt singurele medicamente potenţial periculoase care sunt comercializate de companiile farma, spre exemplu, antidepresivele pot avea ca reacţie adversă nici mai mult nici mai puţin decât… suicidul. Mii de alte medicamente determină nenumărate probleme pacienţilor, în fiecare zi.

Programe care promovează alimentația tradiţională naturală integrală şi prevenţia bolilor, precum cele ale lui Weiss şi Davis, vor avea de parcurs un drum lung până la eliberarea sistemului american de sănătate din prinsoarea industriei farma.

„Cred că unii doctori au scris rețete ce recomandă consumul prodeselor naturale”, a spus Davis. „Aș vrea ca din ce în ce mai mulţi doctori să scrie astfel de rețete naturiste. Hipocrate a spus: «Fie ca alimentele să vă fie medicamente, iar medicamentele să vă fie alimente». Legumele şi fructele sunt o alternativă ce ar trebui folosită în tratarea bolilor.”

Întrucât oamenii se îndepărtează din ce în ce mai mult de originile alimentelor pe care le mănâncă, deseori optând pentru comoditate și alegând produsele înalt procesate ce pot fi rapid încălzite la microunde, sau produsele prefabricate, astfel de programe cu alimente naturale integrale organice reprezintă o întoarcere la rădăcini.

Produsul organic prezentat ca şi medicament, atunci când un doctor îl scrie pe o rețetă, oferă pacientului o modalitate nouă de a vedea importanta conexiune între alimentaţie şi sănătate.


Citiţi şi:

Avantajele produselor naturale în raport cu medicamentele de sinteză (I)

Companiile farmaceutice sunt înspăimântate: 80% dintre cei care folosesc canabisul în scop terapeutic nu mai au nevoie de medicamente

Prezenţa echilibrată a enzimelor în alimentaţie ne ajută să ne menţinem într-o stare de sănătate înfloritoare și face cu putință mărirea longevității

 


yogaesoteric
26 septembrie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More